Patru combinatii

Nu stiu, sa le zic clasice, vag reinterpretate, neinterpretate, pohta zilei, habar nu am, eu asta am facut, asta impartasesc in neantul internautic.

Prima combinatie e foarte clasica, de chiftele cu piure si muraciuni.

Slide1

Numai ca m-am gandit ca ar merge si un sfarc de maioneza, piureul cu usturoi si morcov ras (mi-a placut ieri combinatia) si mi-a dat o idee care ar fi sigur buna (desi sigur nu aratoasa). Sa fac odata o salata ca aia orientala, aproximativ, dar doar cu cartofi, mini-chiftelute, ou fiert si castraveciori. O, da, asta trebuie facuta musai macar odata, dupa ce am nedisociat cele de mai sus.

Slide2

Urmatoarea combinatie s-a dovedit a fi o ciorba de potroace. A la moi, cum e la moda acuma, toate chestiile pe care le faci pe langa, musai sa ii zici „a la moi” sau „chef’s style” ori mai bine, „chef’s choice”.

Slide3

Dar amu sa va zic motivatiile mele. Ciorba de potroace e o zama traditional facuta din cazaturi de pasare, acrita cu potroaca (in rest blablabla). Pai garful de porc e tot cazatura, nu? De ce nu ar fi si ciorba de potroace cu porc? Si bonus, daca tot ii pun orez, pentru ca mie imi place la nebunie pilaful de dovlecei, apai daca ii pun dovlecei, nu e tot potroaca? Eu zic ca e, asa ca garf crud + garf afumat + zama de varza + zarzavat + orez + dovlecel + ardei iute = ciorba de potroace a la moi 😀

Slide4

Combinatia a treia, nu e meritul meu ca nimica la gatit, e doar meritul alora de la Mega ca fac icre de stiuca bune si meritul unei gasti mai vechi care m-a invatat la prostii. Icre + vodka = love. Bine, icre negre pe paine prajita cu unt + vodka ucreaineana = big love ever, dar sa stiti ca nici inlocuitorii nu-s de colo.

Slide5

Si cele de crap de la Mega sunt foarte bune, nu au in ele nimic din ce nu as pune eu, adica icre, apa minerala, ulei, d’astea, fara agenti de diverse, de fapt sunt singurele icre de-a gata din comert cu adevarat bune.

Iar vodka Sankt Petersburg racita in mormanul de zapada este chiar corecta. Deci asta e o combinatie de vis si de netrista amintire. Detaliu cu amprenta dentara.

Slide6

Ultima, clasic de clasic, i-am putea zice sandwich cu sunca si cascaval, sunca nu era cine stie ce, cascavalul insa bun, ultima feliuta de Old Amsterdam si completare: muraciuni si maioneza.

Slide7

Ce e misto la combinatia asta? Normal, aparatul meu secret si inovator de facut panini.

Slide8

Si nu in ultimul rand placerea de a imparti miezul painii cu vrabiile zgribulite din geam.

Slide9

(da, am vazut si eu in poza ce e pe pervaz, papagalii astia cretini au rascolit pamantul de la busuiocul proaspat recuperat din vecini)

Cat despre vreme, face misto, nu mai am efectiv unde da zapada, gradina e full de bucati de gheata cu zapada si iar ninge, daca o mai tine asa nu stiu ce putem face, poate sa scoatem capacul canalului, ca alta solutie nu e sa scapam de mormane.

Slide11

Slide10

Au fost ani in care astia de la primarie luau zapada cu camioanele, se pare ca nu e totusi un an din ala, din pacate. Oare daca arunc apa fierbinte pe zapada se topeste si se duce in pamant?

Na trileme. Oricum, repet, combinatiile de mai sus, chiar daca nu sunt ceva nemaivazut si nici mari retete, sunt misto, pe sufletul meu, cel putin.

rororo

Anunțuri

15 gânduri despre &8222;Patru combinatii&8221;

  1. Piureul ăla… Amu mă faci să caut o pungă mai zdravănă, să fac şi eu gogoloaie frumoase, că s-or fi plictisit musafirii de aranjamentul cu lingura.
    Cât despre potroacele cu garf, apoi chiar să ezistă, tot de la bunică-mea, doar că pe principiul radio Erevan, fiind ardelenești, îs cu porc, nu cu pui, și cu moare de curechi, nu cu potroacă. Scopul e tot ăla, adică dresul din mahmureală.
    Mă faci să mă întreb dacă n-ar merge și niște gâturi, pipote și inimioare de pui cu moare, că garful oricum l-am tarhonisit. Și dacă tot mă duc după aripioare (tot din vina ta)…

  2. Cum sa nu mearga cu pipote si inimi? Merge de minune cu moare, daca pui si varful aripilor ie fix ciorba de potroace clasica 🙂 Deci ma bucur ca mi-ai scris, ca sa nu mai cred ca am inventat eu america. Piureul e facut cu furculita, doar mai tapanos, ies guguloaiele de la sine, lejer.

