Musaca de legume – cea mai simpla varianta

As fi zis cea mai buna, sanatoasa, simpla, dar o sa spuneti ca asa isi lauda fiecare marfa. Ei, pe pariu ca daca o sa o faceti cum va arat eu, o poate face pana si Casi, atat e de simplu, o sa va laudati si voi. Dar nu impartasiti soacrei secretul, lasati-o pe ea sa trudeasca traditional.

Slide1

Hai sa va zic cum am ars-o eu netraditional. O sa imi spuneti probabil ca e de fapt un ghiveci cu carne sau un ratatouille asisderea, posibil sa aveti dreptate, eu tot musaca ii spun. Exceptand vinetele care, dupa ce au stat la scurs cu sare au fost facute pe gratar cu putin ulei, pentru ca voiam sa le congelez, absolut nici un ingredient nu a suferit preparare termica inaintea montarii.

Nici vinetele nu au nevoie, dar eu deja le gadilasem.

E vara, avem nevoie de legume de sezon pentru straturi, plus de nesezon, de aia. Deci cartofi, dovlecel, vinete, taiate rondele (vinetele sarate si scurse, da?), ardei gras taiat fasii, rosii taiate cum vreti voi.

Pentru umplutura amestecam carne tocata (amestec, de preferat) cu sare, piper, morcov ras fin si ceapa tocata marunt.

Montam straturi dupa cum urmeaza: cartof, vanata, carnea (nivelam totul, apasand cu incredere), ardei gras, resturi de cartof si vanata, daca v-au ramas ascundeti sub ultimul strat de dovlecei. La final se pun rosiile felii sau cum vreti.

In plus am mai pus o cutie de rosii tocate si apa cat sa traca de doua degete de tot montajul si am dat cu capac la cuptor la foc mic.

Slide1

Ar fi un dezavantaj, trebuie lasata sa zaca mult, la foc mic, pentru a iesi asa zemoasa (allah damn it, is so juicy). Dar avantaj bonus, in afara de faptul ca nu mai stam sa pazim tigaia ca sa prajim, fierbem, tocam, pisam, calim, e ca nu trebuie stat in bucatarie, se face in legea ei, eu am fost la cumparaturi cat a stat ea la cuptor.

Se taie daca e nitel racorita, perfect. Sigur, daca aveti emotii ii puteti altoi un clasic sos alb sau amestec de oua cu ce vreti voi, inainte de a o termina, dar pe cuvant ca eu cred ca ar fi pacat.

Slide2

O sa ziceti ca e prea simplu, nu se poate sa iasa buna daca nu e chinuita. Incercati dragi tovarasi, incercati si pe urma huliti.

Slide2

Ar fi mers cu un vin rece…

Fara cea mai mica umbra de caterinca, e una din cele mai misto musacale, de mult voiam sa o fac asa, la plezneala, cu riscul de a iesi ceva infiorator de urat, dar nu a fost sa fie. Nu e singurul fel de mancare la care ma intreb de ce cel care a inventat reteta a considerat ca e nevoie de atat de multa munca. Zacuta lejer, nu numai ca imprumuta aromele si se topesc toate in legea lor, ca mirosul si gustul nu au de suferit, dar e si mai dietetica, pe cuvant de fost purtator de pampoane si bentita.

Cine nu ma crede, mai am dovezi (nu ca in reclama, nu fiti d’aia).

rororo

Anunțuri

14 gânduri despre &8222;Musaca de legume – cea mai simpla varianta&8221;

  1. Eu am pus suficient lichid incat am dat si cuptorul tare sa mai scada, depinde de cuptorul tau tizo. A mea a stat mai bine de trei ore, dar nu am scris timpul pentru ca efectiv depinde de multe, cu cuptoarele din ziua de azi nu ajunge sa scrii x minute la y grade, iti zice io. Dar merita facuta si, ma jur ca ma gandii la rina ta.

  2. Eu folosesc inca un cuptor cu gaze si ma chinui de mor sa apreciez grade pentru altii. Amu’ ca se mai racori vremea nitel trebe sa fac musai, cat mai am legume din gradina. Multam fain!

  3. Cum ti s-a parut salata? Mie imi place de mor, asa ca fac pana ma satur. Si ca sa manac mai putina paine, pun lipie in cuptor sa se usuce, sa devina crocanta. O nebunie! (Am unele lipii de la Lidl de la nu stiu ce saptamana cu usturoi in ele…)

  4. ca nu e DIN e CU (adica si cu) dar nu puteam sa cacofonez in pusca mea din titlu, i-am zis de. probabil ca a cautat o reteta de post, ca toti postesc cu stomacul, cu gura si cu tasta nu mai conteaza ce zice dumnezio si a dat peste carnea mea. pe care …

  5. haida de, zic sa trecem pe ignore aceste personaje semi-analfabete, dar pline, de altfel, de tot felul de aere, ca sa nu zic altfel 😀 . ietete unde era finetea lingvistica si precizia semantica, ntz ntz ntz, cand io o cautam pe la universitati 😆

  6. na, ca m-a pocnit repetiru’ si pe mine, te pomenesti ca m-a molipsit elocventa personajului in cauza. sa fugim, sa dam cu bere, ca agheazma la pet n-avem 😀

  7. taci ca eu o cautam pe de si cu fix acum ca visai azi noapte ca musacaua din legume se cheama ghiveci, sau dupa unii chefi, ratatouille :))))))) stai calma ca ii dadui ban pe IP, nu tolerez nesimtirea. prostia da, ca e de la natura, dar nesimtirea nu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s