Sushi la Culinarium, the cooking school

Al treilea curs la Miele Showroom, in casa noua, cu Henrik Sebok si al sau Sushi chef, Julios, a fost ca de obicei super. Fireste ca nu devii sushi master din cursuri, care sunt pe entry level, dar atatea schepsisuri poti invata in cateva ore incat imi doresc sa imi permit sa ma duc la toate.

Noua casa a celor de la Miele e superba, in turnul de sud din Piata presei libere, usor de gasit, ca un mare acvariu, esenta de showroom, foarte misto gandit, deh, nemti.

Slide1

Trec peste amanunte legate de sculele de acolo, vorbim doar de Miele, oricum fetele va pot face o prezentare completa daca vreti sa achizitionati sau doar sa va clatiti ochiul, ca aveti cu ce.

Noi ne-am ocupat de sushi, asa ca va spun pe scurt ca am facut cateva modele simple si clasice, Nigiri, Maki, Gunkanmaki (asta mi-a placut cel mai mult si mi-a iesit din prima), Temaki, ma rog, ingredientele in primul rand (ca ne-am mai jucat si noi cu Sushi acasa), din pacate nu le-am vazut pe aici, adica otetul ala pentru orez incomparabil la gust cu tot ce am gasit la noi in comert, idem si maioneza japoneza.

Prima tura, primul cilindru, ca sa zic asa, facut la indicatiile tehnice ale lui Julius (ce emotionat a fost la inceput), nu a iesit cine stie ce, la al doilea a fost mai usor si tot asa.

Micile chestii invatate, pentru un amator ca mine in acest domeniu, sunt chiar de folos.

Pun putinele poze facute si daca radeti de primul meu Nigiri v-am spart. A, mi-a mai placut ceva, e atat de mare noul showroom ca in sfarsit are si chef Sebok loc pentru maria sa 🙂

Slide4

Slide3

Slide2

Slide1

Slide10

Dupa cum spuneam, opera mea de arta naiva, am facut putine poze. Apropos, ca pesti am folosit biban de mare, somon proaspat si afumat si ton rosu. Ca idee.

Slide9

Slide8

Slide7

Slide6

Slide5

Oricum, ca sa le faci la viteza de care sunt in stare chefii specializati pe sushi, trebuie ceva exercitiu, asta clar. Oricum am mancat fiecare ce ne-am pregatit, asa ca, vorba aia, eu te-am facut, eu te omor.

Foarte misto si cursul si atmosfera, sper la o revenire in forta a lectiilor, entry, ne-entry, de fiecare data am invatat cate ceva.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s