Pilaf cu oaie de cativa lei

Cativa lei, adica aproximativ cinci lei ingredientele principale, nu cinci lei toata oaia, da? Si da, iar pilaf, punem aici la jurnal sa vad peste ani si ani, dupa ce castig la loto cele noua milioane de euro, ce mancam cand eram saraca. Eu si Casi adica, desi, stiti cum e, mai fura si altii.

Incepe sa mi se apropie din ce in ce mai bine pilaful de modelul spital, daca iau spartura de orez sigur imi iese.

Slide1

Ingredientele de baza au fost o caserola cu garf de oaie (mai mult garf decat oaie) de doi lei si ceva si o punga de legume vrac, pentru supa de vita (de-aia nu avem), de trei lei si nitel. Deci aproximativ cinci lei oala de pilaf, orezul nu se pune, e trei lei kila si am pus cam un sfert.

Bine, daca as socoti si apa de la chiuveta si gazul consumat, na, poate ca s-ar duce costul oalei pline ochi pe la un sapte lei. E, amu nu stiu ce sa zic, oricum e economic, satios si aia e. Asadar cum am facut. Am pus la fiert oasele de oaie si o ceapa. Si am descoperit ca oala mea preferata care face presiune s-a dus draq, adica i s-a dus garnitura, oala are un secol, e luata de pe la niste mosi de prin Italia, canci garnitura, am incercat sa o lipesc cu poxipol, vezi sa nu.

Deci reiau, am fiert cum am putut oasele alea, au fiert greu, oaie batrana. Legumele le-am inabusit in nitel ulei, asa, de congelate ce-au fost ele. Cu sare.

Slide2

AM pus supa de carne peste legumele care au lasat culoare, am scos carnea de pe oase. Oaie, oaie nene, pilaf de turci, imi place. Da ia uitati aparat tampit, ce culoare vede la fatza de la distanta asta:

Slide3

si doi pasi inapoi vede asa, a doua culoare e mai apropiata de realitate.

Slide4

E, in zeama cu carne si legume am pus ochiometric orezul (deja nu mai masor, ma cam prind cat e proportia de 2-3 la 1 sau, in cazul de fata, 5 la 1 ca sa iasa fleasca).

Cand s-a umflat orezul dar mai era putina apa, am pus si o mana de bulgur (merge, imi aduce si mai bine aminte de turci).

Slide5

Am amestecat si am lasat sub capac. Mi se pare ca am pus si nitel patrunjel in mancare.

Acum nu seamana musai cu aia de spital dar cu aia de cantina, da. Desi parca lu’ tanti bucatareasa ii iese mai fleasca si cu orez mai bun.

Slide6

Noi suntem multumite de rezultat, o saptamana ne-am asigurat.

Bine, eu am facut si altele, dar nu are voie Casi ce am voie eu, da?

Slide7

Amu sa vedeti ce misto s-au facut garofitele, s-au intins in tot ghiveciul si infloresc intruna.

Slide8

Si inca o chestie de care initial m-am mirat, cate porcarii poate contine o amarata de paine.

Slide9

Mi-a trecut mirarea cand am vazut ca oamenii, gospodari cica, isi pun in dulceata pentru uz personal gelfix, fix pix, vorba Bogdanei, zahar gelifiant. Oameni buni, ne otravim oricum cu junk-urile alea de le mancam (cel putin eu) daca si intr-o amarata de dulceata considerati ca trebuie puse chimicale, nu faceti decat o mare greseala. Pectina din fructe gelifiaza destul, zaharul fiert este conservant el insusi, ce Doamne iarta-ma va bateti joc? A, daca era pentru vanzare, intelegeam, dar asa? M-a amuzat ca unii se mai chinuie sa sterilizeze si borcanele dupa ce pun toate pixurile alea. Nu e nevoie nici macar sa le puneti capac, sunt ca in prima zi si dupa zece ani cu conservant si gelifiant, nu va mai obositi.

