Costite pane

Costite, adica scaricica aia care are doar carnea intercostala si care costa 12 lei kila, din fericire se gasesc pachetele mici, de o pohta. Si cum o fredonam eu in minte (ca sa le fac ba asa, ba invers) mi-a troznit ideea asta, amu daca a mai facut cineva la fel, bravo, daca nu, am descoperit noua mare inventie a omenirii dupa antibiotice.

Slide1

Lasand mistocareala la o parte, chiar sunt bune, nenorocirea e ca le mananci ca pe seminte, deci ori faceti canttate ca lumea, in caz de musafiri, ori faceti numai pentru voi si ascundeti-le.

Sigur, condimentele pot varia, procesul tehnologic insa e destul de important pentru gustul final, indiferent de cel ales.
Eu am mers pe gusturi asiatice, pe voi, ca imi sunteti dragi, va rog sa va hotarati, ca fusion, fusion, dar deja albesc de necaz cand vad prajitul in ulei de masline la pachetele de primavara sau amestecul de sos soia cu otet balsamic.

Asadar in prima faza am ales sa pun intr-o supa cele ce urmeaza: anason stelat, lemongrass, lemon leaves (Kaffir), amu sa le ia gaia pe astea stiti, nu am habar sa le traduc, anason stelat, ghimbir, piper rosu, ardei iute afumat. Toate uscate. Daca va hotarati sa urmati alta traiectorie, nu e bai, numai sa mearga cu carnea, in rest puteti pune ce cimbru’ meu doriti.

Slide9

Am pus costitele, taiate in bucati, sa fiarba in supa in care am pus si sos de soia. Costitele reci in supa fierbinte.

Slide10

Cand au fiert, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca. La faza cu fiertul trebuie nitica grija, nici sa nu cada de tot carnea de pe os, dar nici sa nu fie nefierte, va orientati, ca sunteti mari.

Slide11

Le-am dat prin faina apoi printr-un aluat facut din ou, faina, bere, sare si piper japonez (sau ce alta iutica mai a draq aveti si va doriti).

Slide12

Le-am prajit in ulei NU foarte bine incins (o sa vorbim noi despre asta, de o saptamana ma straduiesc sa incropesc un articol).

Slide13

Am apucat sa le pozez inainte de furtuna.

Slide8

Bineinteles ca merg si cu orez, initial am vrut sa fac un bol cu taitei opariti cu supa aia aromata, chiar daca nu are valoare nutritiva, miroase bine, dar am avut niste cartofi noi ca lumea, puteti pune si un sos alaturi, la alegere, treaba voastra.

Slide14

Eu am facut un sos de usturoi, putin, sincer, nu l-am mancat pentru ca sunt foarte aromate aripioarele, mi s-a parut ca ii taie gustul.

Slide15

rororo

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Costite pane&8221;

  1. Eu cred ca mancam costitele si cand mi se facea foame din nou dadeam iama in cartofi si sos!

  2. mie tocmai astea care sunt numai oase imi plac, mi se pare ca aia care e carne macra si multa e prea multa, nu are haz. ca si pestii fara oase 😀

  3. :)))) asa este, asa este , ai perfecta dreptate cum spui :)))) , si mie imi place sa ciugulesc de pe oase :)))), eu si oasele sotului ( bine nu de la altii dar de la propriul barbat da) le mai rontai o data pana lucesc :))) ii tot spun : se vede ca nu ai avut niciodata cand ai fost mic lipsuri de lasi carne pe oase nemancata, te-ai obisnuit prost, dar oricum, le rontai eu calumea daca le lasa cu carne pe ele :)))), sunt groaznica stiu :P.

  4. Pingback: Sa vorbim despre acroleina | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s