Omleta posata

Adica in apa. Reteta am gasit-o explicata foarte plicticos si complicat pe fb, realizata de Chef Robert McManus. Vorba cantecului, I did it my way.

Slide1

Cu ce are rezon mare seful, nu trebuiesc batute prea tare, cat sa se amestece (sa imi iertati pozele, ploua ud, e bezna), ca sa nu bea prea multa apa.

Slide2

Apa am pus-o la fiert cu putin otet (nu se simte la gust, calm) si sare. Cand e aproape de fierbere (proteina coaguleaza la 60 de grade, nu avem interes sa clocoteasca) facem vartej, dar vartej ca lumea, sa se vada fundul vasului, apoi punem ouale batute.

Slide3

Oul se strange frumos in mijloc.

Slide4

Am acoperit vasul, am verificat la cateva minute, a crescut ca un sufle 🙂

Slide5

Bineinteles ca se va lasa, atentie la final, intai scurgeti cat puteti de mult din apa, apoi puneti in sita, dar cu grija, este fina si pufoasa, se rupe osor (eu am rupt-o).

Slide6

Si gata, ce puneti pe ea, pe langa, treaba voastra. Este foarte pufoasa si as putea spune, usoara si placuta valului palatin si esofagului. Eu am pus niste „camembert” de casa si nitel ulei de masline, plus extra piper. E foarte buna si se face atat de repede.

Slide7

Multumesc Chef Robert McManus pentru idee si Margaux Cintrano de la Worls Cuisines ca a impartasit cu noi.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s