Ciorba de porc

Preambul: nu, nu e reteta, deci daca nu stiti sa faceti ciorba de porc dati click in alta parte, e tot pagina de jurnal.

Desi porca de cioarba am avut-o, de cate ori am mamaliga in casa ma gandesc la niste domni, trei la numar, care fac o pizza geniala. Unul dintre domni mi-a reamintit de ciorba calda cu mamaliga rece. Si na, ce era sa fac …

zama

Pe foarte scurt, e din oase proaspete de porc, inclusiv cozi, mult zarzavat, cartofi, fasole verde, acrita cu zama de corcoduse. Banalitati de toamna.

Cat despre ce voiam sa va zic, ce mi-a placut la ziua de azi, ca in fiecare zi e ceva de placut. Mai intai am fost in treaba mea si am vazut un meserias la munca. Munca de specialist. Mi-a placut enorm, trebuie sa ai mana, ochi si nervi sa tatuezi. Nu am avut eu curaj pana azi sa vad cum se face, dar azi mi-am facut si e misto foc ce fac unii care chiar se pricep.

Am plecat la alta treaba care nu s-a definitivat si am mers de pe strada cucu rve (inadins scriu asa ca ma calca spamerii de numa’) pe jos spre fostul meu local, care fiind inchis m-a facut sa iau pizza ieftina, de patiserie.

Pe care pizza am impartit-o cu cizmarul (am frecat-o veo ora in speranta ca am sanse la o bere, canci). Si cu porumbeii cizmarului. Dupa care am luat-o la pas pana in Unirii. In drum am dat pe la placintaria turcului de la Universitate, ca aici voiam sa ajung. Avea placintele lui cu de toate, branza, spanac, cartofi, carne. Le stie a face.

Nu mai aveam decat 4 lei (atata e o placinta), am ales cu spanac, zic mai faceti cu cartofi? Zice, da, avem, zic teshekuler (la placinta mea) si zice: ia si cu cartofi. Nu am bani de doua, zice, luati oricum, mie mi-a dat DUmnezeu, dau si eu.

Aproape sa imi dea lacrimile, un singur evreu de la cai mai zicea asa cand ne punea mancare pe masa. Dovada clara ca omul e om indiferent de culoare, religie si alte balarii, daca e, e.

Placintele, vi le recomand din inima, cum ziceam, patru lei, aluat de covrig, alea cu spanac is cu usturoi, cele cu cartofi au condimente care aduc a samosas, delicioase toate.

Slide1

In lungul drum catre casa, cititnd in metrou cartea cu schitele lui Amza, mi-am dat seama de ceva. Eu m-am bucurat la o placintica, foarte buna, iar cersetorii te injura daca le dai de mancare si nu bani. Cateodata e ciudat.

rororo

12 gânduri despre &8222;Ciorba de porc&8221;

  1. Pai daca sunt asa de bune, spune-ne unde anume la Universitate, dam de turc ? Habar nu am de vreo placintarie pe-acolo….

  2. Este fostul fast food, exact inainte de locul in care intoarce tramvaiul sau inainte de fosta cantina non stop, nu stiu cum sa explic, doar sa fac un desen. Sunt mortale placintele, ma jur, aia cu cartofi e super. E la bulevard aproape colt cu strada Coltei.

  3. Sa inteleg ca e vizavi de biserica, cum te uiti la ea, undeva in dreapta, nu ? Si cum se cheama ? La turcu, placintarie…?
    Mersi.

  4. Na ca am si uitat, deci daca iesi de pe strada coltei la bulevard, faci dreapta spre universitate, fix acolo este, deci de la semaforul bulevardului cu coltei imediat.

  5. Sa mor io, daca inteleg ce explici. Strada Coltei e strada de langa Spitalul Coltea. Si zau daca era ceva de halelala pe-acolo. Mai incolo un pic, e un turc, adevarat, dar ala face shaorma…. Cantina habar nu am unde era, ca nu am mancat niciodata pe la cantine de-astea.

  6. Strada coltei se prelungeste pana in bulevard, in dreapta e capatul tramvaiului si fosta cantina non stop, acum magazin de moda, in stanga, spre UNIVERSITATE e o prelata rosie si turcul.

  7. Ok, deci toata ” actiunea ” se petrece in jurul bisericii sa-nteleg ? Cum stau eu in fata bisericii si ma uit la ea, turcul e in stanga ei, nu ? Adica vizavi de biserica ?

Lasă un comentariu