Rezumat

Din motive nedemne de tari civilizate, nu am putut lucra, ca de obicei, la poze, retete si povesti, desi ar fi fost (a se citi, un bou de grajdar mi-a aruncat un acumulator de la aparat si pot face maxim o poza, doua, apoi ca sa le descarc iar stau pe bara si tot asa, sunt scumpi acumulatorii si anul asta nu se inghesuie mosii nici de nume nici de nimica la usa, asa ca mai stam nitel pe bara).

Am reusit sa adun si, vorba melodiei, „mai bine fa un rezumat”.

Dupa multitudinea de poze cu fasolile puse de ziua ROmaniei (sincer, imi place mult ideea de fasole cu diverse de ziua nationala, pe bune de nu se potriveste), am comis si eu cratita batraneasca plina, e drept, nu in trend, ca o facui pe 2 decembrie, dar am comis-o.

Am lasat fasolea la inmuiat in apa cu bicarbonat, schimbat trei ape, fiert, separat pus la calit ceapa, morcov, slana, soric, piept de porc afumat, reunite toate, pasta de tomate, bulion, tarhon, foi de dafin, ardei iute, separat prajit carnati, pus in fasole. Stop, vorba lui Caragiu.

Slide1

Alta gateala pozata, doua feliute de Halloumi, de la prietena Elena. Stiu ca traditional se face pe gratar, dar eram curioasa cum iese prajita in ulei (si iese misto).

Combinata cu prosciutto „la pumn” (la Billa, 4.99 pachetul de 200g de capete si cazaturi de prosciutto, face) si pesto Vasile.

Slide2

Stiu ca toti aveti amintiri din copilarie de prin gradini, vetre, cu porci, lapte de vaca, chestii din astea, la mine ele sunt mai altfel, amintirile mele sunt legate de clatite flambate, creier pane si ce mai mancam eu la gradinita, inclusiv, din cand in cand, sunca umpluta cu salata de cruditati. Aveau la Inter in vitrinele alea lucioase aspicuri si rulouri napate cu aspic, nu le uit in vecii vecilor. Ma holbam la vitrinele alea mai ceva ca bucuresteanul din ziua de azi la branzele de burduf ale „sibienilor”.

Cruditati canci, asa ca reteta doi e cu o felie de sunca restanta si o salata facuta asa: cartof si oua, fierte impreuna (am spalat coaja oualor, da), ceapa marinata in otet, apoi putina maioneza la cana amestecata cu iaurt si mult piper.

Am rulat frumos dracia, dar, acumulatorii ma-sii, nu a iesit poza. Oricum salata, buna.

Slide3

O cumparaciune pe care mi-o doream pentru nepotul meu (am vazut ca exista produsul dar nu il gaseam neam). Inainte de poza, va spun ca sunt chestii atat de mici care te pot face fericit. O ciocolata pentru nepot, un medicament aproape imposibil de obtinut pt al batrn sau o mini-surubelnita ca sa i repar ochelarii. In poza, doar ciocolata.

Slide4

Si ultima poza, poate singura care a iesit, de sambata trecuta, la cazan cu prietenii, maestru de ceremonii domnul Uica, ne-a tratat cu gaigana si palinca si muraciuni ai am uitat ce mai era ca imi inghetase cerebelul si materia cenusie devenise roz de la frigul ala. Sa va spun cum se face pipi in centru unde nu sunt bude la un eveniment organizat? Nu, ca va invat la prostii.

Altfel a fost super misto (si palinka ceva cam tare, recunosc).

Slide5

In rest, ce sa zic, null problemo, vorba lui Alf, doar belelele se tin lant.
De mos nicusor am primit cadou in cipici o inundatie.

rororo

Anunțuri

Un gând despre &8222;Rezumat&8221;

  1. Vaaai, Danutz drag, ce amintiri mi-ai treziiit…mmm rulori cu sunca de la Inter, ne luam mancare la birou 🙂
    Atunci puteam si rulori de la Inter si parfum de la coada calului…acum…vorba unei clasice in viata…hihihi…”canci”.
    La multi ani de mosh si sanatate iti doresc!
    Pup cu drag fetele, Vio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s