Album duminical

Nu am avut chef de net si de pus poze, dar cateva s-au adunat, nu mare branza, dar musai sa le tin la jurnal, din astea de pe langa casa omului, fiecare cu povestea ei. Si am sa incep cu ciorba care mi-a placut mult, i-as fi zis ciorba nemteasca, are carnat alb, are, porc, este, varza, paste, cartof, ce mai, un amalgam acrit cu zeama de corcoduse rosii.

Nu a iesit rea deloc.

Slide1

Pentru ca oasele se incapatanasera, pentru ca aveam de facut si zeama cainelui, am pus la presiune garful, sa cada carnea de pe el, dar am adaugat si toate legumele care mi-au mai cazut in cale, plus un cartof si un stiulete de porumb.

Rezultatul? Pot au feu (si nu discut acum termenul, da?).

Slide2

Inainte sa trec la porceli, ca am porceli, ca sa vad la anul pe vremea asta ce faceam, incercam sa imi prind in poza papagalii dormind (mare lucru daca dorm, ca altfel ma scot din chiloti cand incep sa urle).

Slide3

Pe geam, de fapt sub geam, trei grauri culegeau nu stiu ce (nu i-am prins in poza), benoclandu-ma dupa ei am observat asta:

Slide4

Ca e cuib, imi e clar, dar nu stiu de ce, ca sunt o droaie de pasari aici, ciocanitoare cel mai probabil, ca numai ea ar putea da asa o gaura perfecta, dar tin minte ca odata am vazut din ceva asemanator iesind niste mierle. Acum le pandesc.

Acum trecem la mizerii si porcarii, da?

Pentru ca, nu e asa, de cand nu am facut ceea ce am declarat a fi cea mai buna mancare din lume?

Slide5

Alta chestie pe care nu o veti manca la niciun bucatar cu capul pe umeri, sunt pastele mele. Da, am boala pe pastele astea, sa pluteasca in sosul lor, sa se inece pana nu mai pot, asa. Sunt ale mele si numai ale mele. Aici sosul e de smantana, ou, pecorino, cu o, i-ar zice unii, emulsie, de busuioc, usturoi si ulei de masline, asa, de un damf.

Sa pluteasca, am zis.

Slide6

Si de final, un mic dejun din care nu am reusit sa halesc tot, am incercat iar sa fac amintiri din copilarie, ou in cos de parizer, cum imi facea mama cand eram mica. Vezi sa nu … parizerul nu l-a mancat nici cainele (pentru c anu i l-am dat). Nici ketchup-ul cu maioneza, nu stiu de ce si la ce le-am pus acolo.

In schimb combinatia de carnat alb cu dulceata de citrice cu ceapa si ardei iute si oul cu sandwich cu sunca si cascaval (ars nitel la plita), mda, au mers. Porcareala de duminica, anti depresii ploioase si anti stress.

Slide7

Ca, vorba poetului, pe-aici cand ploua, ploua indesat …

Si gata momentan, nu avem nimic fancy la jurnal.

rororo (maine Casi face 3 ani, sa vad ce tort ii fac).

12 gânduri despre &8222;Album duminical&8221;

  1. Sunt pasari care fura cuiburile altora, deci din asa un cuib ( gaura) cred ca pot iesi tot felul de pasari , pare de ciocanitoare asa cum stim din desene animate 😛 .

  2. O sa mai urmaresc, sa vad. Si mie de ale tale, dar inca mai dureaza pana misca si celalalt comp, asta inca imi mai face figuri. Nu e asa de aproape de pozat prin geamul plouat (zici ca ploua cu praf) dar macar sa vad si eu ce am in batatura.

  3. Imi place si mie porumbul fiert, atat doar ca eu nu ma indur sa dau atatia bani pe ei, nu stiu de ce sunt exagerat de scumpi ! se vand numai la bucata la aurul, este chiar…nu ma indur asa ca am doar toamna cand fur de pe camp :P, da fur, acum, intelegi tu :)), nu m-am maturizat inca la faza : furat porumb de pe camp…dar la cat sunt de scumpi….ori am o plasa sa fac o oala intreaga ori o las balta la pretul care il au in comert.

  4. SI aici, cand nu e sezon, e scump, pre-fiert, blabla. Dar recent, oarecum, au bagat la Auchan, congelat, vrac, pe doi porumbi am dat sub doi lei (deci sub jumatate de euro). Si sunt buni, e din ala dulce, nu ii stiu provenienta, dar e foarte gustos. Altfel, in extrasezon se mai gasea sub vid, mama ce mai pofteam la el, dar tot scump de tot, zici ca e homar. Sper sa ii mai tina pe astia si sa mai aduca.

