Pui marinat in iaurt condimentat

Seamana cu un pui tandoori, masala chicken si alte dracii din astea, insa nu am folosit vreo reteta anume, doar aveam iaurt in plus (50% reducere la Billa) iar de condimente indiene nu duc lipsa.

Slide7

De obicei evit carnea de pui, dar asta era ferm si ieftin (si dupa coacere a fost destul de tare in fibra), asa ca am adunat doua pulpe si, pentru ca in drum mi-a iesit si iaurt din ala perfect barbatesc, mi-am adus aminte ca nu mai facusem de mult genul asta de pui.

Asa ca am pregatit o marinata dintr-un amestec de condimente (meat masala, va arat si ce contine), iaurt, ulei de masline, paprika, zeama de lamaie, ardei iute si usturoi feliute. E destul de important sa fie feliute, se face asa, crocant, la final.

Slide2

Amestecul meu era gata facut, dar va puteti combina singuri ce va place, iaca ideea de baza:

Slide3

Se amesteca totul, se imbraca pulpele crestate si se lasa la rece pana va hotarati sa le faceti.

Slide4

Eu le-am copt cum imi place de obicei, pe gratar, deasupra tavii cu apa (gratarul ala o sa isi dea curand obstescul sfarsit si Daiso nu mai exista).

Inainte:

Slide5

Dupa:

Slide6

Garnitura a fost orez simplu, deci totul sec, fara sosuri.

Cateva mentiuni, daca puneti pulpele de crude, atentie ca sosul de iaurt se arde destul de repede, chiar la foc mic, deci trebuie intoarse si unse cu extra marinata pe care o pastrati.

Daca nu va place pielea de pui (ea va fi aromata, dar nu crocanta), o indepartati.

Daca nu vreti sa suciti pulpele, le puteti opari, pardon, blansa nitelus inainte, apoi dupa ce s-au racit treceti mai departe.

Daca e bun? Excelent, de crud imi place mai mult dar e nitel de bibilit, am pus in ultimul strat feliutele de usturoi care au fost super crocante si bune amestecate cu orezul. Leftovers: doar niste orez, sa vad ce fac cu el azi, nu il dau la caine, ca e Thai.

Slide1

rororo

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Pui marinat in iaurt condimentat&8221;

  1. Nu e dãstept deloc, e un grilaj vechi si o tava de peste 20 de ani dar da, printzipiul e acelasi 😀 Si bengoase si coastele tale. Ma rog, alea de le-ai gatit, nu alea din care s-a tras Eva.

  2. Pingback: Comfort food | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s