Drumul macilor si mancare la mal de mare

Frumosi macii, dar asa cum prunele s-au copt in trei zile, au disparut si ei, repede, insa avem memoria peliculei (canci pelicula, dar suna bine). Da, tot la Eforie Sud, stiu, sunt banala si repetitiva.

Slide20

Doar o baie am apucat sa fac in marea neagra e vernil, vedeti dupa culoare, batea nordul, de a doua zi, cu canicula, au venit curentii reci din sud, afara turbai si in apa nu puteai intra decat daca voiai sa bucuri ulterior un cardiolog.

Slide21

Partea si mai nasoala e ca de la an la an descopera tot mai multi coltisorul meu de rai, ba mai mult, lucreaza astia la consolidarea malului surpat, o sa fie full de turisti, uo. Dar sa va arat fatidica plimbare pentru casi, de-a lungul falezei.

Slide22

Slide23

Casi voioasa la inceput pe drumul macilor.

Slide24

Initial chiar si-a aratat interesul pentru valuri.

Slide25

Slide26

Din pacate am mers departe de masina pe un drum fara umbra si la ora 9-10 ardea soarele de turba, a inceput sa se impleticeasca, sensibiloasa cum e.

Slide27

Cu indemnuri tovarasesti: hai mama, hai ca poti, hai ca nu are cine sa te duca in brate, a draq de grasa ce esti, misca, hai, inca putin, am reusit sa ajungem la masina. A doua zi am adus-o pe la sase si ceva pe racoare. Pas de a mai vrut sa mearga, cum a vazut marea a tulit-o spre o masina din care se dadeau jos niste scafandri cu harpoane si tusti la ei in masina, noroc ca nu erau oameni isterici si nu au harponat-o. Dar la mare a zis mult pa.

Slide28

Ce sa va mai arat? Am facut multe victime pe drum, desi nu depasesc viteza legala, am sa va arat doua dintre ele, mai frumoase.

Slide29

Ca tot spunea Laura ca nu a vazut libelule de mult, iaca am pozat una care statea locului. Definitiv.

Slide30

Un cimitir de melci.

Slide31

Imi pare rau ca nu va pot poza ca anul trecut cum evolueaza gunoiul lasat de turisti pe plaja, dupa prima zi de turizm deja incepuse sa se infiripe si pe plaja si sub apa. Mai ales ca locul respectiv e neamenajat, deci nu e plaja oficiala, canci cosuri de gunoi si le e lene meltenilor sa isi adune cutiile si sticlele in plasa sa le duca mai incolo, unde este.

Ce mai avem anul asta in exces? Paianjeni, drept e ca sunt si multe muste, deci si paianjeni bine nutriti.

Slide32

In afara de multe prunde din prun (din care a mancat potaia de a spart), am cules si multe corcoduse din corcodus.

Slide33

Aici am pozat din masina stationata de un agent de circulatie care m-a admonestat ca nu am oprit fix unde a zis el sa opresc, adica in mijlocul drumului, parada asta precedea un spectacol de dansuri populare din mai toate zonele tarii, frumos, dar pe caldura aia, mi-a fost mila rau de copii si de cei mari.

Slide34

Am si mancat, dar nu la carciuma, mancarea aia de mare. Cirese, dovlecei prajiti cu mujdei si otet, spate de pui prajit cu mujdei, cateva cotlete.

Slide35

Vreti sa vedeti mai aproape cotletele? Da?

Slide36

Cu uitatul am ramas si noi, ca le-au furat pisicile de pe masa, de sub capac, eu, de bine de rau, imi pusesem un coltisor langa un ou de gaina bio (si gaina si oul), restul, pa. Si toata lumea a dat vina pe Casi, ca cica nu puteau pisicile manca atat de mult. Ei nu, biata potaie a fost numai pe langa mine, saraca.

Slide37

Multe insecte muscacioase cand mancam in curte, una ciudata rau.

Slide38

Cumparaturi la prima ora, am facut salata de vanata cu dovlecel si ceapa si rosii. Si am impartit frateste un melc cu nuca, asa ii zice. Si am mai facut niste spate de pui (de 3 lei iei o gramada). Si am mancat prunele care cad, foarte periculoase, ca e inalt prunul.

Slide39

Am repetat la infinit dovleceii prajiti cu otet si mujdei, am copt si un bulan de miel (poze cu final poate acasa, ca am luat la pachet), s-a comis si un bors de curcan si am impartit de mosi, cum se imparte la noi, la ieftinache, asa dau toti: vin si orez cu lapte si scortisoara.

