Mazare cu carne de curcan si friganele

Nu e reteta nemaivazuta, ba chiar e varianta comoda, a la lene.

Slide1

Dar inainte de cea mai simpla reteta, prima reactie: ai facut mazare cu gogosi? Chiar a gogosi aratau friganelele.

Slide2

S-a intamplat sa imi vina cheful sa le tai rotund dintr-o felie mare de paine pe vatra si sa le las sa bea tot oul, s-au imbibat bine de tot.

Le-am prajit la foc mare, au iesit haioase si pufoase, imi pare rau ca nu am taiat felia mai groasa.

Slide3

Si inainte de a ajunge in mazare, m-am jucat cu o bucata, cu niste afumaciune, mustar iute dar cu miere, castraverde murat si marar. Misto combinatia, ar trebui sa constituie o reteta in sine (de fapt ar fi buna o culegere de retete de bere).

Slide4

Acum reteta de mazare, varianta asta, foarte scurta. Morcov pun mereu pentru ca imi place, de data asta doar l-am taiat bastonase sa nu ma plictisesc de formele celelalte, ca vine si vremea ciorbei 🙂

Asadar: am fiert la presiune pulpe de curcan (de care va ziceam ieri) cu fulgi de ceapa si putina sare. Am calit putin o ceapa si un morcov peste care am adaugat mazarea, supa de curcan si … o laie, cam atat.

Cand a fiert si mazarea am pus carnea, pasta de tomate, zahar, am gustat de sare si piper si am presarat mult marar la sfarsit. Si asta este.

Slide5

Mi-am dat ideea sa fac o noua categorie cu mancare de bere 😀 Sa fie bere, ar fi zis Cineva.

rororo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s