Supa de dovlecel cu paste

Si inca ceva prostii de pe canicula asta care prajeste creierii oamenilor.

Slide1

Nu e o reteta-reteta ci o combinatie banala care mie mi-a placut. Mai ales ca voiam musai sa ard ceva rapid, ca sa nu tin focul pornit prea mult.

Am folosit tot pastele alea misto, Bertagni umplute cu legume la gratar (ferice de mine ca am picat in Mega si am prins reduceri, multe, acum am stoc si de triunghiuri umplute cu trufe si hribi).

Si ce mai fierbe repede? Dovlecelul, deci in apa in care urma sa pun pastele am pus un dovlecel taiat marunt, niste ardei iute, pastele, smantana, parmezan si ulei de masline la final, oregano si gata, supa.

Slide1

V-am zis ca nu e reteta. Pe canicula pastele sunt o chestie tare buna. Am facut si la munca, un sos simplu (ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, ciuperci).

Slide2

Pentru fetele mele frumusele, care la regim, care nu, o daduram in pui cu cartoafe.

Slide3

Pentru regim, puiul la plic, doar cu putin vin si verdeata.

Slide4

Eu in schimb am inebunit cu nervii capului, am avut de stabilit niste meniuri, blablauri, ca post, ca nepost, mai o dadura toti in diverse de numai fasole batuta si varza calita visam. Si iaca deci meniul meu pe canicula: paine fierbinte de la turc, icre la juma’ de pret (din alea fara e-uri) cu rosie si mancare de-a gata, nesimtire maxima la mine dar sa stau acu’ sa calesc varza, sa fierb fasole sau sa fac chiftele, pas. Si nu-s rele deloc astea de la Mega, dar deloc.

Slide5

Si pentru ca mare lucru nu e de facut pe scarba asta de vreme, m-am gandit sa pozez ardeii, mai stiti ardeii mei mov?

Au dovedit si ei ca toti ardeii de pe lume ca sunt colorati doar pana se coc. Aia care nu s-au uscat s-au inrosit. De caldura, de suparare.

Slide6

Voiam sa va mai povestesc ceva care m-a socat oarecum ieri, legat de generatia care vine din urma, cunostinte generale, chestii, socoteli, dar mi-e lene sa scriu, cert e ca mi se pare destul de aiurea ca un student de 24 de ani, idiferent ce muzica ar asculta el sa nu fi auzit de Wagner si sa il citeasca „Uagnãr”. Erau niste intrebari din trivia … bine ca nu i-a picat sa citeasca Chopin. Slab de tot pregatiti desi is studenti, cica, la faculte bune, de dat in botoane, zero cultura, zero barat. Ma asteptam sa dea cu noi de pamant, sa fi citit mai mult, sa fi studiat mai multe, nici eu nu am cunostinte decat in foarte putine domenii. Si cu toate astea astia „mici” sunt la pamant, ba se mai si minunau ca de unde stim noi (hodorogii care suntem) atatea. Amu nu stiu cat e de trist, probabil ca au avut mai multa vreme sa aprofundeze altele, barfele de pe feisbuci precis.

rororo

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Supa de dovlecel cu paste&8221;

  1. Ce superb arata mancarea. Pentru icre as face moarte de om, serios, as trada, as jura stramb, as ponegri si injura, etc :)))))))))). Aici nu se gasesc din pacate.

    Am facut tocmai si am terminat de mancat : cartofi, oua, branza + sosul tau cu tarhon si usturoi, a fost iar senzational.

    Prima poza este asa „calda” ca ma unge la suflet…………

  2. Ce bine arata ciupercile alea, sunt ciuperci castanii sau de care? Am mancat azi niste ciuperci, mama Danaaaaaaaaa, ce bune au fostttttttttt, incredibil, erau marinate cu usturoi si moooi…erau foarte scumpe, 4 euro/100 grame si nu mi-am cumparat caci 100 de grame nu imi ajung nici pe o maseluta atat erau de bune, cel putin jumatate de kg mi-ar trebui sa le simt gustul….erau facute de un grecotei, nu stii cumva reteta? Cum sa iti spun erau asa ca si „gustarica de pigulit cu scobitoarea” , extrem de moi si cu gust de usturoi si buneeeeeee :((( tztzttzzzzzzzzzzz. Oare cum le-o fi facut?

  3. Wagner? Ce parere ai ca studenti la Cuza, in Iasi, nu stiu de Robinson Crusoe? Ne spunea un prof ca numai un student ” parca vazuse filmul”!! Ce Winetou, ce Joules Verne! Nici de Matrix nu a auzit careva.

