Bucatele din sambata pastelui

Atentie, orice ar zice unii, respect dreptcredinciosii, pe cei adevarati, nu pe cei care incearca sa obtina un colt caldut in rai cu pseudotraditii, bucate de post care mai de care mai aratoase si gustoase, intr-un cuvant, trisorii.

Deci daca scriu mai buruienos nu e ca iau in deradere credinta, da? Ca poate cateodata asa pare si nu este adevarat.

Asadar sa incepem.

Slide1

Sa vedem cum am ajuns la cele de mai sus si la altele, avand centura neagra la cumparaturi, cum bine stiti, mi s-a trasat sarcina sa fac un cos cu chestiuni de dus cadou unui numar de persoane, deci sa placa tuturor, sa se puna la comun, sa nu fie dulciuri, sa fie ceva cat de cat de paste, ma rog. Am achizitionat la pret bun cate ceva, bineinteles ca mesagerul se plateste, fie si in natura, asa ca am degustat din branza de mai sus si, spre final, ca m-a inebunit cu reclama si mai ales de cand a scris si Costachel, un Mc Mici.

Primul pas a fost sa reusesc sa ies de pe strada mea, la ora 8 dimineata la bulgaroaica la macelarie era coada pana in strada, strada aia de masini, carosabil, pe mai multe randuri. Si nici nu deschisese. Cand am incheiat peregrinarile coada se mentinea si mai vartoasa, e o zi buna pentru comercianti. Saptamana asta or fi patimit unii, dar sigur nu afaceristii.

Ma rog, m-am calcat relativ pe cap in Auchan, mult mai organizat insa decat Billa, am scapat repede, am pus in cosulet vin, cozonacel mic, si … bai au adus branzeturi misto si la pret relativ decent.

Pentru cadou am ales astea:

Slide2

Nu mai stiu pretul, caci bonul e la sponsor, dar sigur Gorgonzola Auricchio era mai ieftina decat cea Igor. Si nici Provolonele cu tot cu vas nu costa un capat de tzara.

Si, cum spuneam, am avut si eu partea mea de marunta fericire, ca de cand ochisem intr-o reclama branza asta, cu castronel cu tot, e buna, e grasa, cam fara vigoare, deci suporta si ceva adaosuri, eu i-am pus doar piper.

Slide3

Oricum, daca aveti disponibilitati, merita data o raita la raionul de branzeturi de la Auchan, au mai multe dracii.

Si acum sa trecem la mecdonaldsii nostri, ca inebunisem de curiozitate, ma stiti doar ca nu tin la curele de vulgaritate prea dese, dar dom’le, vorbim aici de mici. Si nu de oricare, McMici.

Neavand habar ca nu se serveste decat micul dejun a trebuit sa revin la McDonalds dupa McMici (ce misto suna, McMici, McMici).

Si am luat ce era in reclama, comanda ferma: un porc cu hrean, un McMici si un dublu McMici, in valoare de 9.90, 7.90 respectiv 4.50 de lei fiecare in partea lui care este ea.

Slide4

Stiti ca au mai fost chestii de la Mc astia care m-au impresionat pozitiv, anume omleta si placinta cu afine si inghetata, cand a fost desfacut sandwich-ul cu porc (dada, vezi sa nu) si hrean (da de unde), arata bine, zic iote maica, ditai ceafa de porcule lui.

Slide5

Canci, model oha, ca si la micul dejun cand cica iti dau o felie de porc, aia nu e carne. Nici de porc nici de altceva. E o structura spongioasa cu care se pot spala foarte bine vasele sau geamurile, e orice, dar porc nu, carne ntz. Are structura snitelelor de soia rehidratate si gustul acelorasi snitele, adica nici unul. Sosul o fi avut hrean, el stie pe unde, e o maioneza. Adevarul e ca te pacaleste gustul tare al chiflelor, sosurilor si muraturilor, cat despre porcul care nu e porc, nu te prinzi decat daca gusti nitel separat ca e inodor si insipid.

Slide6

Oricum, curiozitatea mea mare erau McMici, asa un nume frumos invelit intr-o chifla atat de mica din care se iteste un mustar aprins colorat!

Slide7

Sincer, mustarul nu e tocmai rau. Cam punct si la capitolul McMici, pentru ca e fada, tot buretoasa carnea si foarte aromata cu un condiment, nu m-am prins care, daca va dati voi seama … chimen? Coriandru? Oricum, departe de orice mic de mic de pe cea mai amarata taraba.

Slide8

De umflat, umfla matu’, de gust, ce sa zic, pacat de nume, suna atat de haios … McMici.

Uite pentru ce am pacatuit eu in ziua asta, ultima zi de post, in care trebuia sa imi bat barbatul, ca asa se zice, ca e singura data cand femeia are voie, dar e cu schepsis, fiind ultima zi de pregatiri intense a bucatelor, doamna casei va fi intotdeauna prea obosita ca sa isi altoiasca jumatatea.

Oricum dintre toate obiceiurile din Sambata Mare, le-am citit in ziarul de iasi, mi-a placut ultima cel mai tare, citez: Daca vrei sa furi fara a fi prins in tot restul anului, este musai sa furi ceva in noaptea de Paste.

Deci mare atentie cand mergeti la biserica in noaptea asta, ca s-ar putea sa stie unii obiceiurile si se stie doar ca tuciuriii sunt intotdeauna foarte credinciosi si se tin de traditii.

rororo

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Bucatele din sambata pastelui&8221;

  1. Da, e ceramic si e misto lacuit, mai am unul la fel de la un iaurt din Bulgaria, e foarte misto de dat la cuptor si nu se lipeste deloc, deloc.

    ps: de trei ori ma gandii la tine ieri, sa vad in ce stadiu e experimentul telemea + branza cu mucegai si mereu m-am luat cu altele si am uitat.

  2. A luaty-o bine din loc, am intepat-o si o mai las sa vad da ca se si inmoaie, cealalta, care o luase accidental, s-a inmuiat, sper sa nu se amarasca. O pozez maine pe lumina, dar o mai las.

  3. Oky doky abia astept. Eu oricum imi doresc sa mananc branza cu mucegai (spre marea mea rusine n-am gustat niciodata) si daca metoda da rezultate e bine de stiut .

  4. Sigur da rezultate, i-am schimbat ambalajul intr-unul care respira mai bine, mai departe de orice aliment, sa nu imi trimita penicilina la plimbare pe la altele. Ii dadui gaurele sa o ia in profunzime, amu sigur se misca mai repede mucegaiul ala. Insa nu prea e imputit, trebuia sa pun gorgonzola. Dar tot sper sa se inmoaie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s