Masline umplute cu branza in ulei aromat

Pentru ca sunt o calica de nu se poate si mi-a ramas o manuta de masline din cauza unui musafir neserios, ca sa nu se ofileasca sau, Doamne fereste, sa se strice, am facut asta.

Slide1

Telemeaua e de capra (sun alimente care nu imi lipsesc niciodata, dar niciodata, branza ieftina este unul din ele, dieta zilnica a aluia batran). In rest, am folosit ulei de masline bun de tot, ardei care nu e foarte iute, dar e foarte aromat, oregano de pe plaiurile cainelui (Kassandra), o lingurita de pesto din ala cu mult usturoi si ceva mai putin busuioc.

Slide2

Drept e ca daca ar fi sa fac ceva mai multe, e de bibileala, dar la pachetelul ala de 50 de grame, a mers repede sa le umplu cu branza.

Slide3

Ingredientele toate gramada (am transferat totul intr-un borcanel, ulterior dar dadeau bine in pahar, e un aperitiv tare fatzos).

Slide4

Maslinele intercalate cu fasii de ardei.

Slide5

Ulei si basta.

Slide6

Uleiul asta pe care l-am folosit acuma, neindustrial, micul producator, e foarte aromat, e misto de tot combinatia si daca ramane, ies niste paste doar cu ulei si ceva branza veche peste, o nebunie.

Oricum, aperitivul relativ simplu de facut, daca nu va e lene sa umpleti maslinele si, pe bune, delicios (cred ca am vazut pe undeva o poza cu asa ceva, nu am descoperit eu America, desigur).

Slide7

rororo

18 gânduri despre &8222;Masline umplute cu branza in ulei aromat&8221;

  1. Mmmm….masline! as manca zilnic, la toate cele 3 mese si 2 gustari :)). Tot cele umplute cu branza (feta ) sunt preferate mele, dar cu cimbru. Bune bune! Eu iau saptamanal de la un magazin turcesc unde cred ca are cel putin 30 de feluri, nu plec fara cele negre fara samburi ( de gatit cu ele ) , cele verzi cu chilli si evident cele verzi cu feta si cimbru. Nu iau multe…cate 500 g din astea plus alte feluri ce imi fac cu ochiul 😀

  2. Eu le-am facut cu ce aveam din casa ca sa nu le pierd 🙂

    Alina, aici sunt foarte, foarte scumpi ardeii aia mici (picanti sau nu) umpluti cu branza. Nu am gasit separat sa fac si eu, am vazut e la cateva restaurante marinati, neumpluti, dar ca multe produse, sunt disponibile numai pentru restaurante anumite marci.

  3. Si aici sunt foarte scumpi ! si nu iti ajung nici pe o masea portiile alea de 100 , 150 grame in care se vand, nu inteleg de ce sunt atat de scumpi, adevarul este ca nu este mare scofala sa ii faci * nu stiu cum sa iti explic, nu sa ma laud cu maica-mea dar gogosarii pe care INCA ii mai pune mama mea in fiecare an sunt exact la fel murati, identic ! au aceeasi textura si GUST, DAR, dar…nu am vazut insa niciunde, niciodata gogosari proaspeti atat de mici , in comert, niciunde, in nici un maggazin , nici la greci si nici la turci .
    Ca altfel nu este mare scofala sa ii faci gogosarii si nici sa ii umplii apoi cu branza , este simplu.
    Imi plac mult toate astea.

  4. Ardei din aia de umplut cu branza ( ca aperitiv) am vrut si eu sa iau . Aici se gasesc la Delhaize si intra la categoria pentru „Kids”, in jur de 1-2 euro 100 grame, dar pt cativa adulti trebuia sa iau cateva pungulite si am lasat-o balta. ( aia gata umpluti sunt 3 euro/100 grame)

    Eu voiam de fapt sa intreb: cat rezista pesto la frigider?

