Despre angajatori

Nu ca m-ar fi deranjat mai putin decat alte dati discriminarea la angajare. Dar acum deja pun capac multe. Bine, capac nu pun, dar asa, sa rezum putin nesimtirea celor care s-au vazut afaceristi (si nu ne referim la multinationale, alea macar dau salarii asa ca pot angaja, cum e si firesc, numai pe pile).

Unu la mana, am trimis CV-uri la o droaie de anunturi, ba mai mult, verificat si para verificat, cu text insotitor, sa nu se creada altceva.

Prima chestie este ca, exceptand doua, hai, trei firme, nimeni nu a dat raspuns negativ, adica nu bai, multumim, nu e nevoie. Au fost cativa care au scris frumos, va multumim, va avem in vedere, frumos.

Acum intervine ce m-a enervat. Se flambeaza pe feisbuci angajatorii, gen: nu mai vrea lumea sa munceasca, nu gasim oameni la anunt, de cand vrem si oferim si dam si facem si dregem si nimeni nu vrea. Fireste mi-am depus candidatura, desi toti angajeaza pe acelasi salariu de mizerie, intre 800 si 1000 (ce pensii o sa avem si noi, daca suntem fericiti macar sa avem una, ca in general te tin de proba si pe urma hai pa).

Bineinteles ca personajul flambat nu a raspuns nimica, nu ca nu m-as fi asteptat.

La Amazon, fiind ditai compania, nici macar nu ma asteptam la un raspuns pozitiv, macar m-am distrat cu patru pasi de interviuri, alti prieteni care au aplicat nu au ajuns nici pana acolo. Dar la multi nationale stim cu totii ca dai interviul joi si postul e ocupat de marti (nu dam acum exemple).

Ce m-a flambat e ca am aplicat la un job, manusa, bucatareala, sofer, combinata ideala, mai ales ca am avut ani cu mai multi kilometri decat taximetristii cand eram merchandiser.

Eu sincer, vad ca pe o lipsa de bun simt sa nu dai un raspuns la un CV si sa publici un nou anunt gen: mda, au raspuns numai femei, repetam anuntul.

Sa ma pupati in coloana vertebrala si sa stiti ca pruna e tot de genul feminin (si no rororo 4 ya today).

dar am un pies: as vrea sa vad un angajator fara alta sursa de venit traind din 800 de lei pe luna, mi-as dori acest experiment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s