  4. Mirela, da mai, dar credeam ca pe ici pe colo sunt scapari. Ca nu are nimeni pretentia la Lolek si Bolek sau Zaiet nu pagadi. Dar de Cernobil, Hrusciov, Ceaikovsky, pana mea. Plus ca la polul opus sunt cateva gagicute, tot studente, care stiu o droaie pentru ca citesc o droaie. Eu ma intreb totusi, la scoala, nu mai sunt lecturi obligatorii? Nu se mai studiaza clasici? Sau o dau direct in ce kil e la moda acuma, Rushdie si mai stiu eu ce labagii?

    Alina, alea ale mele erau ciuperci normale dar mai vechiute. Alea facute de grec sunt tot champignon, mici, facute intregi, inabusite si apoi marinate in ulei de masline, un soi de „a la grec”, sunt si pe aici si tot scumpe si usor de facut, amu nu stiu ce gusturi a pus el acolo, in general dupa ce se inabusesc se condimenteaza cu nitica zeama de lamaie, patrunjel/oregano, usturoi, se fac simplu. O sa ma uit cu prima ocazie pe ambalaj sa vad ce contin daca mai gassc la cutie, ca nu dau banii, sunt prea scumpe pentru cat de simplu se fac.

  5. Am prietena cu baiat la liceu bun, cu medii mari, peste 9,50, si care a citit doar Baltagul, si ala doar pentru ca a trebuit musai. In rest, vorba ta, daca dai cautare carti SF pentru copii, doar genul stapanul inelelor gasesti. Rusdie intra deja la fineturi.

  6. Macar pe net de le-ar citi, am vazut ca mai apar prin filme d’alde Jules Verne, macar poate ii roade curiozitatea, daca nu se baga in programa cate ceva. Desi daca vad filmul cred ca aia e. Ce sa se mai oboseasca si cu cartea. Eu prima oara m-am socat cand am auzit de e-book, dar macar alea, fie si e-book daca tot nu mai simte nimeni nevoia sa citeasca.

    Desi total analfabeti nu pot fi, musai macar unde se da click trebuie sa „speluiasca” mititeii.

  7. va rog, nu huliti, nu generalizati.
    teenagerul meu de cin’spe ani aproape m-a ajuns la cultura generala faurita in toate epocile, care de aur care de tinichea. el vrea si lui ii place. si-ii plac si Stapanul Inelelor, si Cronicile Wardstone (cu Vraciul, da), si Baltagul, si Eminescu, si e si plecat cu tatal lui la desfundat niste pesteri in Bucegi ca sa aiba ce arata la congresul de speologie care vine mintenas. si a fost si la concertele Iron Maiden si Ramstein. Si va merge si la Festivalul „George Enescu”.
    cred ca la parinti e cheia si lacata problemei.

  8. mona, la concluzia asta ajunsesem oarecum si noi de pe margine. eu comentariul l-am facut vis-a-vis de niste mai noi cunostinte care m-au socat prin limitare. nu am generalizat si, da, am si exemple pozitive, na acum, nu pun in balanta. ma gandeam insa ca, totusi, un om care va termina o faculta, are o vaga idee despre niste chestii generale din anumite domenii.

    pies: sa stii ca eu m-am mirat de un bucatar, cu diploma si care profeseaza, care nu a auzit de Pastorel Teodoreanu.

  9. Au trecut o mie de ani de la postul tau, dar trebuie sa „aduc marturie” ca pastele Bertagni cu brinza de capra si rosii uscate sint cel mai bun semipreparat peste care am dat anul asta. Am mincat si cu ciuperci (dar cam sufar cu bila – nu cu capul, sa fim intelesi! – si tare greu imi pica), si cu mozzarella si rosii, dar astea cu brinza de capra sint perfecte . E drept, sint cam sarate, si de la o virsta… Asa traiesc eu periculos!

  10. Uite ca la alea nu am ajuns, inca mai am o cutie cu ciuperci in care nu am dat. Despre trait periculos, ce sa mai zic, de cand cu jobul nou nu mai mananc deloc acasa, cu atata gustat si degustat cu meniul nou, mi-e ca rup fotoliul in doua, inca nu am atins greutatea maxima avuta vreodata, dar tind … Dar o sa iau odata o cutie cand o sa am bani in plus si impart cu colegii, macar sa gust, mama lui de gustat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s