Sfecla rosie cu marinata cu mustar la borcan

Am tinut-o danga langa ca nu pun niciun borcan cu nimic anul asta, dar primul s-a infaptuit. Pentru ca aveau o sfecla frumoasa foc, am ales-o si eu pe cea mai mica, sub un leu am dat pe ea si am introbagat-o (licenta poetica) la borcan.

Slide8

<ao omtao p ,oca dovagatie, ce face omul cand are pofta de papanasi? Cumpara o gogoasa cu 70 de banuti (azi am cheltuit cam doi lei pe sfecla si o gogoasa) pe care pune smantana si (da Mirela) dulceata de cirese amare. Pseudopapanasi. Mergeeee.

Slide9

Sa revenim la sfecla noastra. Am copt-o la cuptor si am curatat-o de coaja, am taiat-o cum mi s-a nazarit.

Marinata am facut-o din otet, apa, zahar, mustar, coriandru si chimen. Am pus si un mini gogosar ca sa umple golurile din conserva.

Slide10

Am dat totul un clocot pentru ca, nu e asa, stim cu toti ca otetul si mustarul conserva, insa zaharul daca nu este fiert, fermenteaza, dupa ce clocoteste devine el insusi un bun conservant.

Am amestecat totul dupa ce s-a racorit cu sfecla.

Slide11

Am indesat totul in borcan si pe deasupra am pus si putin hrean ras. O sa iasa dulce si picanta.

Slide12

Am gustat inainte sa ii pun capacul sa o las sa isi faca meandrele si de fapt o sa fie picanta, dulceaga si aromata. Facusem mai de mult ceva asemanator, salata de sfecla cu mustar si chimen, dar nu era sfecla nemaipomenita atunci, asta este buna. Perfect pentru familia mea.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s