Doar pentru curajosi

Pentru ca ma simt datoare fata de Laurentia, m-am gandit sa ii dau un umar de suport in prezentarea unei retete foarte gustoase. Ma rog, am recreat acest miracol al lumii halitorilor si am citit ca ea a fost luata la trei pazeste pentru ca a facut mozzarella in carozza, cica e nesanatoasa, are carbohidrati.

Cum eu sustin miscarea anti-carbohidrati o sa vin cu ceva muult mai sanatos. (ps: Laura, iti sunt datoare pentru felul in care scrii retetele, cand am nevoie de retetar pt ceva de la munca, pac, copy/paste de la tine, stiu, am de dat o bere, azi ti-am „furat” papricasul)

Slide10

In afara de explicarea acestei reteta care stiti ca e un clasic in bucataria mea, sa va arat ce pohta pohtii.

Slide11

Au scumpit astia plescoii (numai cei de Valmar aduc cu ce facea bunicul), 39 kila, din fericire sunt usori si fac pachetele mici, asa ca imi permisei o portie. SI aveam chef si de fasole batuta si doar nu era sa ma apuc sa fac, asa ca luai de la Billa. Decenta la gust dar … ma intelegeti, partaitoare bine.

Pohta mi-o facui, ce sa mai.

Slide12

Si acum sa umblam la sanatate, dieteticianul meu a zis ca trebuie ingrediente bio, cred ca-s destul de bio. Nu am intrebat cartoful, in rest carnatii aceia plus din aia populari (recenta descoperire la un magazinas mic din Eforie, facuti de Gepeto), un ou de gaina si o branza fenomenal de buna, de dobrogea, din punctul meu de vedere bate multe branze de „Sibiu”.

Slide13

Am taiat toate ingredientele ca sa merg pe varianta rapida si fara condimente suplimentare sau adaosuri de grasimi care nu sunt necesare, asa ca am adaugat si niste slaninuta afumata.

Slide14

A se observa in sectiunea carnatilor populari si minunatele urme de grasime, semn ca acestia chiar au vazut porcul.

In reteta originala as fi prajit cartofii in ulei dar v-am zis, mergem pe varianta sanatoasa si punem cele de mai sus in tingire. Fara nimic, nici macar sare. Au carnatii si sunca (asa zicea bunicul la slanina) tot ce le trebuie).

Slide15

Ca sa nu avem un rezultat neplacut si uleios, zdrobim cartofii care binevoitori inghit tot ce a iesit din carnuri.

Slide16

Spre final spargem si un ou si amestecam asa, cat sa se bage si albusul in seama dar sa mentinem galbenusul la cele mai inalte cote.

Slide17

La sfarsit, dupa ce punem in blid gateala, radem branza din belsug. Care contine grasimi naturale nehidrogenate.

Slide18

Dupa acest mic dejun (care ar putea constitui, nu e asa, dejun sau chiar cina, pentru ca precis intr-o parte a globului cand la noi e seara la ei e dimineata), ne tragem sufletul cu un desert din buruieni, de data asta ne ferim de zahar si faina, care stim ca sunt nocive si alegem plante cu suc de graminacee.

Slide19

Sper ca v-am dat idei de o reinterpretare a clasicilor cartofi prajiti cu ou si branza si va doresc spor in orice intreprindeti.

rororo

Anunțuri

10 gânduri despre &8222;Doar pentru curajosi&8221;

  1. Muraciune ceva? sau nu-i bine cu atata sare la un mic dejun sanatos si bio? plus ca provoaca sete si dupa am bea sucul in cantitate dubla…

  2. Am vrut sa pun muraciuni dar am niste resturi anemice printr-un borcan, anul asta nu m-am invrednicit si nici nu am fost cadorisita. Dar as fi pus pentru ca, nu e asa, hidratarea este mama sanatatii.

