Taglerini cu dovlecei si creveti

Imi place la nebunie combinatia de paste cu creveti si dovlecei. In general paste lungi, de data asta am combinat si cu sos ca cel facut pentru tortellini aglio, olio, prezzemolo e peperoncino. Vorba Bogdanei, cand ma apuca de paste …

Slide1

Am mai facut combinatia cu creveti, dovlecei, fettuccine si bere, cu tagliatelle, cu bigoli, cu paste Udon, ba chiar am si „chinezit-o”.

De fiecare data am schimbat condimentele si, mi se pare mie ca de data asta asa sunt cei mai reusiti, oricum, cred ca e ultima data pentru o perioada cand ma intalnesc cu combinatia asta, crevetii ii am de peste un an in congelator, i-am primit cadou de Constantin si Elena anul trecut, la cat s-au facut acum crevetii, pas la astfel de retete. Asadar sa vedem cum m-am bucurat de ei de data asta.

Am folosit Taglerini, pentru ca fierb repede, cum toate ingredientele se gatesc rapid, am facut tzaka paka totul. Deci am adunat asa: creveti, dovlecei, paste, patrunjel, usturoi, ardei iute uscat, ulei de masline si, la final, mai mult ca sa deglasez tigaia, am pus si putin vin alb. Nu e musai.

Slide2

Intai am tras la tigaie dovleceii in ulei de masline (timp in care am curatat crevetii si am tocat ce era de tocat).

Slide3

Am adaugat totul, mai putin pastele pe care le-am pus separat la fiert, am invartit si rasucit pana s-au facut crevetii, doua, trei minute, ca nu vrem sa mancam cauciuce, e pacat sa nu ramana fragezi.

Slide4

Fireste ca am potrivit de sare si piper si, la final, am adaugat pastele si putin vin.

Slide5

Bai si daca nu am fugarit tigaia si farfuriile dupa soare, de m-am plictisit, as fi putut deschide geamul sa scot vasele la lumina, dar parca pot de tembeli? Stau geana sa vaza ce fac, iaca mozzarella.

Slide6

Combinatia este geniala, dupa parerea mea, la revedere draga combinatie, ma cac in preturile crevetilor grasi si frumosi. Am savurat-o cu incetinitorul, sa nu uit gustul.

Slide7

Si mi-am luat si o inghetata, ca mi-a facut pofta cineva. Si e buna. A fost.

Slide8

Da, stiu, nu se compara cu inghetata facuta in casa. Cred, dar nu mananc decat eu din asta si nici nu am loc in congelator pana nu degrevez de-a binelea.

rororo

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Taglerini cu dovlecei si creveti&8221;

  1. Imi plac pozele , stii ce imi mai place ca este asa mult verde acolo la tine in fata geamului, spatiul verde. Nu numai betoane.
    Plus ca iti plac florile/plantele si animalele. 😉

  2. Inlocuieste si tu crevetii aia daca sunt atat de scumpi (norocul meu ca eu nu mananc asa ceva deci ies ieftin) cu ceva peste alb( sau nu se poate compara? ) sa-ti faci mai des asa ceva daca iti plac atat de mult, si mie imi plac pastele foarte mult de vreo 3 ani, inainte nu le puteam suporta.

  3. nu se compara. merge si cu peste, normal ca merge, dar crevetele e de baza. of mai si voiam sa ii fac in atatea moduri, dar fiind ultimii, nu am rezistat sa nu ii fac asa. poate prind vreo oferta, desi nu am vazut niciodata la asa ceva.

  4. este sefu, este, pe cuvant de pionier, pacat ca nu se organizeaza intalniri de motoristi cu gateala, sau s-or organiza, da nu ma cheama pe mine 😀

  5. Pingback: Fructe de mare | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s