Pastele de anul asta

Drept sa va spun, nu stiu daca mai stit, ca in 2012 am ratat pastele. Cat pe aci sa il ratez si anul asta ca m-am incurcat fix tot cu o zi, satateam sambata ca o printesa, drept e ca prin vecini era un miros asa imbatator de oareceuri, eram ferm convinsa ca e vineri. Frigiderul, pustiu, mancare, ioc.

Dar pana la urma mai din congelator, mai de pe la neamuri, abrupt si din nimic, am incropit iarasi un paste nemaivazut. Noroc cu proviziile, ca iar ma prindea fara oua.

De data asta am avut.

Slide1

Daca vazui ca se ingroasa gluma, da-i si decongeleaza ce e prin zona, cum aveam un ficat baban de vita (pentru caine) si am mai facut rost si de niste rinichi de porc, cica drob.

Slide2

Cu organele trase in untura de gasca, sa nu iasa iasca, verdeata, cum se cuvine, piper la greu, oua, in el, pe deasupra, foaie de placinta din congelator, un drob in forma si unul strudel, ca imi daduse idei Costachel cu strudelul lui cu miel.

Slide3

Cel strudel, ar fi mers cu mai multe foi, s-a mancat ca atare.

Slide5

Cel in forma, eheee, am facut un aluat (pastella, cum i-o zice), pentru snitele. Si l-am troznit felii pane, ala s-a ras, bestial drobul felii pane. Drob parizian, sa moara bingo bongo. Nu am poze.

Intre timp au inebunit salcamii.

Slide4

E, pana au luat-o ei razna, am facut o zeama serioasa, din gat de oaie, cu toate buruienile din dotare, din congelator, de la Eugen, dreasa cu oua si cu bors de casa, balsam, oricum ciorbele le fac si in somn.

Slide6

Deci traditional, oua avem, aperitiv este, zeama este, bine, dar friptura? Friptura, dar din ce? Aveam un petreus amarat in congelator, slab saracul si cam peticit. Si vreo patru cartofi ofiliti in camara. Pai sa nu fac eu ce face orice gospodace romanca, mancarea nationala a romanului? Pui cu cartofi?

Slide7

Nici nu mai stiu ce am pus peste cartofi, ustoroi verde, blabla, sun pielea puiului am indesat ustoroi si felii de lamaie si l-am imbracat cu un amestec de condimente (piper alb, coriandru, ghimbir, cuisoare, cardamom si sare) si l-am maglaivaisit cu niste unt si l-am lasat in durerea lui, doar ce l-am mai uns din cand in cand cu zeama din cratita.

Slide8

Pe care l-am mancat asa, ca salbaticii.

Slide9

Dulce, am avut niste vafe si skittles, oricum am fost la neamuri a doua zi, de unde nu am decat o poza, dar e cu Spooky.

Slide10

E, acolo, cu catel si purcel (si trei pisici) am gustat si miel si pasca si cozonac. Cum ar veni, ne-am scos.

De final, ultimele doua oua mi le-am facut mie, numai mie, da, favoritele mele, umplute si cu sos din ala mbuuuun.

Slide11

Salveaza colesterolul, pe bune, iaurt gras, smantana grasa, maioneza si mustar. Mergea si niste tarhon dar ma multumesc si asa.

Si cam asta cu lumina de anul asta. Tot e rezonabil, acum doi ani o faceam in camera de hotel cu scamorza si coniecel ordinar. Ceea ce nu a fost tocmai rau.

A, uitai, in jiul ramas de la pui (si niste resturi de friptura) facui o zeama de baza (stock, da?) pentru un ghiveci de ghiveci. Care nu mai e nici ala, nu stiu ce o fi cu mancarea asta de dispare asa.

rororo

5 gânduri despre &8222;Pastele de anul asta&8221;

  1. ȘD sunt mare fan al oualor astea, sincer, cica sunt fierte nu stiu cat la nu stiu cate grade, ma rog, poveste veche. nu intangibil de scumpe si, dupa ce trece pastele, le iau si le congelez, cand se ieftinesc de tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s