  5. Mie astia desfacuti la conserva nu imi plac, nu sunt genul meu, porumb in mancare, imi plac insa stiuletii fierti in oala pe foc cu sare, asa calzi ( si reci). Cei mai buni sunt cei facuti de tigani in oras, in Cluj- Napoca, eu acolo am copilarit si acolo imi luam, tiganca ii facea la cazan cei mai buni, imi luam zilnic cand ieseam de la scoala, imi dadea unul imens, fierbinte ca nici nu il puteam tine in servetel, cu sare multa de aia mare, groafa. Super bun ! Cand eram mici nu mancam acasa porumb fiert de cat daca era de la tiganca cu cazanul sau daca era furat de noi de pe camp, altfel nu vroiam :))))) era asa….asa era la noi pe strada, asa am ramas si acum. Aici si in afara sezonului si in sezon sunt pe-ni-bili de scumpi, nu merita deci nu cumpar. Cand prind ocazia opresc pe camp si imi fur cativa stiuleti :))))))))))))))))))))))))))) , spre groaza barbatului :))))) dar nu ma poate opri ca nu mi se pare asa o crima, ar fii culmea sa ajung la politie pt asa ceva haaaaaaaaaaaaa ha ha.

  6. Cred ca daca ii spui Olandezului de ce ii iei doi stiuleti nu iti face nimic (desi, mai stii, in Maastricht chemau politia si daca nu le placea ce culoare ai la perdele).

    Asta congelati de i-am luat eu sunt mai dulci decat ai nostri de care zici tu, dar sunt buni, imi plac.

    Eu ce spui tu, la mare mancam, pe vremuri, maica, plini de nisip ca ii mai scapam si pe jos de fierbinti ce erau. Vindeau tiganii porumb si castraveti murati de vara, din aia mari, trei lei. Amintiri din copilarie, culinare, mai mult de la mare am. In rest, din carciumi, ca m-a invatat mama de mica 😀

  7. Ei nu imi face, la sediu cu mine, cazier capat si amenda :)) daca ma prinde ca iau ce crezi ! Absolut ! Dar nu imi pasa ca sunt destul de nesimtita la faze de astea, este adevarat ca daca fiecare si=ar lua si blabla :)) dar ideea e ca NU isi ia fiecare deci imi iau eu si gata, paguba in……PORUMB, numai porumbul de furat este cu adevarat BUN, stie orice copil , pai nu.

  8. Domnule, ma omori cu cartofii aia cu ou si pecorino sau parmezan pe ei! De data asta te-ai lafait si ai pus si carnati… Eu mi-s mai batrana, deci porumbul fiert pe stiulete nu face parte din amintirile mele de neegalat. Dar, era cand eram eu mica un soi de porumb cultivat si la noi – pana la soiurile astea hibride aduse de comunisti – care era mai albicios, dulce, nu asa ferm in coaja boabelor pe care il fierbeau parintii sau bunicii ore in oala pe plita dar sub forma de boabe. Era tare bun! Mancam cate o strachina, ziceai ca e compot din boabe… Cat despre ce e bun de furat de pe marginea drumului si nu m-am simtit aproape niciodata vinovata – iete, omorati-ma cu morala ! – nu rezistam niciodata, cu toate certurile, la o palarie de floarea soarelui. Imi placeau si imi plac si acum semintele mancate direct de pe palarie…

  9. Olala, da, tizo, amintiri din copilarie cu palariile. Si sa stii ca nu te omora nimeni pentru o palarie sau un stiulete de pe marginea drumului, ca nu furai cu sacul. Acum astia imi rupsera liliacul cu totul (si a latrat Casi, dar am injurat-o) si trag de visini de ii omoara si le vand la piata, pe aia nu ii mai ia militia. Nici pe aia de beau bere in parc si sparg seminte si lasa mizerie de nedescris, desi au gunoiul sub nas, nu i-ar costa nimic in drum spre casa sa le arunce la doi pasi de banca pe care zac. Are treaba militia cu babele care isi plimba cainii si nu au actele cainilor la purtator. De mine deja fug. Militienii, zic, de nesimtiti ce sunt. Ca ma pornesc acum.

  10. Nu te omora nimeni, dar… toti cunoscutii care-si luau pe beleaua de mine la drum lung cu masina in perioada in care erau numai bune semintele incepeau: Da, iei numai una, maxim doua daca-s mici, dar daca ar face toti ca tine unde am ajunge? Bla, bla, bla, nu am putut si nu pot sa sufar „teoria chibritului”. Copiii au fost mereu plini de teribilism, sa faca nefacute. Dar pe unii de acum (precizez pe unii) ii suspectez ca au sarit etapa copilariei si au devenit niste adulti imbecili care vorbesc porcos si distrug de dragul distrugerii. Cat despre aia in uniforma, sunt doar tampiti, scuza-mi expresia, care se multumesc cu ce pot incropi de la borfasi si nu mai stiu cei logic, normal. Nu te enerva, e de la ploaia cu bulbuci starea. Si la mine e la fel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s