AMR 4 zile

Teste, teste, vorba cantecului, zece – doi – zece, proba, proba, fânul se usca mai bine pe soba, iarba uscata e importata, abia astept sa ma-ntorc din armata, bea tiuca la plic, ma arde grumazul – la Chisinau au taiat iarasi gazul (citat din memorie, daca am gresit, nu ezitati sa ma puneti la zid).

Slide1

In poza de mai sus sunt colturile unor placinte, pentru colegi, ca sa azvarle cu presupusu’ (urasc inpamantenirea expresiei de porc: a da cu presupusu). Cu placintele, e alta treaba, dar sa incepem cu startul zilei, adicatalea am facut de mancare acasa. Si va zbarg la presetupa de la pompa de apa daca radeti de zama mea mocaneasca de pasui cu pui afumat si ne.

Slide1

Am ciorbit o ciorba, caci fara zeama, frigiderul plange, ingerii se frange, ba i-am facut si Casandrei separat ceva cu paste care nu arata cine stie ce, la foamea ei nici nu prea conteaza.

La munca ar fi trebuit sa incep in tromba, dar datorita unei vizite inopinate am rasfoit o cartulie, doar pana s-a finalizat cu inopinata si, ce crezi draga Vladen ca am gasit?

Pe Max nu l-am gasit decat in afis, dar cocktail pe gustul tau de maniac in straturi cu origini certe, iaca, am gasit, culmea, tot en franse si, vorba Escai, c’est fous tout (fonetic seamana cu chestia aia de pe afisul cu Max si scolarita, daca ai mintea incalcita ala e chiar ilegal, cu minori).

Asa, deci asta pentru tine, iaca:

Slide2

Cat despre teste, Bella cel de placinte si Clever foietajul se pare ca nu au luat aplauze. Umplutura e clasica, mere, suc de citrice, zahar, scortisoara, aia e ok. Le-am imbarligat in forme diferite sa vad cum se descurca la cuptor, cu care cuptor inca ma cert, de fapt suntem certati bine de ieri cand a incercat sa imi opareasca mufa cu o bubuiala de aburi, daca stiti de ce ar face asta un cuptor electric, sa imi spuneti si mie, ca eu habar nu am.

Slide3

Sincer, mie mi-a placut varianta impletita cu Clever.

Slide4

Bella s-ar califica, cum deja stiti de mult, la dobrogene, e cam magarita la mere, face mizerie.

Slide5

Azi incercam o turnata si o foaie clasica. Oh, da, cei ce ma iubiti stiti cat de mult imi plac aluaturile si carbohidratii, dar ce nu facem noi pentru indeplinirea planului la hectar. Daca nu uit aparatul va arat si ce dezastre o sa imi iasa 😀

De final, imi pozai niste legume la gratar sa vaz daca am manjit artistic farfuria. Mai am de lucru, nu bat trendul actual in care trebuie jegosita bine baza unei haleli cu pensula, am vazut niste tarte (cica) puse pe farfurii pensulate cu ciocolata, ma jur ca aratau de parca le scapase cineva in poop din ala pe care aluneci cand proprietarii de caini nu strang urmele patrupedelor.

Nici legumele mele nu au scapat de manjeala si, daca tot le-am pocnit cu o poza, de ce sa nu ma afisez cu ele.

Slide6

Trebuie sa imi gasesc niste preseturi la aparat, ca sa arate manjeala artistic, lumini, umbre, sepia, blur, clozap, d’astea. Bai dar imi e lene.

Na ca era sa uit melodia, deci etitam si …

In concluzie: rororo

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;AMR 4 zile&8221;

  1. arata foarte frumos strudelele, ce idee frumoasa, cu inghetatat langa, o sa fac si eu ! Ai calit merele alea inainte sau le-ai pus doar asa scurse si amestecate cu zahar intre foi?

  2. in prima poza se si vede ca ala impletit *aluatul s-a comportat mai bine decat celalalt neinpletit, probabil unul e facut cu unt si celalalt cu margarina, se gasesc si aici ambele variante ( ambele sunt bunute dar ala cu unt iese mai bine totusi ).

  3. Le-am calit cu zahar, s-au lasat greu, au fost un soi acid nitel, a durat cam mult, am pus la final aromele, dar iti zic un schepsis daca nu ai graba, pui merele cu zahar intr-un vas/tava si le lasi sa zaca la cuptor. Ele oricum iti vor face figuri, umezesc aluatul, mai e un schepsis pe care eu l-am trecut cu vederea, anume sa amesteci inainte sa umpli foile, o mana de biscuiti sfaramati care trag din zeama, biscuiti simpli sau din aia de se cheama digestivi.

    Si mie mi-a placut strudelul ala in foietaj, cu inghetata (strudel fierbinte, inghetata rece) asa stiu ca se serveste strudelul de mere, cel putin pe la cafenele, nu e inventia mea, dar cine a avut ideea, a avut-o buna.

    Nu, ala de placinta e numai apa si faina, celalalt e foietaj cu margarina, nu stiu sa se gaseasca pe aici si cu unt. La foietaj e clar mai mult de tehnologie, Bella e cel mai meserias dar si cel mai scump.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s