Crumble de fructe cu anason stelat

Fructele au fost majoritar mere, dar si altele, biensure ca nu se taie si am facut-o dupa o reteta/idee a bucatarilor indieni/englezi de la Paprika, cei cu emisiunea cu condimente. Da, e frisca din tub, aia aveam prin zona.

Slide1

Dar mai intai cateva matrapazlacuri din zona.

Ardeii iuti de la Lidl, ca si anul trecut, produc incontinuu (anul trecut au rodit pana in ianuarie). Cum devin rosii ii tai si imediat scot flori noi. Nu prea inteleg cine ii polenizeaza, dar fiind mici si inghesuiti, probabil vantul.

Slide2

Am facut o supa si aveam chef de junk (junk around) asa ca bucatelele ramase, le-am lasat sa se raceasca si usuce si le-am trecut doar printr-un rub (nu ou, nu pesmet) si seamana binisor cu bucatile de pui de la kfc, nu neaparat ca gust final, cat ca invelis.

Ce am pus in rub: putin faina, piper japonez, cayenne, masala pt carne de pui, ceapa deshidratata facuta praf, sare si piper. Fireste ca uleiul se pierde daca prajiti astfel bucatile, dar prea junk nu este, carnea fiind fiarta in cateva secunde este gata. E misto (sosul e de prin ce am gasit prin frigider, diverse plus harissa). Deci, junk.

Slide3

Si inca o chestie, azi, intre alergaturile pe patru roti sau doua bulane, mi-a sarit in ochi ceva la patiseria Trapezului: langosi cu branza, la un leu. Nu sunt la fel de bune ca cele de prin vestul tarii, dar de o pofta si o aducere aminte a anulor de liceu, merg.

Slide4

Si primele pregatiri pentru carne si carnati in untura (adica am pus carnatii la uscat). Confit-ul va fi gata in cateva zile, il dreg molcom.

Slide5

Acum sa revenim la crumble, reteta o retinusem, nu si cantitatile, asa ca am dat un search pe gogu si fireste ca am dat peste Laura din prima. Asa ca m-am orientat de acolo pentru crusta.

Slide6

Asadar pentru crusta crocanta cu gust de biscuite am pus asa: 150g de unt, 100g de faina, cinci linguri de zahar si atata.

Amestecul indienilor de la TV era cu mere, opt bucati mari, eu am avut in plus niste salata de fructe (am incercat sa mananc crude, pas) in care erau si bucati de ananas, strugure, portocala. Mere, in total, cam cinci au fost.

Slide7

Cu aluatul, e clar, se amesteca totul pana se fac frimiturile acelea, ei bine, la episodul asta, bucatarii de la TV dadeau tava cu crusta la cuptor sa fie deja putin rumenita, ceea ce am facut si eu.

Slide8

Imi place de mor dispozitivul asta, in rarele ocazii in care mananc mere, il folosesc mereu.

Slide9

Trec peste episodul cu taiat, curatat, blabla. Asadar in loc de scortisoara am aromat (dupa chefi) cu anason stelat lasat sa se traga in unt (eu am pus parte unt, parte ghee).

Slide10

Cand incepe sa miroasa frumoooos de tot, se pun si fructele, zaharul, se amesteca si, la TV le-au lasat cu o folie si capac, sa fiarba in sucul lor.

Slide11

La un moment dat am ridicat capacul, merele mele tindeau sa devina compot. Ce era sa uit foarte important, am pus in amestec si cubulete de pomelo confiat, a contat enorm.

Asadar am lasat fara capac, sa scada zeama. Bucatarii ziceau ca nu le place sa fie cleioasa compozitia, asa ca am incercat sa ma tin dupa ei. Nu uitati inainte sa puneti in tava sa scoateti bucatile de anason.

Slide12

Am avut cam multa crusta, dar am apasat-o in compozitie, sa bea din zeama fructelor (si bine am facut, rece aproape se taie ca o prajitura).

Slide13

Se mai lasa foarte putin la cuptor dupa aia. Miroase extraordinar, aroma anasonului stelat in combinatie cu fructele e super (stiu ca si scortisoara e buna, dar si anasonul e misto).

Slide14

Ideal e sa se serveasca, normal, cu inghetata de vanilie, e dulce, aromat, acrisor, biscuite. Eu am avut numai frisca aia cu care am incercat sa imit cataiful, merge asa, de o chestie, nu se compara cu frisca natur dar na.

Observatie asupra amestecului de fructe. Textura, super interesanta. Ananasul nu s-a inmuiat, merele, cum stiti si voi ca ies, cam ca la strudel, iar pomelo, usor gumat si cu gust evident, la fiecare lingurita se simteau distinct toate si separat si impreuna, daca ma intelegeti.

Strugusii si portocala s-au pierdut putin pe drum, erau si in cantitate infima, e drept.

Cum am taiat-o fierbinte si, cum stiti, exceptand portiile individuale, crumble nu sta nemiscat ci se imprastie prin farfurie, va zic doar ca in mod sigur de curiozitate si de miros si arome va frigeti incercand sa gustati nisipurile astea de aur.

Slide15

Nu conteaza ca am scris mult, reteta e banala, daca mi-a iesit pana si mie, ceva intre strudel si mar cu biscuiti 😀 Anasonul face toti banii, clar.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s