Apropos de junk 😛

Slide10

Casi nu are voie, numai eu imi mai dau cam la doua zile cu asa ceva in FICAAAAAAAAAAAAT. Inca nu mi-a trecut cheful de hot dog. Nici nu stiu cu ce trece, poate cu mici?

rororo

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Pilaf cu oaie de cativa lei&8221;

  1. Ce bine arata pilaful ! mie nu-mi iese niciodata asa moale si „untos” .
    Foarte frumoase garofitele :P. Aveai alti ani garofite de alea roz si galbene (am vazut in poza) adica parca tot ceva soi de garofite salbatice sunt si alea, nu am mai vazut de ani de zile flori de alea, imi plac foarte foarte mult, din cate imi amintesc cele roz si miroase divin.
    Erau cele mai populare flori cand eram eu mica, alaturi de florile cosmos parca se numesc ( tot frumoase, de alea mai vad) si tufele de trandafiri cataratori.

  2. trandafiri mai am si sunt inaltatori, ca nu i-am tuns, vecinii mor de oftica, cica nu o sa infloreasca nici unul, a mea gradina e roz (au inflorit si neciuntiti) a lor nu, tralalaaaa. cum toti se cred mari bucatari daca au spart un ou pentru omleta, asa si la gradinarit, cum stie unul sa taie o coarda de vitza de vie, gata, e gradinar, eu eram sigura ca infloresc, am vazul la cineva trandafiri ca ai mei netunsi de cinci ani si era o explozie de flori de peste doi metri, trandafiri din aia normali, nu cataratori

  3. Am dorit si eu anul asta un trandafir catarator, galben, mi-a cazut mie cu tronc culoarea asta, de fapt este culoarea mea preferata ( nu la haine) dar asa, in „atmosfera inconjuratoare” , ma atrage foarte mult galbenul.

    Mai , am vazut , 30 euro deci un lastar sau cum se numeste, nu mi-am luat, m-am zgarcit, si acum imi pare putin rau , am si fixat pe magazie un gardulet de ala de lemn impletit asa pe care sa se poata intinde si tot nu am trandafirii. Poate la anul.

    Nici eu nu ma pricep la gradinarit si la flori, plante deloooooooooc. Dar imi plac, incerc sa am cateva si am plante in casa si afara dar nu ma poti numi niciodata cunoscatoare sau nu poti spune ca as avea „degete verzi” asta in nici un caz Dar cu plante si flori imediat arata altfel , totul.

    Apropos de mici, azi am incercat o alta marca de cevapcici :P, de la Lidl, parca aduc mai bine cu micii, carnea este si tocata mai grof …si-au lasat si zoaitza de aia pe tigaia de gril, mi-am facut cheful, mi-e o sete de la ei acum ca beau tone de apa :)))))))) dar auzi, tot nu ma las, ca „micii” astia nu erau in plan, in plan erau cartofii prajiti cu ou si branza, cepavpcicii i-am luat ca nu m-am putut abtine cand i-am vazut in Lidl unde am intrat sa dau cu nasul la deschiderea cu pampam de azi (a fost inchis o perioada din cauza succesului, au largit hala).

  4. nici eu nu le am, anul asta am plantat o vitza de vie (am cumparat un butas de la auchan, ieftin), rozmarin (luat la ghiveci mic din billa) si au prins amandoua. am ingropat bucati de cartof mov, au iesit si alea (am pierdut o lanta, nu stiu cine a rupt-o, pisicile, aricii sau cainele), garofitele le vezi. dar mi s-au uscat destul de multe pe langa. orhideea cred ca nu rezista atacurilor papagalilor de exemplu, cateva plante grase din conserve s-au flescait, o aloe idem, cimbrisorul e principalul atacat de pasari, inca mai are vreo doua moatze dar e ciufulit bine. am vazut aici primavara butasi de trandafiri de care vrei tu, nu foarte scumpi, parca 12 lei butasul (deci cam 3 euro). cine a pus cica s-a prins, la fel si pomii care se vand, majoritatea stiu ca li s-a prins ce au pus.

    mie mi-a iesit in gradina un visin, o crenguta mica, din sambure cred, ca eu nu am plantat, sa vedem cum evolueaza. si un artar si-a facut loc in jungla aia. nu imi convine ca fac stropi lipiciosi, dar face si umbra, il las. a si am mai pus si doua plante de iedera cataratoare, prinse din crengute, vad ca supravietuiesc si alea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s