Ostropel cu piept de pui si legume

Nu e ostropel clasic, dar i-am zis asa pentru ca are sos de rosii, multa ceapa si usturoi (si alta idee nu mi-a venit, ca nu e tocanita, na).

Slide1

Daca nu aveti nicio treaba cu denumirea, sa trecem la reteta, pentru ca merita, cum spuneam, mai aveam de ucis jumatate de piept de pui, aveam chef de mamaliga si a iesit asta (desi initial cochetasem cu ideea de ciulama cu leurda).

Ingredientele sunt cele de mai jos, adica pui, unt (ghee), ceapa, usturoi, morcov, broccoli, dovlecel, ardei gras si iute, sos de rosii (de la parmigiana de ieri), smantana si cateva masline.

Slide2

Legumele taiate mi le-am asezat in ordinea in care vor merge in tigaie, pe seturi, asa.

Slide3

Intai am tras in unt (o sa mor cand oi termina ghee-ul) puiul, foarte scurt, sa ramana crud in mijloc, pentru ca il mai las si in sos si, repet, nu vrem talpa de bocanc in farfurie.

Pe urma am pus pe rand urmatoarele (am mai adaugat si nitel ulei de ciuline si la final cu sosul am mai pus si de masline, sa fie cat de cat doar atins de caldura):

– broccoli cu morcovul (intre ingrediente am calit/inabusit cat mi s-a parut mie de cuviinta);
– ceapa cu ardeiul;
– usturoi si dovlecel;
– zahar (sa caramelizeze putin) si ardei iute.

Slide4

AM adaugat sosul de rosii si am mai clocotit putin.

Slide5

Am pus smantana si maslinele, am omogenizat.

Slide6

Am adaugat pieptul de pui, l-am ingropat in sos si l-am mai lasat cam trei – patru minute.

Slide7

Am stins focul si am lasat sa se calmeze sub capac si gata.

Slide8

Separat am facut mamaliga si niste chipsuri de parmezan si am pus pe farfurie dupa cum urmeaza.

Slide9

Da, nu pare de fitza, dar e din aia de ii zice comfort food si, daca scoateti untul si smantana nici nu ingrasa, iar daca nu puneti carne, e chiar un ostropel de post de toata minunea.

Bine, realitatea de dupa poza e alta, eu mi-am pus sos nene, cu nemiluita.

Slide10

Inutil de precizat, nu? Ca se poate face si cu alte parti de pui, ca mai puteti jongla cu legumele (dar ar fi pacat). Acum sa vedem ce improvizatie aduce ziua de maine, cu pieptul de pui am terminat, dar acum am la mamaligaaaaa. Am o idee, bineinteles 🙂

rororo

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Ostropel cu piept de pui si legume&8221;

  1. Pff….de vreo cateva zile mi-e pofta de o tocana de legume cu orez ( cum punea mama an de an pentru iarna la borcan) si poza aia cu legumele in sos la tigaie iar mi-a adus aminte….

  2. Buna Dana,

    Te rog, ajuta-ma sa localizez cutiile de ghee in Auchan! Gasesc la raionul de produse internationale sau sunt in alta parte?

    Saru’ mana anticipat!
    Magda

  3. Buna Magda, sunt la raionul cu exotice care e lipit de raionul cu bio si cu traditionalele alea scumpe, daca or mai avea, fireste, era cutie de tabla verde, fabricat in Olanda (am pus poza pe aici cand am luat-o) cam 26 sau 28 de lei costa. Bafta (nu am verificat daca mai au iar pe eticheta pusa pe raft, am ras si atunci, scrie ceva gen untura de vita).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s