Ciorba de fasole cu afumatura „la minut”

Dar mai intai, La Multi Ani tizelor (pentru ieri, da?) si mai ales unui Constantin drag mie care ieri a implinit doar 80 de anisori, sa imi traiasca.

Cum lui ii plac mancarurile clasice, am facut, nu neaparat in graba, dar precis in reluare si cu ochii in canini, urmatoarea ciorba:

Slide1

Am facut-o efectiv in timp record si a iesit misto si foarte aromata, am pus o craca mica de rozmarin ca se rupsese din gradina, cimbrisor din ghiveci, tarhon de la borcan, ardei iute afumat. SI ardei iute bonus.

Slide2

Prepararea nesimtit de simpla a fost ajutata de fasolea gata fiarta, cea de la Auchan, marca lor, nu se gaseste mereu, dar e nemaipomenit de buna.

Slide3

Deci: am fiert separat ciolan afumat dezosat si o bucata de sorici de la un kaizer, cred. Am pus pe foc o oala cu apa, ceapa, morcov ras, albitura (telina, pastarnac, patrunjel) si cam atata. Am lasat sa fiarba la foc mare, am pus si carnurile, aromele de care va vorbeam si pasta de tomate, am mai dat cateva clocote si gata.

Nu stiu de ce ma complicam mereu, poate nu arata asa „strelicioasa” dar cert e ca e foarte buna si fara sa fierb eu fasolea.

Slide4

Apropos de Constantin si Elena de ieri, stiti ca imi plac retrospectivele, cu alte ocazii am si serbat. Am primit flori si am gatit simplu, asta in 2011:

tot atunci, fix pe 21 mai a plouat cu grindina. Si ieri a plouat.

In 2009 am facut chiar un desert, numit „tortarta„.

Anul asta am primit iar flori, am uitat sa pozez o crizantema, in rest, ei da, imi plac florile banale, alea care in Italia cica se duc la evenimente care se lasa cu necrolog.

Slide5

Si, e prima oara cand am o orhidee, mereu mi-au placut, niciodata nu am avut, e prima oara cand primesc.

Slide6

Stiu ca e plin netul de info despre cresterea lor, dar imi e lene sa caut, o sa caut, imi e cam frica sa am plante sensibiloase.

In cu totul alta dezordine de idei, diseara ne vedem la Megadeth, nu? O sa ma recunoasteti precis, am un tricou cu Megadeth 😀

poser_megadeth

rororo

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Ciorba de fasole cu afumatura „la minut”&8221;

  1. Hahaha… jur ca acum 5 minute am oprit focul la oala mea de ciorba de fasole cu afumatura tot cu „haricots blancs” dar frantuzesti get beget ,da? :))

  2. Imi plac pozele mult mult de tot, asa fac si eu ciorba de fasole, de fapt numai asa, cu fasole direct foarta, foarte gustoasa.
    Pozele sunt super, toate :D.

  3. NU am mai avut orhidee (personal) dar are mama mea si ea a spus o data din cate imi amintesc ca le pune 1 data pe saptamana intr-un vas plin cu apa cca 15 minute.

  4. Avem inseamna alte sisteme de valori decat restul lumii, legat de poze, se pare ca nu sunt dezirabile, nu am primit nici un mixer cadou si nici macar un mail in care sa mi se spuna ceva, gen: multumim ca ai participal la concurs, dar canta la alta masa, fara margele si smuti care arata a nu spun ce revarstae peste marginea paharului, nu ai sanse 😀

    Ma oftic, tocmai mi s-a stricat mixerul, dar sa moara tzaka cine si-o lua filips, m-au suparat aia.

  5. Distractie frumoasa deseara la concert unde banuiesc ca mergi (asa reiese din post), sa fiu sincera am si eu pofta de o iesire din cotidian dar nu se intrevede in urmatorul interval asa ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s