    Carmen, e marca lor, Gusturi Romanesti, au de crap si de stiuca, ambele excelente, garantez, fireste ca mai scumpe decat cele banale, ca nu au E-uri, le expira des, eu iau si inainte de expirare, la juma de pret si nu am murit (inca).

  3. La noi nu se gasesc icre, decat in Ikea dar nu sunt bune, Ma refer la icre de astea …albe, de peste ( mie astea imi plac) nu caviar.
    Imi plac si mie enorm, la voi sunt bune si salatele astea direct preparate din comert, mie imi plac mult.
    Supa arata fff frumos !

  4. Aha, Gusturi Romanesti, si zici de crap… Tare firma asta, io iau mere de la ei din Mega, mere bune bune, asa cum mancam eu cand eram copil, ca la astia in piata gasesti numai mere naspa, probabil din import…

  5. Da, am luat si eu mere din alea, ba chiar la jumatate de pret, ca vezi doamne merele expira, oricum si la pret intreg sunt pret bun, numai jumatate fata de alea de import. Nici alea de import nu-s toate rele, dar piticaniile astea sunt numai o aroma. Si daca ai observat, oxideaza imediat dupa ce le tai. ps: de stiuca, icrele mele sunt de stiuca, ziceam doar ca au si de crap la fel de bune.

  6. Carnetelule si eu sufeream ca nu sunt icre ca la noi aici :)) Dar am luat de cod si sunt f bune, gustul putin mai intens dar merg de o pofta. Si ma gandeam sa iau de hering ( sau chiar de pastrav) , din alea de la raionul de caviar, in borcanel de 50g si sa le frec eu acasa cu toate cele sa vad ce-o iesi 😀 numai ca vad ca pe net toti pun gris fiert in ele si eu nu as pune…adica ori manac gris cu ulei ori icre,plus ca mie imi place sa se simta cat mai multe bobite (stiuca si crap nu am nici o sansa sa gasesc).

  7. Ana, sunt foarte bune toate alea de care zici, facute calm (am mai scris, am un clenci, pun la inceput nitel ulei de masline, putin, nu se simte la gust, sau un pic de maioneza, tot foarte putina, un sfarc, apoi las la rece totul si abia dupa aia le zapacesc cu ulei, ajuta sa emulsioneze si fara grisul vietii, eu nu am facut in viata mea cu gris). Mie imi placeau si alea tarama, o amica le oparea ca sa se faca rosii, aratau bine, parca pierdeau putin la gust dar nu foarte tare.

  8. Apoi de când s-au prins ăia cum se face focul și-au mai și scăpat halca de mistreț în el, nu cred că a mai descoperit cineva America. 😉
    Și, apropo de vodca, mi-ai făcut poftă de kilka (ceva peștișori mărunți ca hamsiile, sărați de-i ia mama focului). Deci dacă o iau razna zilele astea, știu pe cine să dau vina 😀

  9. baaaaaaaaai Dano, io sunt sinistrata, de unde iau io acu carne tocata sa fac chiftele? ca aia de o avuram, cum zisai, pusai la lasagna. vai, chiftele!! chifteleeeeeeeeeeeeeeee! (asta e si din cauza de dat fara numar la lopata azi 😀 )

  10. Stiu kilka, imi scapa la noi din ce neam is (chilca) ceva hamsii, care se fac sarate si otetite, cu ceapa, am o reteta veche pe undeva, dar sa le ia gaia cine le mai stie. Kilka aia de care zici tu primii de peste prut, la pungute, cica le mancau la bere prietenii care au fost, am vazut si aici dar am uitat la ce magazin. uite ce imi faci tu, o sa deschid o conserva banala de peste, chilca de unde.

  11. Sincera nu stiu la ce icre se refera Ana, se refera cumva la acele borcanele de icre false in marea lor majoritate negre sau rosii?
    Mie singurele icre care imi plac sunt chiar icrele de crap sau stiuca FRECATE cu gris 🙂 sau paine si ulei, da.Si ceapa.
    Nu boabe si nu negre de astea contrafacute.( colorate)

    Dar oameni buni, eu locuiesc momentan cel putin in Olanda, nu in Belgia si nici in Luxemburg, nu sunt aceleasi tari si noi nu avem supermarketurile frantuzesti pe care le au aceste tari, nu exista acelasi produse, noi avem 2 tipuri de marketuri : Olandeze si Germane, restul nu au intrat in NL. ( turcesti, alimentari etc, astea nu au, nu am vazut ce vreau eu daor in Ikea).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s