Operatiunea monstrul

Nu, nu filmul, e vorba de monstrii din bucatarie. Pentru ca trebuie sa gatesc industrial pentru a lasa in urma mancare de-a gata pentru o perioada lunga, asa ca mi-am suflecat manecile de la chiloti si i-am dat bataie, nu inainte de a infuleca personal una bucata potol caruia unii i-ar spune comfort food, eu, sincer, i-as zice porn food de-a binelea.

Slide1

Nu am gatit specialitati si, de fapt, nu am terminat de gatit. Mancare simpla, banala, din aia de care rad bucatarasii care isi inchipuie ca stiu sa gateasca italieneste si ma fac pe mine cantinista, deci de cantina, asadar oalele pe foc, in afara de porn food-ul meu, am avut in program fix numai banalitati.

Slide2

Dar intai sa va arat nutrientii pentru turele de forta, logic, cartofi, oua, carnati.

Slide3

Nimica aranjat pe farfurie pentru ca era pentru mine, peste cartoful fiert si ras in tigaie, cu carnati picanti si ou, am mai pus niste tabasco, alaturi ceva mustar, crema gulas, prostii, am infulecat nenorocirea asta cu atata foame ca mi se facu la loc. Foame.

Slide4

Si pentru ca sunt in criza de timp, am mai bibilit nitel la Azzaro in timp ce mancam si discutam pe comp si la telefon incercand sa urmaresc si un film. Din toate doar Azzaro mi se pare ca incepe sa semene, ca in rest mi s-au scrantit sinapsele.

Slide5

Cum va spuneam, potoale. Am reusit sa termin doua oale (raman si in criza de oale) anume o banala fasole cu coaste si ciolan.

Slide6

Reteta: fasolea inmuiata, schimbat trei ape, fiarta cu afumatura, pusa la un loc cu „soffritto” bai roitalienilor, adica ceapa, ardei, albitura, la final pusa niste pasta iute de gulas si pasta de tomate, aromat totul doar cu piper si doua foi de dafin, basta. De cantina? O, da.

Felul urmator, sarmale banale, trisai, am scos din congelator sarmalutele roz bombon cu varza gata pregatita, fierte ca atare, fara nimic, dar nimic. Parca sunt mai bune decat cu o mie de arome.

Slide7

Urmeaz pe lista ciorba de perisoare, ciorba de vacuta, mancare de cartofi cu garf afumat si, cred, ghiveci. Dupa care pot sa imi deschid cu adevarat cantina sau macar ceva catering.

rororo

6 gânduri despre &8222;Operatiunea monstrul&8221;

  1. Ca de obicei, cand gatesc mult odata parca imi pare ca ies mai bune, pana si ciorba de perisoare imi place, desi nu am pus nimic deosebit, am facut totul foarte, foarte simplu, au dreptate marii bucatari, simplu e bun.

  2. Si eu cand eram mai tinerica 🙂 si plecat cate o luna de acasa gateam pentru barbatul meu in cantitati industriale ( pentru o luna haha) si ii lasam in congelator pe portii :))))))))))), acum nu mai gatesc, dar ai dreptate, asa iese mai buna mancarea parca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s