Pizza speciala

Ce e asa de special la pizza asta? E, o sa va spun eu, are mai multe chestii speciale.

Slide1

In primul rand aluatul, ceva de mare exceptie facut de un domn care are in jur de 40 de ani de meserie (cofetar, patiser), stiti cum se spune in bucatarii, primii 40 de ani de meserie sunt mai grei.

In al doilea rand, fiind asa de elastic, ce sa mai, am incercat sa il invart ca la fratii Toader la pizzerie, e, singurul succes avut a fost ca nu l-am dat pe jos, ca forma …

Slide2

Sosul, e, sosul si ce am pus pe pizza, daca nu am mai fost la cumparaturi de un secol, a avut un mare numar de resturi si nimicuri si, culmea, a iesit bun. Am gasit niste bulion, am pus putin oregano de Kassandra, ulei de masline bun, ceapa deshidratata.

In rest, aveam niste Dotti care a inceput sa capete penicilina, bun, ca unii platesc greu branza cu mucegai, un rest de carnatz de porc si cateva masline ratacite, plus busuioc din geam.

Slide3

Bai, a iesit bestiala, fireste ca 80% din merit e al lui Nea Stelica, cel care a creat aluatul.

Slide4

Detaliu cu muscaciune pofticioasa.

Slide5

Si pentru ca mi-a ramas un mot miiic de aluat de la invartitul meu artistic de parca eram la campionatele de parkinson, am mai facut o mini-pita intinsa in tava cum s-a nimerit, de data asta am pus pe ea masline umplute cu branza, ca mai aveam in plus.

Slide6

Subtirica, dar vioaie. Cand face altcineva aluatul e joaca de copii, daca as mai lucra cu Nea Stelica sa exersez invartitul poate mi-ar iesi si vag rotunda.

Slide7

Sper ca v-a placut reteta, mie sigur mi-a cazut bine pizza, numai Elena e de vina.

rororo

5 gânduri despre &8222;Pizza speciala&8221;

  1. Da, ma, eu is „divina”. Cand te faci bine, bine, sa poti savura si bere, mai merjem la frati, da? M-am amorezat de pizza lor, ce vrei! Puuup pentru pizza asta de care sunt vinovata.

  2. Nu stiu ce cantitati foloseste domnul Stelica, eu mai iau de la Auchan, aluat de pave, adic apainea necoapta ti-o pune in punga cu eticheta de paine si faci o droaie de pizza. Dar a lui nea Stelica parca e mai bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s