Floarea din gradina, cirese, clatite

Inainte sa va arat la ce ma refer, astazi am citit pe eticheta zaharului gelifiant, muream de curiozitate sa vad ce contine. Sau mai exact ce pun gospodinele care se respecta in dulceata de pus in camara lor. Initial am crezut ca nu e cine stie ce: pectina (are si fructul, treaca), acid citric (sau asa ceva) si, pararaaam, grasimi vegetale hidrogenate.

Nu stiu scopul, cand faceam noi chimie alimentara inca nu erau impinse la absurd atatea „preparate”. Dar la ce foloseste margarina din zahar, nu inteleg. Vorba Smarandei, pui gem pe paine si ai deja si margarina incorporata, mic dejun perfect, mai ales ca iar vine un post, ca sa ne sece miile de retete de post atat de bune incat nici nu iti dai seama ca nu mananci carne.

No un, acum ca m-am lamurit (si poate si pe domniile voastre), sa va arat ce am nou in mica mea gradina kitsch.

Slide7

Mereu m-au fascinat gradinile japoneze cu pietre, exista si in varianta mini, initial aia am vrut sa imi fac, pentru ca am o droaie de pietre mai mult sau mai putin pretioase, nepretioase, ma rog. Numai ca nu am gasit cutie dreptunghiulara, numai una de tabla, basca in culori vii, asa ca am deturnat.

Deci ca sa faceti acest coltisor (eu il voiam gradina japoneza anti-stress, iaca, nu e), am folosit o cutie de biscuiti cu personaje Disney, o punga de nisip cernuta natural de vant, adica dus departe de mare, doar particule fine, e un loc anume unde il gasiti. O plantuta mica, sper sa ii placa in nisip si, fireste, niste pietre din colectie. Trandafirul de desert, din Sahara, se califica.

Formatiunea asta, zice pe net ca se face ea de la mama natura intr-un interval de timp lung, 4.000 pana la, cica, milioane de ani si ajunge la inaltimi colosale, isi schimba forma, poate fi din gips sau baritina (ala din care se scoate cu forta bariu).

Am mai rascolit sa gasesc ceva pietre asortate si am ales o calcedonie din Uruguay, mai exact o mini-geoda cu calcedonie si un psilomelan, drept e ca pietricelele mele sunt cam impure si de valoare mica, spre foarte mica, dar imi plac si sunt ale mele.

Slide8

Am pus planta in nisip, pietrele si, nu stiu daca se vede in poza asta ca in prima, sub pom, un soldat, initial antrenat sa impuste bursuci, dar cum mini-bursucii mei sunt mai mari decat mini-soldateii de plastic pe care ii am mostenire, am exclus viezurele din tablou. Daca gasesc o cutie pe masura si forma pe care le visez eu, modofic gradina, scot pomul si jonglez numai cu roci, cred ca un onyx e foarte bine vazut in nisipul ala. Am si nisip de desert, dar putin si nu il amestec cu asta de la mare, sa nu se certe.

Slide9

Schimband ordinea lipsei de idei, voiam sa va spun ca am mancat dupa multa vreme cirese aa cum imi plac, iaca, astea, mari, frumoase, cam scumpe, dar am luat fix cate sunt in poza, de un leu si ceva.

Slide10

La Billa au mini-baghete, cam de zece centimetri, cu juma’ de ron bucata, sunt ideale pentru niste mini-hot dog. Nu, nu am facut, ma tin inca pe iaurt cu branza de vaci.

Slide11

Si, daca tot am avut dulceturi, mai noi sau mai vechi (alea vechi au minim doi ani in balcon, facute fara nici un zahar cu margarina), am trantit repede si niste clatite.

Slide12

Clatite umplute cu marmelada si servite cu cirese.

Imi place cum suna, servite, mi le-am servit eu mie, un fel de peretzel la tenis de camp fara camp, m-am autoservit.

Slide13

Si de final, ca e marti si incoerenta e la rang de arta, mi-a pozat cofi potaia care face o figura, de rad cu lacrimi (si inca in poza nu e fix la maxim) cand se uita dupa mancare. Daca vreti, mai apropiata de realitate decat poza urmatoare e imaginea motanului din Shrek atunci cand isi scoate ochii la inaintare ca arma secreta.

