Chiril Tricolici, Lamborghini Espada si Fox terrier

Mai, cartea nu o gasesc, cand eram noi mici (stiu ca nu o sa credeti, dar in generatia noastra, maica, citeam de prin generala carti), tin minte ca ne-a placut o carte a lui Chiril Tricolici, taie-ma, omoara-ma, dar pe vremea comunistilor sa citesti de un nene care se dadea cu un Lamborghini Espada si mergea cu un Fox Terrier cu avionul in Grecia, era SF de-a dreptul.

Nu am dat nici un „sarci” pe gogu, deci ce zic e din memoria declansata de o reclama la nu stiu ce revista cu nu stiu ce masinute. Pe coperta cartii (un cartus la butoniera parca se numea) era desenat, pictat mai exact, un Lamborghini Espada. Mi-a urmarit copilaria masina aia (si culoarea era cam ca in poza).

M-a interesat si de fox la vremea aia, poza nu ma iau de pe net, ca stiti cum arata. Am inceput sa imi cumpar din anticariat reviste cu caini, in franceza. Eu faceam rusa si mai tarziu ne-a bagat si engleza. Dar din revistele cu caini (din greseala am cumparat si unele de vanatoare, ca erau cu fox terrier) am inceput sa ma interesez de retete. Prima reteta pe care o retin era cu ficat de iepure si legume de toamna. O retin, da? Nu am facut-o, dar o am in memoria retinei, cine stie, poate odata …

Nu are nimic legatura cu nimic ce am scris, doar ca nu stiu ce declanseaza cate unele amintiri care puteam sa pun pariu ca sunt de mult apuse. Drept e ca nu citeam mari carti in generala cu vecinii mei, Tricolici, Tandin, Dumas, May, din astea, maruntisuri. Ba mint, mari fani am fost toti Feval si pana si in ziua de azi, vorba cantecului ala cu Bruce Lee il bate pe Van Damme, suntem un mic grup (nu suficient de o greva) care putem sustine ca Feval il bate pe Dumas.

De la cele de mai sus la San A a mai fost doar un pas.

Si uite asa ajunge omul sa bucatareasca, citind de laba de urs cu viermi a lui May, pateul de iepure a lui Dumas si ficatul cu legume de toamna din revista din copilarie 🙂 Si sa mai ziceti ca bucataria nu e o arta (atunci cand bucatarul e artist, traiasca Pastorel).

rororo

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Chiril Tricolici, Lamborghini Espada si Fox terrier&8221;

  1. Espada era și în cartea „Un dolar, doi dolari. Valetul de treflă”…una din lecturile preferate ale tinereții mele,vacanțele de vară ale anilor ’80…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s