Slide40

Si niste poze de final fara legatura cu nimic: Mitzu la milogeala, crenvusti explodati (mie nu mi-a zis nimeni ca explodeaza la microunde, am crezut ca s-a rupt ceva de la casa) si gura leului care mie imi lace de mor dar pe care toti o starpesc.

Slide41

A, da, in curte la depozitul de materiale de constructii a fost ochit un smochin urias plin de rod care va fi atacat imediat ce se va coace. Nu el, smochinele.

Slide42

Lumea mai amarata deja se pregateste de iernat cu tot ce prinde, am comis dulceata de cirese si visine (combinata), o damigeana de visinata (la macerat), compot de cirese, am pus la locurile lor niste borcane cu miere de salcam buna, buna, valuta forte, ca nu se vinde anul asta din ea, se tine pentru hranit albinele la iarna, ca sa nu le dea zahar ca toti ceilalti. Urma inainte sa plec sa punem foi de vitza la bidoane, am scapat de corvoada asta.

In rest, lume ca la balamuc de vineri la mare, au napadit, circulatia e haotica, preturile mari, dar mari, nesimtit de mari, nu am inspectat nici macar un restaurant (daca nicio si niciun se scriu legat dupa capetele de creta ale academiei, ce ma fac cu nici macar un, scriu tot legat?), norocul tuturor e ca inca marea le suporta pe toate.

rororo

14 gânduri despre &8222;Drumul macilor si mancare la mal de mare&8221;

  1. Frumos 🙂
    Ador macii!
    Pozele cu mancarea mi-au facut o foameeeeee
    Ai pe undeva postati dovleceii aia prajiti de care-ai scris mai sus ? Sau e simplu..?prajiti si bagati intr-un dressing cu otet si mujdei.

  2. Nasi-mea asa ii face: intai sosul ala, otet, apa, sare, usturoi, clar ca dupa gust, apoi prajeste dovleceii in ulei si, fierbinti, pe masura ce sunt gata, ii pune in sos. Cand i-a prajit pe toti acopera castronul si ii lasa in pace nitel. Mie mi se pal bestiali. Cand traia si nasi-miu, punea si marar la treaba asta, merge si cu mujdei simplu, ideea e sa fie multa zeama.

    Long time no see 🙂

  3. Sar’na .O sa-i fac si io, mor dupa dovlecei.
    Da..stiu ca n-am mai trecut 😛 , pentru ca nu m-am mai ocupat io pe bucataras de actualizarea blogosferei (btw.ti/am raspuns privat acolo despre ce e vorba , nu era nik personal : x) si d-acolo veneam direct :)).
    Acu’ cand am intrat acolo sh-am vazut maci…intr-o secunda am ajuns:))))
    Deci, cu maci ma cumperi:)))
    Somn bun! >:d<

  4. aaa, sarumanusitele, eu daca am vazut ca nu zice nimeni nimica o perioada, pe urma am plecat, nu am mai accesat contul, nu am vazut mesajul, ma uit astazi, sa traiti.

  5. tusha batrana care e dusa pa la 92 de ani a gasit farfuriile devalizate, io ies cu catzaua din casa si imi zice, vezi ca a fugit cainele cu niste scoverzi in gura. ce scoverzi bre, ca a fost cu mine cainele, cica era o farfurie pe jos si nu mai erau scoverzile in ea (le vazuse scovergi ea), hait, fripturile. si numai desteptul ala de mitzu e autorul, numai pe el il duce capul la asa tampenii, nemernic cum e.

    ps: mi-au disparut si macii dupa bucataras, iar s-a autosesizat cineva de bine 😀

  6. Mmmmm bune gratarele!
    Dovleceii io ii fac pe gratar si arunc peste ei mujdei simplu (usturoi, sare, apa).
    :)))))))))))) cremvurstii explodati sau trandafir ca sa fim mai eleganti is prederatii mei :))) daca ii intep putin explodeaza in diverse modele :))))

  7. Asa au zis si piicile, miauuu, bune gratarele. Si eu ii fac pe gratar cu mujdei, varianta asta cu ulei si otet e mai nesanatoasa (cred) dar definitiv mai buna, ca toate chestiile nesanatoase 🙂

  8. Pingback: Nici o masa fara pane | Aphextwinz's Blog
  9. Dar de ce mai nesatoase cu otet??? Mie-mi prieste otetul!! Plus ca si italienii tot asa ii fac cu usturoi, ulei si balsamico!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s