Ciorba de perisoare – varianta be

Am citit despre o ciorba de perisoare. Si aveam comanda, deci am infaptuit-o, da, nu dati cu pietre in pozograf, atata am putut, dar jur pe rosu ca e buna.

Slide1

TReaba s-a produs asa: am gasit cea mai mica si draguta varza din magazin. Pe care am tocat-o. Am mai pus zarzavat clasic, am inabusit cu niste sare. Apa si fiert toate la gramada, muuulte legume, fireste ca si niste ciusca.

Separat am luat carne tocata de la bulgar, cam slabuta de felul ei. Pe care am aerat-o :)))) Naina stie. I-am pus niste albus de ceapa verde, marar proaspat scos de la congelator, ou, orez ordinar, sare, piper si putina boia, doar ca sa lase o adiere.

Am facut proba de perisoara (am inceput sa fac de cand era sa bulesc o oala de niste sute de portii), am modelat cu apa, lingurita si rabdare si, dupa ce le-am pus la fiert am pus cele ce trecuiau, de dres.

Adicatalea o cutiuta de rosii tocate (tampitii nu au scris pe ea ca aveau si o adiere de busuioc, dar a iesit misto), bulion de corcoduse rosii si, de sarat am sarat cu sare de leurda capatata de la doamna tocana de cuvinte, ca nu stiu cum sa ii zic altfel.

Normal ca la final ii dadui si cu leustean. Mi-a fost balsam la burta dupa nenumarate incercari grele. Si nu ca e vreo reteta, nu e nimic greu sa pui multe arome, doar ca s-au nimerit bine (tarhonul il las pentru mancarea ieftina de cartofi). Dar am avut un laudator, ca i-am dat si maimutei o doza de zama si a zis ca:

Slide2

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s