  3. Bai, pe sarbu’ l-ai atins la inima cu mic dejunu’ asta. S-a uitat la mine cu adanc repros, jignit de bundas kenyeru’ meu imbunatatit :)). Trebuie sa recunosc, e low carbs si din cale-afara de bio, eco si tot ce vrei. Apreciem si „ceaiul” de plante, dar l-am prefera la cina, dupa care s-ar presupune ca nu mai avem de condus masina… desi, daca vine vorba de aportul de hidratare, da, merita sa ne riscam de la primele ore. Hai noroc!

  4. Am venit sa sustin si eu miscarea, nici nu mai stiu daca e pro sau anti,dar pentru o farfurie din asta mi-as schimba si numele:)) Pe la noi n-am vazut carnati de Plescoi,dar nici n-am cautat ce-i drept. Sa vezi cand dau eu iama in carnati secuiesti cu boia iute…cred ca urmeaza in curand si versiunea mea :))

  5. Dana imi ploua in gura , imi este dor de mezelurile de casa , in schimb branza, lapte, oua, numai de la mine de la tara folosesc! ahh si mi-am adus aminte am luat ieri niste carnati de la tara , deseara il sparg pe al meu sot !! Multumesc!

  6. Mai terminati cu miscarile de sustinere ca in ritmul asta o sa ajungem sa tinem regim cu carnati si daca tot e micipicinschi ala la zdup ma fac io guru :))) Hai norocel.

  7. Iar tigaraaaaaaaaaaaaaa :))))))))))) esti culmea, trebuie sa pui post din timp cand este ziua ta sa iti trimitem o tigara de aia electrica ( sau alea sunt vrajeala de fapt? ) ca asa nu se mai poate. Nu ti-e mila de banii aiaaaaaa auuuuuuuuuuu :((((, saracii bani :)))))).

    Bine ca am vazut pozele astea ca mi-am adus brusc aminte ca trebuie sa nu uitr sa imi cumpar un batator nou de piure :P.
    Dar cum sa fii nebuna sa iti faci singura fasole batuta, eu nu fierb fasolea singura de muuuuuuulti ani, o fac cu fasole prefiarta din borcan ( sau conserva) iese foarte buna sa stii, la fel ( si supa de fasole idem, si iahnie idem) in 10 minute.

  8. Mi-e mila de bani. Dar sunt banii mei, nu? Am si eu drepturi, ca orice om. Vorba cuiva, e mai usor in ziua de azi sa fii gay decat fumator. Fumez in spirit de fronda. Cat despre fasoli, am si retete din alea cu fasole din conserva. Mie mi se pare ca nu e la fel, aleg fasolea in functie de an si de ce imi trebuie. Fasolea e ca vinul. Trebuie sa stii ce an a fost bun. Alea din conserva sunt ok, dar exista si o filosofie a fasolii. Ca a oricarui aliment trata corespunzator, nu la gramada. Alimentele sunt ca oamenii. La gramada par buni, dar individual sunt deliciosi.

  9. Ba te cerd ca ai dreptate 100 % in ce zici, fasole asa cum o face taica-meu nu iese cu fasole din borcan niciodata ! Aleasa, luata frumos de la cine trebuie, asa cum spui tu ! te cred absolut , asa este.
    Eu gasesc fasole destul de buna conservata si …imi convine si asa. ,,,avantajul este ca se face repede si mananc DES.

    Pai na, normal ca sunt banii tai ( vostrii) , glumesc si eu ( zic de ce nu as fuma eu) , in rest eu nu ma bag, cu mine la masa, in casa , etc ai putea fuma linistita ca pe mine ma enerveaza cei care comenteaza, eu numai de aia le zic altora sa se lase, din cauza ca eu asa vad fumatul asta ca si cum ai aprinde bancnote in aer . Dar alea electrice nu sunt decat vrajeala? sau care e treaba cu ele? Aici nu vad pe nimeni fumand asa ceva dar vad MULTA reclama la ele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s