Ciorba de perisoare si o gustare greceasca

Ciorba e oarecum banala, doar dreasa nitel altfel, mai groasa si menita sa invinga soarele cu dinti aparut dupa zapada.

Slide1

Dar intai sa va spun cum s-a intamplat cu gustarea. Mergand eu la chiosc dupa tutun vad niste rosii care mi s-au parut taaare frumusele, miroseau bine, mari si, ce mai, nu m-am inselat deloc, deliciu, am inteles ca inca se mai fac in gradina bulgarului, Exceptionale. De la Lidl luasem o pita zisa de ei greceasca, de 50 si ceva de banuti, de la Elena primisem o bucatica de Halloumi adusa din CIpru, de la Smarandita popii ulei bun adus din Thassos si de cand m-am pricopsit cu potaia am rezerve de oregano salbatic din Kassandria.

Slide2

Toate astea combinate va zic eu, au dat o gustare cu iz mediteranean de mare anvergura si iute infulecate (si mai am o rosie si un cubulet de branza, trebuie repetat).

Slide3

Cat despre zeama, ce s ava zic, perisoarele banale (compozitia ramasa de la sarmale plus ou), zeama cu o droaie de zarzavaturi, toate lasate sa bolboroseasca alene.

Slide4

Singura chestie e ca spre final am dres-o oarecum ca pe o ciorba a la grec, zic oarecum pentru ca nu am lasat-o alba, spre finalul fiertului am pus si pasta de tomate si ca verdeata am folosit leustean.

Dar de dres am dres-o cu iaurt gras, smantana grasa si galbenusuri. Si a iesit fix ce trebuie pentru o zi rece de final de octombrie, va spun eu. I-am dat si cu iuteala pe la nas, sa alungam raceala.

Slide5

Si gata, v-am zis ca nu e mare reteta dar sa punem la dosar.

rororo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s