Thalia Sevastopol

Primul restaurant Thalia il stiu de la deschidere, se pierde hat, in negura vremii si, la vremea lui era ceva deosebit in peisaj. Habar nu aveam de existenta celui de-al doilea Thalia, din Sevastopol, la care am ajuns la o intalnire cu fetele total intamplator. Nu am mare cronica de facut, meniul fiind acelasi ca la primul. Cel de pe Sevastopol are o locatie mult mai mare, amenajata tot cam la fel, simplu, curat, mi-au placut tablourile de pe pereti care sunt de vanzare.

Eu, personal nu am mancat mare lucru, am gustat de la comeseni. Cam asa arata gulasul, porc cu legume chinezesti, carnatii de Plescoi si paste aglio, olio e peperoncino (care e si cu prezzemolo, ca deh).

Slide5

Slide6

Slide7

Slide8

Amu sigur, e un local normal, nu e cu pretentii de haute cuisine, cu portii mari si preturi medii, restaurant (ma rog) absolut normal de gasit intr-o urbe, cu un meniu baban.

Ce incepe sa nu imi mai placa mie, repet, nu toate trebuie sa tinda spre marea jmekerie de azi, cu farfurii manjite si aranjamente artistice, trebuie sa mai manance si oamenii normali, dar totusi, o bucatarie, generic vorbind, este dinamica, meniul celor de la Thalia (si nu numai, sunt o droaie de localuri de gen), chiar daca prezinta o oferta generoasa, tinde sa fie cam fada si plata, pentru ca, nu e musai, desigur, sa pastrezi o line dreapta in alcatuirea unui meniu, dar nu ati observat ca daca gasiti alaturi minuturile standard (cas pane, MBS, carnaciori), mancarurile romanesti (sarmaua si ciolanul cu fasole) si pe langa se servesc quesadilla, mancare chinezeasca sau italiana (a sort of) undeva calitatea va avea de suferit?

Nu spun ca un bucatar nu poate alinia mai multe bucatarii (multumesc cerului ca se stinge incet, incet moda fusion, da Doamne sa nu mai revina si nu gatita de ziaristi cu amintiri din copilarie), sigur ca poate, de aia exista cursuri de specializare. Dar cand coordoneaza executarea unor feluri din bucatarii diferite dar bazate pe aceleasi ingrediente, oricat ar placea unora globalizarea, totul devine putin banal.

Quesadilla sau gulasul, nu sunt rele, dar cam aduc, nici nu stiu cum as putea explica mai bine, dar pana si folosirea aceluias tip de ulei la preparate de origini distincte face ca mancarea sa capete oarecum gust asemenea.

Unul din putinele localuri care cat de cat le are diferentiate, e Xanadu, desi are acelasi gen de amalgam in meniu, sincer, sunt convinsa ca cei ce conduc localul stiu mai bine ce vrea clientela lor si nu isi propun educarea consumatorului, dar pe mine (ca vorbim aici de o critica atat constructiva cat si subiectiva) nu ma mai trage ata sa mananc musai ceva in genul acesta de restaurante (ma rog, tot zic restaurante, conform nomenclatorului putine s-ar incadra).

Altfel, chelnerii aici ca si dincolo, asa si asa, destul de lenti, drept e ca eram si multi la masa, poate nu pot face fata, mancarea, cum spuneam mai sus, eu am cerut pur si simplu niste plescoi, fara nimica, de ciuguleala si m-am mirat eu de mirarea chelnerului cand a am cerut paine (sa imi fac un hot dog cu plescoi, da?).

Ce nu am inteles la amaratul ala de carnat (cica ar fi fost tras in vin, inutil, daca ma intrebati pe mine, plescoiul are suficiente arome si savoare ca sa mai necesite un tratament de genul asta), de ce au pus pe farfurie reductie de balsamic si ceapa ciorii (chives, ciboulette, cum va place sa ii ziceti).

Exact cum spuneam mai sus, ori se face o alaturare fara nici o potriveala, ori e decor care se frea fancy facut fara cea mai mica umbra de a gandi potriveala. Altfel, carnatii buni.

Nu m-a impresionat gulasul, din snitel nu am gustat, dar cascavalul pane avea o panatura mai mult decat foarte generoasa. Cat despre cele mai simple si bune paste din lume, totul ar fi fost perfect daca nu s-ar fi exagerat cu peperoncino, echilibrul fiind dat peste cap, adio arome de usturoi si ulei (banuim noi) bun de masline. Altfel bine gatite, dar stiu si eu, nu toata lumea mananca ardei iute cu ardei iute, picant poate insemna si o cantitate de piscatura potrivita la locul potrivit, lejer se putea face felul doar paste e peperoncino, ca altceva nu se simtea.

Oricum, in linii mari, e un local placut mai ales ca spatiu, localizarea, pana nu termina aia de reparat Buzestiul, e cam naspa, aglomerat, nu sunt locuri de parcare. Amu eu am scris de parca e cel mai nasol local din lume, nu e, putei vedea pe meniu ca au ce oferi, numai ca am scris doar cele negative, asta nu inseamna ca nu e un local normal la care se poate reveni fara probleme. Nota mica de fapt as da-o pentru faptul ca se putea muri de sete intre doua Ursus daca nu vanai chelnerul cu simt de responsabilitate.

