Socata

In fata cladirii in care imi desfasor activitatea temporar, e un soc. Mare, mare. Deci am cules flori de soc (rimeaza cu noroc, din ala n-avea).

Slide1

Am intrebat frumos, ca imi era lene sa caut pe net, mi s-a raspuns, cum se face socata. Deci am facut asa: am topit zahar in apa, la 5 litri de apa se pun 500g de zahar, eu am pus mai putin din cel normal si am pus si granule de zahar candel brun.

Slide2

Florile le-am spalat frumusel. Fetele de la „munca” (tot pun in ghilimele, daca nu e remunerata) si-au pus si la uscat, cica se poate face la fel din flori uscate.

Slide3

Am pus in borcane flori de soc, lamaie taiata, cu tot cu coaja si putina drojdie proaspata de bere, dar cica nu e musai.

Slide4

Am acoperit cu siropul caldut si am lasat totul in borcane, cica in weekend bem socata rece, tare sunt curioasa, e prea simplu de facut, daca si iese, repetam, mai erau inflorescente imbobocite.

Slide5

De gatit am mai gatit, pentru publicul larg, pentru acasa, nu vreau decat sa re-recomand carnatii luati de la Billa, cei impletiti de la Panexion.

Slide6

Sunt mega giga fantastici si foarte picanti, buni de tot, daca cineva ar nimeni o compozitie de carnati grosi de la Plescoi, de la Valmar combinata cu a astora, ar fi foarte aproape de plescoii pe care ii facea bunicul meu ca aroma si ca iuteala.

Si nu contin prostii nici unii nici altii, acum o sa imi spuneti ca nu mai e nimica bio, ca porcul a mancat nu stiu ce si vaca a pascut azotati, asta este, nici buruienile nu mai sunt ce au fost, nici carnurile, carnatii astia insa sunt exceptionali.

I-am copt la cuptor cu cartofi, simplu.

Slide1

In alta dezordine de idei nu am mai apucat sa va spun ce caterinci de articole am citit la stiri, cu omul care traieste fara mancare si altele sau cat de amuante sunt comentariile cititorilor yahoo news. Alta data.

rororo

7 gânduri despre &8222;Socata&8221;

  1. Cu drojdie fermenteaza mai repede, dar trebuie s-o ‘imbuteliezi’ maI repede si la frigider cu ea! Eu ii pun si petale de trandafiri, cam 3-4 la borcan si are un „jeu ne se coa” mai aparte. Dom’le, sa ai un ‘vichend nais’ si rororo.

  2. Au imbobocit cei de dulceata(trandafirii), stii tu roz-lila, parfumati de numa-numa. Pui data aviatoare cand mai faci si garantat e altceva.

  3. La mine nu, drept e ca anul asta nici nu i-am tuns, au bobocii mici, mici, in timp ce macesul ala, care nu stiu de unde s-a pripasit, are deja florile trecute. data viitoare sau dau la cofi pontul ca mai am pt ea niste flori sa puna.

    sarumana de pont.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s