Paste cremoase, papornite fericite si papagali zglobii

Imi propusesem sa iau la rand toate pastele din camara, sa le dau in cap cu ce resturi oi gasi prin frigider dar nu am reusit re rezolv decat doua modele. Pipele tricolore, adica.

Slide1

Pe care le-am amestecat cu branza de capra si de oaie si nitica smantana, manca-le-ar mama.

Slide2

Si Trofie Liguri, pastele astea, Genoveze (sau de pe acolo) nu stiu de ce, mereu le vad cu un sos cremos si ceva verde alaturi, nu imi dau seama de unde senzatia, asa ca le facui simplu de tot, cu ricotta si broccoli.

Slide3

Apropos de ricotta pe care am luat-o la jumatate de pret, ca am avut bulan, sa vedeti ce am mai gasit misto de tot (ihaa, centura neagra la cumparaturi e a mea).

Slide4

Deci cum ziceam, superbulan, Prosciutto di Parma DOP si o sunca geniala, gen praga, nemteasca, jap, 50% reducere. Fara reducere, dar interesant, icrele de care v-am tot zis, varianta cu ceapa, salutam pe cei de la Mega pentru asta si un produs extrem de ieftin, cel mai ieftin de pe piata. Rosii tocate cu doar un leu cutia.

In alta dezordine de lipsa totala de idei, am pozat papagalii pe geam, se tropaie de la 6 dimineata, se distreaza gagiii, io nu, ca imi era somn, da-le-as goarna.

Slide5

Slide6

Apropos de retetele de paste, ma gandesc din ce in ce mai des daca dupa cartofii prajiti cu oua si branza si carnati nu cumva sunt in top 3 indiferent ce adaos ar avea. Ma rog, exceptandpastele facute la inspiratia bucatarului de la Xanadu care a reusit, folosind ingrediente exceptionale, de calitate, sa le umbreasca. Acum pe bune, pastele sunt salvatoare de ingrediente ieftine si putine, de ce palaria mea ai pune in ele amestec de o droaie de condimente, muschiulet de vita, rosii uscate si am uitat ce ‘mniezio mai era in amalgamul ala? Nu ca nu imi plac maglavaisurile, iubesc bucataria indiana, dar la asta vag mediteraneana care se practica la multe carciumi, nu prea merge sa pui asa, la gramada, din toate, fie ele si bune, mai lipsea sa arunce si niste capere, prosciutto, pancetta, pecorino, panna si ce mai e cu p si duble consoane ca sa sune fain la urechile mancatorului, acum eu inteleg, mult, bun, dar mai trebuie sa aiba si o legatura ingredientele intre ele. Mie, de exemplu, ricotta (daca tot o gasii la reduceri, na) cu chestii verzi, mi se pare misto, chiar daca mi-a fost lene sa curat un catel de usturoi ca sa fie un minim de trei ingrediente. Na ca acum imi e foame, eu ma duc sa iau carnati!

rororo

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Paste cremoase, papornite fericite si papagali zglobii&8221;

  1. Eu mai pun rosii uscate si capere printre paste dar tocmai pentru ca eu gasesc ieftine (sub 1 euro borcanul, amestecate, la Lild, in ulei) deci pentru pus cateva printre paste sunt chiar bune (imediat le da gust) si mancare ieftina tocmai ca daca ar fi de fite si cheltuiala aiurea nu as pune nici eu stai linistita.Plus ca fiind conserve eu iau sa am in casa tocmai pt ca rezista (stau mult) si sunt genul de aliment care il ai in casa la nevoie tzac pac ai facut ceva de mancare la o adica.Sunci si chestii de astea nu pun nici eu printre.

    Imi plac foarte mult pasarelele, iar imi faci pofta cu cartofii prajiti cu branza si ou :D.

  2. Arata foarte frumos verdele acela in fata ferestrei, via, nu face tantari acum ? M-au nenorocit tantarii azinopate si pe fata inca , eu care nu suport sa am nimic pe fata, exact pe fata ma ataca. Din cate stiam eu vita de vie atrage tantari ca de aratat arata fffffffff frumos asa verde.

  3. A, am dat exemple de rosii si capere legat de bucataria pseudoitaliana de care abunda carciumile bucurestene, stai linistita 🙂

    Ba da, nenorocire cu tantarii si in vie si in trandafiri, m-au ucis. Si in parculetul ala mic unde stateau parintii cu copiii, a plantat primaria un gard viu (din ala de face flori mov) foarte frumos va fi la anul, vin si il tund, dar … e omor de tantari, au fugit toti cu plozii pe terenurile de joaca alea cu leagane si jucarii, unde nu-s plante, ca te mananca de viu. In alti ani nu erau, se stropea, dar anul asta, e dezastru.

  4. Si aici la mine acum este invazie, chiar invazie, daca vezi cum arat 😦 sunt plina de blande, si de alea dureroase, mari, nu stiu ce soi de tantari sunt astia.
    Eu numai paste de astea pseudo fac :P, nu ma pricep la bucatarie italiana deloc, inainte nu imi placeau pastele acum imi plac si asa amestecate imi plac mult.
    De fapt mie au inceput sa imi placa pastele tocmai cand am mancat prima data de la ei, de la cineva din Suriname, asa prajite cu ou si sos de soia si pulpa de pui langa. Pana atunci nu mancam paste fainoase niciodata, le refuzam imediat, alegeam cartofii. 😛 Acum am descoperit ca sunt bune, foarte bune, si ieftine pe deasupra, adica, mananci bine, sanatos (daca nu faci sosuri grase si multe peste) si cu costuri decente.

  5. Daaa si alea gen asiatic is bune, chiar ca nu am mai facut de mult. Pastele de orez is cam scumpe aici, de aia fac mai rar. Am obtinut aprobare sa bagam si in meniu la restaurant, o sa iau aparatul cu mine si, dac aimi vin idei, bag 🙂 Bine, tot simple, nu ma complic.

  6. Pastele de orez mie nu imi plac atat de mult , orezul este ok. Singurul lucru care imi place la ele este ca se fac extrem de repede, 3 minute, altfel imi plac tot mai mult pastele fainoase.
    Dar indienii si indienii din Suriname si multi asiatici mananca paste fainoase asa prajite, cu sos de soia, ou, niste iute, verdeata si langa ….carne si sosuri iuti pe baza de chili sau diversi ardei iuti si condimente-se gasesc la borcan. Foarte bune. Fac si eu deseara tarziu cand se racoreste afara , dupa ora 8, 9 ca mi-ai facut pofta. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s