Cum spuneam, pe pereti sunt tablouri de vanzare, nu am pozat decat doua, ca in celelalte s-au bagat comesenii, dar erau chiar misto majoritatea, nu stiu pretul pietei de arta, deci daca sunt scumpe sau ba, dar mi-au placut.

Slide9

Apropos de vanatorii de premii, mi-a sarit in ochi pe un blog ceva cncurs al celor de la delikat, trimiti o reteta facuta cu delikat (OMG, ONOZ si ce mai vreti voi) si poti castiga. Si ma uit si eu ce anume pot castiga, pentru un premiu baban ma pot preface ca folosesc treaba aia, nu? Bai da’ ce premii, deci exista o posibilitate sa apara reteta in cartea cu retete delikat (deci mai mare rusinea, asta e anti-premiu) si se dau cadou si plicuri cu chimicale de-ale lor, dar numai daca esti printre primii care trimit reteta. Asta a fost poanta zilei, un concurs cu anti-premii.

rororo

12 gânduri despre &8222;Thalia Sevastopol&8221;

  1. thalia bleah. din pacate pentru papilele mele gustative, am prietene carora le place mult restaurantu asta si vor sa ma duca acolo de fiecare data cand vin in capitalie. wtf? mancarea e atat de fada, plata, cih, neinteresanta, plictisitoare ca n-am adjective peiorative indeajuns. ntz. asa nu.

  2. ia-ti carnati plescoi data viitoare, nu ai cum sa ratezi ca nu ii fac ei, eu asa am facut dupa ce am vazut bucatele comesenilor. nu stiu cum sa ma exprim, pot trai si cu thalia pe lista carciumilor de vizitat, ca se gaseste ceva si pe acolo, dar din ce am gustat, cum spuneam amandoua, plat (si e si normal cand sunt atatea pe lista).

    gulasul cela avea galustile reci-reci (se foloseste mult MU la alimentatia publica, sincer, prefer ceva incalzit decat rece de tot) si un gust pregnant de bulion, porcul de pe legumele chinezesti era extraordinar de bine facut, adica numai bun pentru dintii casandrei. plescoii, reiterez, nu au cum sa fie rai.

    mie mi se pare OK si quesadilla acolo, pentru un junk food, dar e mult prea supradimensionata portia.

  3. Noroc ca n-am mancat nimic azi, ca-mi faci greata! Merci frumos, nu meritam! Exagerezi! Coltii mei si ai Casandrei nu au nimic in comun, n-am eu bani sa-i fac ai ei, deci exagerezi din nou!

  4. Precizare: porcul era foarte bine facut pentru ca asa am cerut eu sa mi-l mai caleasca putin ca nu pot manca mancare ametita, nici fierbinte , dar nici rece! Eram 12 oameni la masa, cum nimereau temperatura justa la fiecare farfurie?!

  5. Daca l-ai cerut tu tare, ok, dar tot nu am inteles de la ce ti s-a facut greata.

    Temperatura se pastreaza la masa calda pana se aduce la masa, sigur, la anumite restaurante. Si oricum le-au adus pe rand, nu toate 12 odata.

  6. Pai cand ai venit tu deja se adusese un rand de farfurii!
    Si greata mi se face cand cineva imi critica mancarea din farfurie, de aia se spune ca e nepoliticos sa te uiti in farfuria altuia! Tu nici n-ai fost de fata cand le-am zis sa mi-o traga la tigaie din nou, normal ca s-a mai uscat, ca era muschi file! Risc asumat, oricum eu nu sunt mare mancatoare de carne!

    Si stiu cum se pastreaza farfuriile la temperatura optima, dar si asa am renume de facut scandal, am zis sa fiu calma.

  7. Venise un nr de farfurii, rezon, parca nu 12 odata, dar e posibil sa nu fi dat eu atentie detaliilor.

    Am retinut, ai dat inapoi mancarea la bucatarie sa mai traga odata la tigaie carnea din care am gustat eu cand mi-ai spus sa iau de la tine ca si asa e prea multa. Trebuia sa imi spui ca ai trimis-o inapoi la bucatarie, ca nu mai discutam deloc calitatea preparatului si da, imi cer scuze ca am onorat invitatia de a gusta, nu mai fac. In general gust de la altii cu acceptul posesorilor, pentru ca nu imi comand eu mai multe portii. Si nu am scris nici jumatate din parerea mea despre felul ala, bine ca m-am oprit. Data viitoare nu imi mai oferi sa gust fara sa imi spui ca nu am voie sa zic si altceva decat mvai.

  8. Daca puteai sa te opresti dupa ” acceptul posesorilor”…. Cu ce ai comentat in continuare ” nici jumatate din parerea mea despre felul ala” se vede clar ca nu-ti pare rau deloc, dimpotriva, vezi ca nu faci placere si rasucesti cutitul in rana!

    Si nu poti face o critica pertinenta daca NU ACORZI ATENTIE DETALIILOR.

  9. Fac recenzii cum le fac de ani de zile, nu o sa imi schimb acum opiniile, despre Thalia am mai scris de nspe ori prin alte parti, cealalta, da tot aia e. Cum scriu, scriu, ce cred, cred, nu o sa ma cenzurez de chichi brusc. Asta cred eu si asta scriu, pe propria responsabilitate, fara acordul parintilor sau cu el.

    Numa dupa dictare nu scriam acum, na belea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s