Supa de baza

Stiu ca toti stiti cum se face, mai ales cei care lucreaza in domeniu, dar eu nu o am la colectie asa ca o sa va zic asa, cum o fac eu la baza.

Slide1

In primul rand in loc de ceapa am folosit praz, am facut o captura de zile mari, praz romanesc care prinsese mazga pe sub rafturile unui magazin asa ca am negociat la pret si, iaca:

Slide2

Acum ce se foloseste, in general cazaturi, carne ieftina, daca e cu oase de vita iese un demiglace daca nu vreti sa iasa supa, ma rog, depinde foarte mult in ce scop faceti supa asta.

Au am folosit piei si oase (am lasat si ceva carne pe ele ca aveam nevoie la niste paste de o pofta). Zarzavat de supa standard, morcov, albitura (telina), praz (in loc de ceapa, cum spuneam). Toate stropite cu o idee vaga de ulei (lasa destula grasime carnea de pui, uleiul e asa, daca vreti, nu e musai) si cu niste sare, le-am dat la cuptor.

Toate trebuie rumenite bine, spre caramezizat, nu spre ars.

Slide3

Sigur ca la arome, cum spuneam, depinde de ce vreti, puteti pune si altele, busuioc, rozmarin, usturoi, ghimbir, diverse.

Dupa ce toate sunt coapte se acopera cu apa si se gusta de arome, adica eu asa fac, in cazul de fata am pus doar piper boabe la infuzat (ma enerveaza sa le culeg dupa, folosesc sita de ceai).

Slide4

La cuptor (in functie de timpul de carne) le-am tinut cam o ora jumatate, inca o ora, aproximativ, pe foc si asta este.

Slide5

Acum iarasi depinde, daca o folositi imediat, degresata sau nu, limpezita, nelimpezita, depinde de fiecare, eu o strecor, tot ce ramane pun in oala cainelui, ca nu arunc nimic, iar ce nu folosesc imediat congelez pe portii cam cat de o mancare, cum o fac destul de concentrata iese ceva. Mai merge congelata si in pungi sau cutii de gheata, cu cat e mai concentrata cu atat veti avea o „vegeta” mai naturala pentru orice mancare.

Stiu ca multe le stiti, ce nu stiti e ca in anotimpul rece, mereu beau macar un bol fierbinte (cica gust de sare si piper).

ps: am uitat ca am pus si ardei gras la fiert.

Slide6

rororo

10 gânduri despre &8222;Supa de baza&8221;

  1. Pingback: Spaghetti cu pui | Aphex
  2. Pingback: Fusilli in supa, cu cascaval | Aphex
  3. Pingback: Cremă de ardei copți (de mine, de mine) | Ghidul bucătarului leneș
  4. Pingback: Supa dreasa cu crema de telemea (si cateva combinatii la misto) | Aphex
  5. Pingback: Metamorfoza supelor | Aphex
  6. Pingback: Ghidul bucătarului econom: 1 pui la cuptor, în 6 feluri simple | Ghidul bucătarului leneș
  7. Pingback: Supa cu galusti | Aphex
  8. Pingback: Supa de pui cu taitei | Aphex
  9. Pingback: Nostalgii habsburgic-rustice și soare cu dinți | Ghidul bucătarului leneș
  10. Pingback: Leveşă cu coltunasi | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s