Meniul zilei

Dupa cumparaturi, pai da, am lipsit dintre rafturi vreo zece zile, vizitele la Metro nu se pun. Si nu as vrea sa imi reproseze cineva ca am luat centura neagra la cumparaturi pe pile.

Am mancat din ce am cumparat, adica:

Slide1

Prima surpriza a fost cu cei de la Scandia, firma pe care nu o placeam prea tare, de acum multi ani, cand produsele erau slabute, au fost niste clenciuri la conducere, facute publice, mult scandal, calitate slaba, dar, incet, incet, se pare ca s-au schimbat. Dupa ce am gasit ieri icre-icre, fara prostii in ele, ba mai mult, bune foc, Bogdana mai descoperise carnati din carne, a venit momentul sa citesc si eu chestiile verzi de pe eticheta pateului de la Scandia.

Slide2

Si am citit si eticheta. Si e ce trebuie. Degustari am facut azi la altele, dar sunt sigura ca pateul e bun. Iaca si ce contine, conform etichetei.

Slide3

A inebunit maimutza, carnati cu carne, pateu cu carne, icre cu icre, unde o sa ajunga omenirea? O sa vina vremea cand painea o sa contina doar faina, drojdie si apa.

La Auchan (ca acolo am fost), belea mare. Imi pare rau ca nu imi iau inima in dinti sa fac poze, ca nu e voie. Mai, cat vezi cu ochii, la ofertele de la intrare, munti de bere. Deci nu numai ce bea omul de rand, nu, beri multe, diverse, exotice sau nu, ce sa mai, paradis, daca raiul s-ar deschide pentru mine, ar arata ca rafturile de intrare in Auchan.

Cum inca nu am salariu de director general de multinationala, am luat doar trei cutii. Si seminte, astea pentru prima parte a meniului zilei.

Slide4

Radeberger am luat pentru ca imi era pofta si dor. Bear Beer a intrat la capitolul teste. In afara de faptul ca e tare, nu e buna, o sa o folosesc la gatit. Zahringer am luat pentru ca era foarte ieftina, avea si weiss si neagra, am luat blonda, 1.99 cutia. Si culmea, e foarte buna. Si la Billa au ceva bere germana ieftina si buna, care o fi taina, nu imi dau seama, or fi scazut accizele.

Semintele alea le-am luat ca mi-am amintit de numele celor bulgaresti, nu seamana, dar au tot nume haios, Papa – rude astea, Huligan cele bulgaresti. Culmea e ca sunt exceptionale astea, mult mai bune decat alea cu nuplecabilitate, nu am gasit nici o samanta mucegaita si sunt gustoase foc. Pe ambalaj scrie si cate beneficii aduc semintele organismului, combinate deja cu beneficiile binestiute ale berii (daca bei bere nu mai faci cancer, nu iti mai cade parul, face bine la cap, la rinichi, deci cu semintele care reduc riscul de arteroscleroza formeaza un meniu gustos si sanatos: bere si seminte. Ca sa nu facem ateroscleroza si infarct miocardic. Mai sanatos nu se poate.

Ce am mai descoperit? Pai am descoperit o branza foarte faina, fara misto. Prima oara cand o vad la raft, branza Ineul de la Eliezer.

Slide5

Au site foarte simpatic. Nu gasesc nici acolo produsul de mai sus, cert e ca face banii, 18 lei per kil adica, nici nu stiu cu ce sa o compar, e ca o corcitura de burduf cu telemea si mozzarella, grasa, untoasa, gustoasa, e buna.

Ea a facut parte din felurile secundare ale meniului, ca am dat-o in porumb, da, pai sa vedeti. Cautam paste ieftine, pentru Casi. Cele mai ieftine erau cele de la Pasta d’Oro care, am vazut ulterior, contin si porumb, deci cu cei doi stiuleti fierti (mi-a fost pofta, un leu si ceva bucata, dar buni, nu porumb dulce, din ala de-al nostru) am mancat mamaligi. Gen (cica asa vorbesc bucurestenii, cu gen, trebuie sa ma obisnuiesc).

Slide6

Amu, drept e ca eu pastele le-am luat pentru caine, dar nu mai puteam de curiozitate, mai ales ca am citit pe eticheta ca au in compozitie faina grifica. Nu stiam daca mai mancasem grifica din asta, adicatalea, aspra, pastele nu pareau rele, deci le-am gatit, cu grifica lor cu tot, mult mai putin decat scria pe ambalaj (8-10 minute). Si bine am facut, caci se faceau mucilagiu. Asa au mers, chiar seamana la gust cu macaroana de pe vremuri, desi nu stiu daca alea erau grificicate.

Le-am pus nitel unt, smantana si am ras branza Ineul peste ele fierbinti si a iesit o portie de papusi minunata.

Slide7

Sincer, nu stiu daca beneficiile porumbului depasesc calitatile meniului principal, dar cum berea cu seminte reduc colesterolul si presiunea arteriala (scrie pe net, cautati), pot manca niste unt si smantana si branza grase, ca se atenueaza efectele, ca si cum as bea acid si pe urma o baza.

In speranta ca meniul meu sanatos v-a placut (daca desfaceam pateul mancam si pateu cu rosie, ca mi-e pofta, dar ajunge, gata, atata mancare sanatoasa, o sa slabesc) va doresc rororo.

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Meniul zilei&8221;

  1. O sa incerc si eu branza aia cand dau de ea, sunt curioasa.
    Pateul ala, daca nu ma insel, l-am incercat si eu acu’ vreo luna, are o culoare dubioasa, gri-pamant dar gustul e chiar bun.

  2. ca si cum ai bea acid si dupa aia o baza? :))))))) m-ai omorat si in continuare mor dupe blogul tau. sarumana si tine-o tot asa !! (credeam ca ca nebloggerita nu pot sa comentez, dar ete ca NU pot :)), noroc ca m-a lovit inspiratia sa initiez unul acum ceva vreme)

  3. Eu cred ca am baut bere in ultimul timp cat sa nu-mi cada parul, sa fac cancer, etc. in urmatorii 20 ani. Cu semintele stau cam prost dar o sa incep sa cumpar

  4. Pingback: Pipe Rigate Tricolore Cremose | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s