Buseuri cu „camembert”

Nu am stiut cum sa le zic si am sa va explic imediat si de ce am pus ghilimelele.

Slide1

Dar mai intai sa pastram un exercitiu de decorat o salata de cruditati, sigur ca nu e cine stie ce, doar un exercitiu, daca as decora pe bune as bibili mai mult, doar sa imi fac o idee. Casandra a mancat tot decorul (din castronul ei), mai putin feliile de lamaie la care s-a strambat.

Slide2

Acum sa va povestesc despre „camembert”. De vreo trei zile imi mirosea frigiderul a branza cu mucegai, il sucii, il invartii, de unde, ca bani de chelchesozuri neam, de unde naiba. Ei bine, la noi langa birt, se vand la negru lactate de la tarani. Bucuresteni sau de Ilfov, nu sibieni. Excelente. Acum mai bine de o luna am luat o bucatica de branza de oaie, am mai facut eu una, alta, dar am lasat-o in plata ei pe acolo, cu gandul sa fac la un moment dat pateuri.

Ei bine, de acolo mirosea. De unde o fi imprumutat branza mucegaiuri nobile (are crusta ceva mai misto decat aia de camambert, seamana cu alte branzeturi moi frantuzesti), nu stiu. O fi frigiderul meu nobil, cert e ca teztura e de vis.

Slide3

Nu stiu, nu am habar cum de s-a facut minunea asta si mai ales de ce, era intr-o punga intr-o cutie. Cert e ca este una dintre cele mai bune branzeturi mancate de mine recent. Si e unica, nu e asa? Ca nici cei care aduc branza aia nu o au de doua ori la fel si nu stiu cum sa fac sa reproduc miracolul. Unii au transformat apa in vin, frigiderul meu, a facut din telemea o branza puturoasa foarte fina, fara ca eu sa am cea mai mica intentie sa fac asta.

Slide4

Asadar reteta nu am. Dar am avut o fasiuta de foietaj restanta si am imbracat rupturi de „camembert” in bucati de aluat, am dat cu ou si basti cu ele la cuptor.

Slide5

Ma asteptam sa curga nitel umplutura dar si-a cam facut de cap, nimic rau in asta, ca ce a curt a fost o broderie crocanta delicioasa, oricum era jocul de-a „ce avem noi aici”.

Slide6

Acum imi screm mintea, oare ce a ramas se va transforma in continuare? Ca nu toata bucata s-a facut cremoasa, un colt a ramas cu bulbuci, cred ca lucreaza bacteriile. Cu riscul de a imi imputi de tot frigiderul cu miros de branza (desi pot pune o cana de lapte descoperita si il scot), vreau sa vad ce se mai intampla.

Cat despre bilutele astea, delicioase si ele si broderia din jur.

Slide7

Macar daca as sti ce a pornit procesul, ca mi-as tot face camembert la pret de telemea.

rororo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s