Reiau reteta pentru ca am refacut-o si, in varianta originala, vad ca nu este pe aici.
Reteta, asa cum am primit-o in 2008, am refacut-o si in varianta de ficatei libanezi cu ciuperci.
Singura diferenta a fost ca nu am pus ceapa taiata in patru ci taiata pestisori. Asadar am pus ficateii cu ceapa in ulei de masline amestecat cu putin unt. Nu e musai untul, eu mai aveam putin unt clarifiat.
Am condimentat cu sare, piper, enibahar si ceva iutica si am prajit.
La final am stins focul si am adaugat usturoi zdrobit amestecat cu zeama de lamaie.
Am lasat cu capacul pus sa se odihneasca pana a fost gata orezul, desi aveam si lipie, nelibaneza, dar lipie. Si asta e tot. Stiu ca au facut mai multi reteta, nu stiu daca cineva a repetat-o, pentru ca e tare buna.
Merge si cu piure, dar acasa am declarat interzis la piure. Si sarmale. Sa vedem cat o sa se respecte embargoul.
rororo
Ei, asta o arestez si eu, ca in doua zile de salate mi s-a cam lipit stomacul de sira spinarii.
Da, e misto, ai grija sa nu fie prea acra lamaia, ca eu am patit-o, pui mai putina daca e. Oricum se poate drege usor cu nitica apa.
Nici o sansa, ca nici lamaile nu mai sunt ce-au fost! Sau nu le gasesc eu pe alea acre. Dar poate pun portocala, ca din astea acre si fara aroma cat campul prin piata..
Eu am respectat-o cu punct si virgula si am si repetat-o! Si mie mi-a iest cam acra prima data! Ia sa vedem cand o mai luam la prelucrat!