Casi:

Slide14

Puss in boots

rororo

8 gânduri despre &8222;Floarea din gradina, cirese, clatite&8221;

  1. no, dar oare de ce ar trebui margarina in zahar? parca nu-i el destul de otravitor si singur, hehe. si nu stiu de ce ar trebui gelfix, eu nici nu pun mult zahar, nici nu fierb foarte mult, si nici n-am super camara ca la carte, si tot imi stau gemurile ….
    clatite fac si io azi, ca inca n-am aflat de la sursa care-i cel mai bun hotdog asa ca mai aman povestea.

  2. Hai ca i se vede fata de miloaga la greu!!! Nu puteam s-o iau din fata, ca ai zis ca fuge de aparat! Dar se vede cum cerseste !!!

  3. cel mai bun hot dog e ala de il halesc io acum, carnat luat la reduceri si chifla de 0.49 de bani calda. poze mai tarziu, ca am si o ciorba cu care musai sa ma laud.

  4. Casi m-a omorat! N-am ce face, repet si eu: bai ce fata de miloaga-oropsita are!!!
    Si daca tot vorbiti de hotdogi cand titlul e despre cirese si altele, hai sa-mi introduc cumva intrebarea aici: avand in vedere ca eu n-am legatura cu blogurile culinare decat atunci cand caut vreo reteta si de cele mai multe ori bunul simt e cel care ma ghideaza in gatit, cand amestec chestii dupa capul meu, nu dupa reteta, crezi ca specialistii culinari ar stramba din nas la combinatia: dulceata/gem de cirese cu prune? ;;) Eu am facut dintr-un kg de cirese si circa 600 g de prune (cantarite fara samburi), de la congelator. Doar prunele au fost de la congelator. Cu ghimbir. Si mi-a placut ce-a iesit. Am vazut tot felul de combinatii intre fructe, dar de-asta, nu! Nu de-aia am facut-o, ci pentru ca asta aveam la indemana, ca sa-mi iasa mai multa dulceata. Prunele semidecongelate, taiate bucatele mici s-au dezintegrat la fiert, asa ca nu se vad decat ciresele intr-o zeama cu un gust care te trimite vag cu gandul si la prune…
    Nici eu nu folosesc ….fixuri in gemuri. Am pus intr-un an, de curiozitate. Le-am gasit inutile.

  5. Miha, sincer, nu prea cred ca la gemuri ai cum sa gresesti combinatiile. Sau la marmelade. La dulceata eu m-as tine de un singur fruct pentru ca e cumva o esenta de gust de fruct. Eu am facut odata la mama gem, de fapt era mai mult dulceata, nici nu imi dau seama cum sa explic, din toate fructele adunate care mi se parea mie ca nu stau bine si nu se mananca, de mila, sa nu se strice. Nici nu mai stiu ce a fost, cirese, kiwi, portocale, nu mai retin exact, dar a iesit misto foc, arata a „mostarda” (da un sarci pe gogu, e o dulceata iute, o manca italienii langa carne, nu e picanta de la ghimbir ci de la hrean, e iute bine si arata f misto, contine multe, pere, cirese, blabla).

    Daca stramba din nas specialistii, sa le fie de bine, eu stramb de multe ori la ce baga specialistii in trend, de exemplu la bacon prajit cu ciocolata.

  6. Ce scumpa este, cred si eu, sa imi traga o fata de asta si sunt sclava ei , clar !

    Si noi tot clatite am mancat ieri seara, cirese nu am avut insa :P.
    Nu ti-a fost mila sa iti strici conserva aia cu mickymouse? Sau ai pastrat capacul si cand te saturi de ghiveci iti refaci conserva, numai sa nu rugineasca.

  7. Nu pra imi e mila de obiecte, cum le adun asa le si cadorisesc, se strang prea multe prostii intr-o viata de om, cred ca daca as pune gramada cate am adunat (si dat sau aruncat, dar mai mult dat) as umple singura o groapa de gunoi. Incep sa iubesc minimalismul, dar parca nu ma pot lasa nici de traznai, azi am facut iar un „decor”, inca nedefinitiv si din necesitate, sa vaz daca pun poze intermediare sau astept sa vad daca imi este si util. Maimutzica e o caraghioasa si cumintica, o zapaceste si pe ea vremea asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s