Pui picant cu sos de stridie si cartofi cu unt si rozmarin

Cam lung titlul, dar pui cu cartofi la cuptor era prea scurt.

Slide1

Puiul era gatit deja asa ca la el o sa fac un rezumat, iar cartofii, floare la ureche, am cules o crengura de rozmarin din gradina, am pus peste ei si putini fulgi de ardei iute, sare si unt, apoi la cuptor, in vas de lut. I-am taiat „tos” ca sa se faca mai repede, deci aproape cat la salata de boeuf.

Slide2

Cat despre pui, cum spuneam, era deja gatit in sosul de ieri, de la pui picant cu bere ci ceapa.

Am adaugat in uleiul respectiv doar putin sos de stridie si o crenguta de rozmarin (ca sa leg garnitura de el cu ceva mai mult decat ardeiul iute). Apoi l-am lasat sa se caramelizeze, nu mai e soare, poate parea ars, dar nu e, sigur ca nu l-am fasonat sa arate cubic, na acum.

A, sos de stridie am folosit de la Delheize, desi suna cam ciudat sa nu pot traduce, pentru ca e sos de ciuperca stridie, adica pe romaneste pastravi de fag (pleurotus), iar pe limba lui Michael Whitaker: Vegetarian mushroom oyster sauce.

Slide3

Am pus si cateva cubulete de gogosar si gata. Rozmarinul crocant e bun rau, chit ca nu am putut manca betisorul.

Slide4

rororo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s