Cine are oua, are …

… cine n-are, n-are.

Pozele sunt facute in decursul mai multor zile, pentru cei care mereu se gandesc la colesterolul meu, e bine merci (sper). Asa ca incepem cu o imitatie ieftina de Pho, cu muschiulet de porc.

Slide10

Motivatia acestui fel de mancare (mama ce imi place, cum evit cuvinte ca dish si stock) a fost urmatoarea: aveam un plic luat de curiozitate de la Auchan, cica Pho instant, fireste ca era tot cu plicul de chimicale alaturi, deci l-am aruncat si m-am jucat altfel.

Aveam si un muschiulet mic de porc la marinat (cea mai buna carne la pret mic) in sos de soia, zeama de citrice, ardei iute, ulei de susan. O minune, am mancat crud jumatate pana am dat in pho.

Mai aveam supa de oase de curcan. Restul, cazaturi de pe langa casa omului.

Slide9

Asadar taiteii opariti direct in supa, ou ochi, carnea careia i-am aratat doar nitel focul, piper japonez, ardei iute, balarii, cica pho. E, acum nu o fi phoc daca nu e pho, nu?

Slide8

Continuare la asa numitele brunch-uri de om lefter, sa nu radeti, dar am visat ca mancam asta: pateu cu gogosari si oua cu maioneza. Deci, sa fie oua.

Slide12

Si, inainte de a va arata cu adevarat un mic dejun tarziu al pensionarului, doua capturi cu pasari de dimineata, mierla aia galagioasa e o scumpa, aproape ca aricii, poti sta foarte aproape de ea, pana i se pune pata. Mozzarella si Roquefort, poveste lunga cu ei, intr-o zi m-au scos din minti de am vrut sa le dau drumul pe geam sa se descurce singuri, dar nu am putut.

Slide2

Slide1

Asa, de final, centura neagra la cumparaturi a inregistrat aceasta captura super misto, daca va plac chiftelutele alea cu maioneza, nu ratati sa cumparati ceapa asta (si daca nu, tot e misto la multe).

Slide13

Dar cel mai mult ma mandresc cu o bere poloneza, un leu, carnat picant afumat, un leu, oul era in zona, deci ce vrei sa mananci mai ieftin de atat cu doi lei? Juma’ de euro? Hai sa va vad.

Slide11

O sa scot curand si calcanii (halibutul ala) la inaintare. Stiu ca sunt specii diferite, dar asa scria pe bon, de fapt de la Auchan am luat ghee si pe bon scria untura de vita, ma rog.

Am reusit sa urc tot! rororororororo

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Cine are oua, are …&8221;

  1. Sa dea Dumnezeu sa traiesti 100 de ani , ca tare ma mai bine dispun cu postarile tale … stii ce cred io ? ca tu stai fffffffffffffffff mult printre rafturile supermarketurilor de gasesti toate nastrusniciile astea … eu n-am vz ceapa dezhidratata de pe timpu’ IMPUSCATULUI si mereu ma gandeam la ea , tare-mi usura munca 🙂 .
    Florii linistite si vesele sa ai , draga mea draga !

  2. N-am mai mancat chiftele cu ceapa si maioneza de (prea) mult timp.
    Ceapa deshidratata am si eu, de la alta firma, si sunt dependenta de ea, mai ales la sos de smantana sau cand n-am chef de mirosuri imbatatoare de ceapa prajita prin casa.

  3. Diana, stii cum e, o zi buna se cunoaste de dimineata si continua dupa aia, am rezolvat si potaia, ca eram stresata, acum mai am de facut o placinta a la moi, cum zice cineva si gata. Am un fel de boala cu supermarketurile, pe strazi ma ratacesc, dar in magazine, oricat de mari ar fi, nimeresc la fix. Am si martori 🙂

    Mirela, sa stii ca ma mananca si pe mine sa mai fac odata salata din aia (sau ce o fi), e buna rau, dar imi e lene sa bibilesc la chiftelute. Nu stiu marca ta dar marca asta e misto. Am mai vazut la Solaris diverse chestii deshidratate, dar daca scrie bio pe ele costa de aoleu.

  4. Cred ca orlando, mi-e lene sa ma duc sa ma uit, arata exact ca a ta. Eu, totusi, n-as pune din asta deshidratata,are gust de ceapa prajita, reteta mea e cu ceapa cruda marinata in otet.
    Apropo de chestii faine, au la panda si iaurt grecesc, o minune, si e la pret bun.

  5. Panda au cam tot ce au bun, da. Si eu le faceam cu ceapa marinata, dar matusa de la Eforie ma fredoneaza ca nu se face decat cu deshidratata (bine, ce face ea, doar asa se face, na, te pui cu gospodacele de 70 de ani?). Eu am testat nitica doar cu maioneza sa vad diferenta, mi se pare mai bun sosul cu ceapa rosie marinata.

  6. Of ce frumoase sunt pozele, si ce buna e mancarea asta ! ma duc sa imi incalzesc si eu imediat ceva ca mi s-a facut acum foame vazand pozele astea, dar vad ca ai gatit nu gluma si numai bunatati, ouale cu maio si pate cu gogosari sunt super.
    Chiar vroiam sa te intreb daca mai ai pasaricii !!!!! Acum nu mai are rost, m-am linistit, ii mai ai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s