Scaricica picanta

A zis cineva coaste? Coaste sa fie.

Slide1

Dar mai intai sa va zic, in sfarsit, dupa mai bine de doua saptamani i s-a facut mila inisterului de interne, plutonierului, nu stiu cui, dar am reusit sa obtin acea magnifica hartie, dovada ca pomul a picat pe masina mea. A fost greu, deja unii dintre militieni cred ca sunt colega cu ei, atatea drumuri am facut pentru o belea de hartie pe care scrie ca pe masina doamnei io a picat o craca si a avariat-o.

Am sarbatorit cu o inspectie in Auchan ca sa iau mai nimic. Am gasit niste coaste de porc mititele, dupa buget, sfecla rosie, foarte ieftina, niste sprot care cred ca e mai vechi decat parul meu din nas, dar papa Casi. Ce au misto, chestii de borcaniada, dovleci, gogosari, gogonele, pepenasi, castraverzi, toate acareturile, marar uscat, borcane, ce mai, bogatie. In afara de gogosari care sunt scumpi, preturi decente. Sfecla rosie chiar ieftina, gasii una de vreun leu, foarte buna si frumos mirositoare.

Anorm de scumpe subprodusele, un borcan cu cateva bucatele de carne in multa untura, de 800 de grame, 38 de lei. S-au tampit la cap. Oricum eu am fost mai mult in inspectie, am luat cateva nimicuri, inclusiv cativa mini-gogosari decalibrati, mici de tot. Am vrut sa iau si dovleci decorativi, dar saream de buget, doi lei si ceva bucata, dar frumosi foc.

Slide2

Sa ne intoarcem la coastele noastre. Nu le-am lasat la marinat, am facut un sos din usturoi pisat, ceapa deshidratata, bere, putina pasta de tomate, harissa, sare si piper.

Slide3

Am acoperit si am dat la foc mic pana cand carnea a dat semne ca da sa divorteze de oase.

Am scos bucatelele, in sos am amestecat putina miere, apoi am pus sosul peste coaste si am lasat descoperita tava.

Slide4

Tot la foc mic am lasat sa se rumeneasca, sigur ca se poate si la foc mare, dar mie imi plac iuti si fragede.

Slide5

Adevarul e ca am desconsiderat iuteala harissei, desi am pus un dop, a iutit totul de mi-au pocnit urechile, asa ca am pregatit ca garnitura un piure simplu, din cartofi SFARAMICIOSI (se aude domnii de la Mega care invatati prostii poporu’ cu televizoru’?).

Slide6

Partea buna a lucrurilor e ca a iesit foarte gustoasa gateala si cere bere, asta clar. Fragede, fragede. Daca aveti musafiri le puteti pregati si cu cateva zile inainte pana la partea cu glazuratul, apoi doar le rumeniti 10 minute si gata masa. Eu am ramas cu nitel sos si l-am pastrat intr-o sticluta, ca e pacat de el sa il dau pe teava spre Dambovita, il pun la orice mancare, e delicios.

Fragede? Flagede 😀

Slide7

Casandra nu a primit nimic, azi daca tot am dat doi lei pe porcariile alea de pestisori, are dezlegare la sprot.

rororo

2 gânduri despre &8222;Scaricica picanta&8221;

  1. Deci culmea ca aici ( in Belgia) Mega Image-ul ( adica Delhaize-ul aka e magazinul meu preferat) are zeci de tipuri de cartofi , ficare in saculetul lui acolo si scrie clar pe fiecare pentru ce-s ok de folosit : prajiti, cuptor, salate, etc. Dar pe nici un saculet cu din aia rosii nu scrie ca-s pentru piure.
    In orice caz coastele-s preferatele mele 😀 fie proaspete , fie afumate ( chiar acum am in frigi ciorba de coaste afumate 😀 ). Problema e atunci cand ai un om caruia nu-i place carnea cu oase ( si nici nu-i place picant)….Cumpar mai rar, dar si cand incing gratarul atunci am aripioare si coaste picante doar pentru mineeeee :))

  2. Pai ce are daca iti faci doar pentru tine. Si nici nu e musai sa fie picante, glazura cu miere de final e tot chelchesozul. Si aici au la mega cartofi de care zici tu, din cand in cand, la auchan idem, saculet pe care scrie, de salata, de piure, dar sunt scumpi rau de tot. Oricum poti face ceva asemanator si cu alt fel de carne, nu numai coaste si oricum cade de pe oase gatita
    lent 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s