Intoarcerea la radacini

Adica la cele traditionale care, culmea, ma fac mandra de porecla de cantinista data mie de un pseudobucatar, dar sa trecem peste asta, ceva care s-a vrut jignitor mi-a umflat penele in cap si da, ca la mama acasa sau ca la mama Geta la cantina trebuie sa existe in continuare, in paralel cu educarea gourmet a clientilor, parerea mea.

Slide5

Mai intai, o chestie care imi aduce mereu aminte de trei baieti mari si puternici, de cate ori imi arde de cartofi copti, pentru a fi saturati trei tineri in putere, o tava uriasa cu cartofi copti, ce era prin frigider si apai, da-i bataie. Pana acum niciodata nu intepam cartofii, ma si intrebam de ce toti inteapa cartofii. De data asta a explodat, totul are un inceput.

Oricum, gustarea de seara, cu cartof copt umplut cu branza de oi, unt si smantana, e o chestie atat de usor de facut si atat de satioasa ca e de retinut.

Slide2

Acum sa va spun despre ciorba asta de vacuta. Cum stiti la noi nu exista sa nu fie ciorba/supa in frigider, mereu. Cu asta am nimerit-o atat de bine ca o declar ciorba anului. Asta pentru ca am declarat ca o fac in sictir si a la lene, nu stiu.

Cert este ca intai am fiert un rasol frumos de vita si, stiti cum e, cine imparte, parte isi face.

Slide3

Cat despre ciorba, ca sa nu iasa grasa, legumele, zarzavatul, l-am inabusit in grasimea de pe supa, supa in sine fiind atat de carne cat si de la fasolea galbena fiarta, nu era s aarunc bunatate de apa cu gust bun.

Am pus zarzavat ca la balamuc, clasic, albitura, ceapa, morcov, ardei. Spre final cartofi, la final de tot pastaile fierte si suc de rosii si am dres, ei, am dres cu ce mi-a ramas, sosul adica, de la dovlecei si fasole cu mujdei.

La final, leustean mult si fulgi de ardei iute, sa rimeze. Si nu pot sa spun mai multe. Osul a fost cu sita, da. A, am pus si o mana de ceapa deshidratata la fiert, era sa uit, am inceput sa pun cam la toate mancarurile gatite.

Slide1

Si pentru ca gatitul relaxeaza si am facut mancare doar cu ce aveam in batatura, a urmat o fasole. In care fasole am pus o droaie de kapia, la fel, ceapa, morcov, ceapa deshidratata, costita afumata, un carnacior ratacit.

Fasolea boabe inmuiata cu bicarbonat, ape schimbate, tot tacamul.

La final suc de rosii si marar. Romaneste? Ca la mama sau ca la cantina? Da!

Slide4

Pe cat de mult iubesc haute cuisine si admir din inima bucatarii care o slujesc cu pasiune si pricepere, pe atat de mult iubesc mancarea noastra, cum ziceam, ca la mama, fie ea si la bloc. Retetele sunt simple, se pot face si in somn, au si ele cate un schepsis, logic, dar asta se capata (lucrand la cantina).

rororo

4 gânduri despre &8222;Intoarcerea la radacini&8221;

  1. De unde ai luat ceapa deshidratata? Eu am gasit amestec de legume deshidratate, la kg, fara sare, fara glutamat, si folosesc la tot ce gatesc ( pe langa legumele ‘vii’) ; dau un gust foarte bun. Dar ceapa deshidratata nu am vazut la tarabele de condimente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s