  5. Stiu ca o intrebi pe Dana si nu pe mine dar daca tot mi-am bagat nasul iar aici 😛 sa iti raspund eu ca poate vrei intre timp sa mananci si nu indraznesti , deci : daca este cumparat ar trebui sa scrie pe sticluta, in general cca 1, 2 saptamani dupa ce ai deschis borcanul il mai poti manca dar fa proba de miros si gust, daca ti se pare dubios nu il manca .
    Daca este facut de tine ,…, poate Dana are alta parere, eu in general nu obisnuiesc sa consum ceva ce a trecut de 3 zile, deci maxim 3 zile , altfel nu mai mananc , dar fa proba de gust ca daca gusti nu ti se intampla nimic, daca nu are mugegai si nu si-a schimbat gustul e bun inca. Daca ai bagat in el spanac cumva ( nu stiu, zic numai) nu rezista nici o zi, ala trebuie consumat pe loc sau altfel aruncat.

  6. Ana, teoretic nu rezista mult, ca se strica busiuocul, din experienta fizica, daca pui un strat de un deget de ulei peste el (oricare pesto alegi sa il faci) si il tii si la frigider (uleiul ala bun stii, se incheaga ca untura), tine mult si bine, il lasi si mostenire.

  7. Il lasa mostenire :)))))))))))).
    Da ai dreptate, uleiul se incheaga, eu am descoperit ca am un dulap de bucatarie lipit de zidul de afara in care este atat de frig iarna incat functioneaza ca un frigider, exact asa cum spui tu, mi se solidifica uleiul, daca nu vedeam fenomenul asta nici nu stiam ca este atat de frig acolo in boxa aceea zau :D. Asa iarna il pot folosi ca un mini frigider noaptea cand e foarte frig afara cred ca sunt si sub 5 grade acolo, nu stiu la cate grade isi schimba uleiul structura dar in dulapiorul ala …merge treaba in f iarna.

  8. Alina, uleiul, ala bun, ca si untura, care impiedica un contact cu aerul (ala de da voie bacteriilor sa se dezvolte), e sfant. Desigur, depinde de ulei si de conditiile de pastrare, te prinzi repede.

  9. Nici eu nu stiu exact la cat se incheaga, la mine in balcon, in jur de un zero grade, chiar si la un plus doua, deci detemperatura de frigider, tehnic, nu stiu sa iti spun exact.

  10. Deci mie mi-e groaza sa gust chestii pt verificare… mai bine arunc si gata :D. Asa cu ulei am mai sigilat eu chestii ( ardei copt, ardei iuti tocati marunt,etc) dar o sa incerc si cu pesto. Incerc sa scap de resturile de sarbatori, printre care si o caserola cu busuioc si nu ma lasa inima sa o arunc dar nici sa mananc 3 zile pesto nu-mi vine :))

  11. Dar ala il poti toca si congela cred, frunzele, sa pui in mancare ( sos de paste de ex). Il toci si pui in punga in congelator. Nu e nevoie sa il prelucrezi acum, congelat se poate folosi cand ai chef de el.

  12. Dana , nu ai mai postat nimic azi, esti bine? intreb pentru ca stiu ca ai fost bolnava si ai avut probleme cu sanatatea acum ceva zile, sper ca te simti bine si esti ok .

  13. Buna Alina, merci de intrebare, sunt OK, am fost cu cainele la revizie ca il iau cu mine cand plec si imi trebuie medicamentele si pasaportul. Multumesc ca te-ai gandit la mine 🙂

  14. Ok, bine ca esti bine, sanatatea este cea mai importanta, pai da, dupa mesajul acela de dinainte de Craciun ( cu experienta aceea oribila din spital) m-am gandit si la tine da, recunosc, desi nu te cunosc doar de pe blog, asta-i.

  15. multumesc frumos. Anul asta am refuzat spitalizare, am preferat sa platesc specialist ambulatoriu si e mai bine, acuma na, noroc ca am avut din ce, ca daca nu a, vai si amar.

  16. Pingback: Bruschetta | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s