Crispy chicken bucket

Asadar.

Slide7

Ideea am furat-o de la Alina, cu galetusa, ca mi-a placut cum se comporta in pozitia de benoclat la TV, cat despre pui, treaba a stat asa.

Am condimentat bucatile si le-am lasat nitel in pace (ce bucati au fost, va zic eu mai incolo).

Slide2

Le-am pus intr-un zipbag (ziplock, ma rog, punga cu fermoar) si le-am agitat prin putina faina. Avantajul pungilor astora e ca se inchid ermetic si poti face ca un balon asa, se zbuciuma si se acopera bine bucatile de pui.

Slide3

Le-am dat apoi prin ou si prin pesmet pus in aceeasi punga. Pesmet condimentat cum vreti voi, vad ca des lumea amesteca la plici condimente, eu azi mi-am luat la superoferta pe care v-o voi arata, pudra de lemongrass, asa ca am pus respectiva, praf de usturoi, cayenne, coriandru, sare, piper normal.

Slide4

Am readus in mediul pungicol bucatile si le-am acoperit bine cu pesmetul condimentat (panko nu e in distributie). Apoi le-am prajit dupa metoda deja binecunoscuta de cititori, in ulei aproape rece, lasat sa se incalzeasca treptat, oricum, la temperatura mica totul si cu calm.

Intre timp sa va arat ce bucati erau, le-am furat Casandrei, azi in goana dupa pensule care a trecut si prin Lidl, mi-am verificat centura neagra la cumparaciuni. Si o mai am, totul, 30 de lei. Salamul ala sau ce o fi e tot pentru ea (ca sa isi ia pastila ii bag in cate ceva de genul ala, tine mult si folosesc putin). Spatele de pui, dupa ce caera ieftin, l-am prins si la reducere, asa ca am furat si eu trei bucati sa imi fac cheful cu pui crocant. Cred ca toata portioaia iese sub doi lei. In poza sunt si pensulele pe care, fireste, tot la librarie de cartier le-am gasit si la pret foarte bun.

Slide5

Cat despre bucatile alea, cum v-am mai spus, cum m-a invatat japul, chiar nu absorb ulei, asa ca le scurg pe sita si apoi le pun pe hartie, lasa foarte putin, stie el de ce face cel mai bun tonkatsu (glumesc, japonezul cu smecheria l-am vazut la TV acum niste multi ani).

Slide6

Cat despre garnitura, lene sos, chef de cartofi, dar nu de oricare, din aia facuti de Nea Nae, care a bucatarit pe vremuri la localul care parca e strict secret aflat la Rapsodia Romana in subsol, inchis inca de pe vremea la care activam eu in zona, deci de prin 93, ma mir ca nu a pus nimeni ochii pe locul ala, dar sa ne oprim aici din amintiri din copilarie.

Slide1

ps: pe mine ma iertati daca scriu abrupt si mai scriu pe langa, corectez ulterior, inca sunt la pariuri cu compul nesimtit, daca si cand decedeaza mortal.

Deci metoda si combinatia de arome din aceasta nesanatoasa mancare, bestiala. Eu si Casi atata am avut de zis, ca o sa capete si ea niste oscioare, ca astea de la spate nu dauneaza grav si niciun caine nu e mai fericit decat atunci cand are un os de ros.

rororo

13 gânduri despre &8222;Crispy chicken bucket&8221;

  1. Am impresia ca am citit despre jap si prajitul cu pricina, dar n-am aplicat invataturile, deci am uitat ce si cum. Reiterati, va rog, sa-mi improspatez memoria. Multumesc.
    Liana

  2. Japonezul facea tonkatsu (snitel japonez) din bucata groasa de carne, data prin alea alea, pusa la prajit in uleiul rece si apoi lasat timp lung la temperatura foarte mica. bucata lui de carne era groasa si iesea foarte suculenta si in plus nu absorbea ulei. am incercat varianta cu prajit in ulei rece (ma rog, temperatura camerei sau caldut) si cum a zis el mai sus si mereu a iesit totul crocant si cu foarte putin ulei absorbit. pentru putin.

  3. Ce super arata ! lasa ca mai fac si eu in weekend o data ! abia astept…2 galetuse pline fac !

  4. Asa cu bagatul medicamentelor…hehe, atata doar ca Casi e desteapta, habar nu ai tu :))) , ea stie sunt sigura ca e medicamentul astia daca nu vor sa il ia il scuipa afara si din bucata de carne, numai pastila o aleg si nu o inghit, o inghite ea sa iti faca tie pe plac, Tomi o scuipa si trebuia sa o bag pe gat cu forta saracul :(….I-am luat la Perle niste „medicamente” care se numesc Probiotica….de pe net, deja ia de 2 saptamani, am zis sa vad ce si cum….pentru imunitate, organe interne, etc….sub forma de pudre, cum sa iti zic, au fost scumpe dar nu stiu daca au vreun efect….i le dau pana se termina cutiuta, ea inca se tot scarpina , nu cred ca e alergie alimentara, e alergie dar la altceva, la ce? nu stiu, poate sa fie la orice cica si la praf :(…Cum mai este Casi? Spune-mi cum e cu rinichii te rog ….

  5. Eu panko( ce cred eu ca-i panko, ca nu am mancat niciodata) imi fac acasa: toc paine proaspata in robotul cu cutit, apoi pun la uscat in cuptor. Iese o minunatie de pesmet, nu pudra, ci fulgisori crocanti, buni de tot.

  6. Liana, ca la orice snitel, pana devin aurii.

    Alina, multumim, pare OK Casi, e cam perioada crizei care va veni, mai un diazepam, mai o maslina, deci in schema.

    Mirela fara facebuc si pisica, te fugaresc cu langosile alea de nu ai aer, auzi! Panko ala cica se obtine prin niste metode mai smechere si nu absoarbe deloc grasime (ma rog, spre deloc). Si pesmetul meu era mai maricel macinat, se vede la bucatile alea mai de aproape, desi, cu vremea asta la lumina de afara nu e in poze ceea ce e in realitate. Oricum astea au iesit mega crocante, extra ultra crispy. Eu prefer aluatul de bere, dar mi-a facut Alina chef de din astea a la kfc.

  7. Pingback: Mazare cu morcovi si carne de pui | Aphex
  8. Am gasit si articolul cu spurcaciunea din uleiul bine incins, o sa incerc cartofi prajiti dar nu chiar in ulei caldut, cred ca mor de foame pana-s gata, dar in ulei cald … sa vedem ce iese. Testez si aia cu cartofii in apa si ulei, deoarece mancarea cea mai buna din lume e nu cartofi prajiti cu branza si cu ou, ci cartofi prajiti cu branza (de burduf) si ketchup – o nebunie!
    Si subiectul 2 – vaaaaai ce draguta esti, si tanara – din cuvinte imi imaginam o doamna trecuta prin multe, deci ceva mai in varsta :)). (te-am vazut pe feisbuc, unde nu suntem prietene, deci iata o bresa in securitate :)), sau poate doar in privinta numelui e secretul.?). Imi place sa asociez o figura cand citesc atatea scrieri ale cuiva, si eram tare departe :))., erai si grasa in imaginatia mea :)).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s