Sparanghel in foietaj

Bai ce zi, bai ce zi … dar sa incepem cu chestiunile frumoase, anume aceasta reteta, va spuneam ieri ca am gasit sparanghel bun, frumos si ieftin si, tot ieri, ca la „ora Casi”, aia de rasfoit blogosfera, mi-au cazut ochii pe o reteta, ei bine, pe blogul Mayei am vazut chestiunile acestea, daca vreti poze frumoase si ordonate, uitati-va acolo ca eu, cum ma stiti, nu am pregatirea si stapanirea necesara de a pune in ordine alimentele in asa fel incat algoritmii aparatului sa le vaza optim.

Reteta e misto, eu, fireste ca m-am prostit cu ea.

In primul rand ca am oparit cateva bucati de sparnghel in abur incins, nu stiu ce mi-a venit, imi era teama ca nu se face la cuptor. Voi nu faceti ca mine, ca se face.

In al doilea rand ca am pus cascaval, nu parmezan si, fireste ca nu am avut seminte decat de susan.

Slide1

Cat despre impachetatul gustarelelor astora, l-am facut cum mi-a venit la mana, mai aveam un rest de foietaj pe acolo si din capatul ramas am facut niste mini-trigoane (cam vreo sase si foarte mini) cu ce cazaturi au fost de la sunca, niste carnat picant si cascaval.

In rest, clasic, ou batut, cuptor, blabla.

Slide2

Faza misto e ca respectiva combinatie este foarte, foarte, dar foarte buna. Deci foietaj, sunca si cascaval, sau ma rog, chestii asemanatoare, ou batut si pe deasupra seminte a luat nota de: asa da.

Slide3

Inca mai am cateva varfuri de sparanghel. Cu cozile, alta poveste, le-am fiert, ferm convinsa de ce m-a invatat pe mine cineva, anume ca cine e harnic si munceste, are tot ce vrea, cine-i lene si putoare are tot asa. Fals. Are mai mult, uite, cazul meu. De lene si putoare am fiert coditele cu totul, ca stiam ca partea lemnoasa se va infasura de cutitul mixerului (e? v-ati prins? schepsis) si gata, supa-crema garantata. Ba bine ca nu, cum am facut, cine a fost de vina, desi ieri a fost ziua dezastrelor in bucatarii mai mari sau mai mici, cert e ca minunatul meu mixer Braun a zburat cu tot cu atele atarnate si supa rezultata. A zburat de pe masa, cu ricoseu in perete, pe gresie.

A facut poc dupa ce a traumatizat si cainele, ziceai ca s-a dat cu o masca de frumusete cu guacamole saraca, inca mai are aschii prin blana.

Rezultatul concursului: care e mai lenes, o bucatarie verde, mixerul praf, un caine verde si traumatizat.

Cel mai rau imi pare de mixer, de fapt l-am reparat partial, dar ca sa mai folosesc verticalitatea lui uimitoare trebuie sa il tin cu mana bine de tot, cum cu mana cealalta trebuie sa tin apasat butonul, nu stiu cam cate maini mi-ar mai trebui sa il imersez in preparate.

Ma benoclai pe net, mi s-a pus pata pe un mixer Philips, dar e scump maica, scump rau, asa ca mai astept s aimi creasca niste maini in plus ca zeitatilor.

In rest, v-as mai povesti dar suna sirena la intreprindere, o fi cazut Vasile Roaita peste ea. Sper sa nu uit, ca aveam de comentat la stirea despre omul care traieste fara mancare.

Pana atunci, sa aveti o zi magnifica si fara accidente, spalati-va masinile numai dupa ce nu mai curg fulgii din plopi si aveti grija, uleiul incins arde sau, vorba Activ FM, daca iti dai foc mori sufocat.

rororo

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Sparanghel in foietaj&8221;

  1. 😀 nu rasare, nu rasare 😀 labrador batran contra tomberoneza tanara, dar la ochisori seamana bine, cel putin la culoare.

    thx de poza, m-am uitat de doua ori pana sa ma conving de cele pe care le-am zis mai sus :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s