Halibut cu sos de legume

Am cumparat prin martie halibutul asta, foarte ieftin, v-am spus atunci cand am facut halibut cu sos de portocale.

Mai aveam doua bucati de exterminat, asa ca am decis ce voi face, anume, asta:

Slide1

Ingrediente: halibut (merge orice fel de peste, fireste ca rezultatul va fi diferit complet), lasat la dezghetat in apa cu sare, ceapa, morcov, ardei gras, dovlecel, sos soia, ardei iute si dulceata de citrice cu ceapa si ardei iute.

Daca nu o aveti nici pe ultima, aia e, puteti improviza dar, fireste, nu va fi la fel. In plus, niste faina, amidon, ulei de prajit, sare, piper, din astea.

Slide2

O sa radeti cat de ieftina iese o portie, ba mai mult, din ce ramane mai improvizam si la final.

Dar sa incepem. Calim in ulei vegetal (de preferat nu de masline) ceapa, morcovul, ardeii (grasi, iuti), toate julienne.

Slide3

Cand sunt gata si moi, asta daca nu vreti sa fie crocante, eu nu vreau, puneti dovleceii taiati dupa plac, placul meu a fost sa ii fac fasii cu economatul.

Slide4

Amestecati putin cat sa isi faca treaba focul si cu dovleceii, apoi adaugati dulceata si amidonul.

Cat, cat, na, la ochi, putin, cat sa lege un sos.

Slide5

Putina apa si gata sosul de legume, ca sa nu uit, puneti si sosul de soia odata cu apa, ca aia e sarea sosului.

Slide6

Cat faceti cele de mai sus (cateva minute), dati pestele sarat si piperat prin faina amestecata cu amidon (cam 3 la 1) si il prajiti la foc mediu, tot in ulei vegetal.

Dupa care il scurgeti, eu mereu prefer sa scurg ce e prajit in ulei pe o sita, nu pe hartie absorbanta, ca aia absoarbe cat absoarbe, dar nu e pempars sau always.

Slide7

Si gata. Eu mi-am pus putin ulei de masline crud, nu trebuia, dar nu am rezistat plus ca mi s-a recomandat, deci nu bagati in seama extra uleiul.

Slide8

Bucatica luminoasa de rai se mananca, fireste, combinata, peste, legume, cum ar veni, o ardem sanatos.

Slide9

Si partea buna este ca a ramas putin sos de legume si putin peste, asa ca am fiert niste paste (udon, stiu ca se consuma in general reci, dar nu s-au plans), am amestecat cu toate resturile si am mai pus piper japonez. Belea, chit ca poza e de leftovers, belea.

Slide10

Si gata, ce mai vreti, pe caldura asta numai mancare de maxim 15 minute, a Jamie.

rororo

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Halibut cu sos de legume&8221;

  1. Imi plac mult postarile dvs, imi place stilul franc in care descrieti de unde/cu cat/cand ati cumparat produsele. Va doresc multa putere de munca si multa sanatate sa tineti blogul acesta pana la adanci batraneti 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s