Tris di pasta

Tot era tigaia pe rol, ca facusem clatite, de gatit pas, ca o sa fac de paste o friptura la tava, rara avis pe la noi dar la asa paste minimalist de o sa il avem anul asta, deja mi se pare mult si bogat meniul.

Asta cu tris di pasta am intalnit-o in mai multe carciumi, ti se da pe farfurie cate n model diferit de paste, cel mai des carbonara, bolognese (variantele romanesti ale acestora, fireste) si inca una, care o fi pe acolo.

E, eu am facut trei modele de paste fulger, inclusiv una junk, mai aveam de testat un pachet de la Lidl, nu le-am pus pe aceeasi farfurie, ci separat, dar mi-am amintit de denumire, ultima oara am mancat tris di pasta la Brasov la o carciuma care nu mai e, sau s-a mutat prin zona, la Roma, parca.

Slide2

Asadar in afara de cele dulci acrisoare de-a gata din pachet am mai facut unele de le zic eu „carbonara romanesti”, deci cu kaizer, usturoi si smantana, apoi unele in genul aglio, olio, pepperoncino, dar cu bonus: patrunjel proaspat tocat.

Slide6

Apropos de smantana aia OKE, am luat-o ca era la jumatate de pret, dar nu e foarte OKe. Consistenta e buna, nu se taie cand o clocotesti, dar la gust e ca iaurtul, acrisoara. Ma rog, merge, dar nu prea are gust de smantana. Nu ca ar conta prea tare la pasta junk party al meu.

Asadar alea sweet and sour le-am facut ca pe celelalte multe, am incheiat periplul prin toata gama de la Lidl, adica am pus apa si ulei si prafurile alea.

Slide7

Nu au fost foarte rele, mai ales ca pastele din punga sunt foarte gustoase. Dar raman la parerea mea veche de tot, sosul dulce-acrisor nu merge cu paste decat daca acestea sunt garnitura la altceva, din legume, carne, dar ca atare, sweet and sour + paste nu e o afacere. Ma rog, a mers, nici nu am pretentii, era junk food din start.

Slide8

Pentru varianta be, „carbonara romanesti” am inabusit kaizerul cu usturoi si nitel ardei iute proaspat, am pus sa fiarba cu smantana si la final am ras parmezan si am presarat piper. Nu am pus ou, nu ca am uitat, nu am avut chef.

Slide9

Si varianta de post, vegana, preferatele mele in orice circumstante, am pus in ulei de masline patrunjel, fulgi de ardei iute, usturoi, cateva firicele de ceapa verde, ca aveam in plus si am lasat, nu sa se prajeasca sau caleasca, mai mult sa infuzeze.

Intotdeauna lucrurile simple sunt cele mai bune.

Slide10

Si cam asta cu trioul, aaa, am gasit poza cu tris di pasta de la carciuma din Brasov, ca idee:

Azi mai am de ucis din marmelada aia, cred ca fac o crostata sau cornulete ca alta idee nu am, dar m-am pricopsit cu o cutie de margarina Rama si, desi nu folosesc, ce sa ii fac acuma, sa o arunc? Vad eu, daca m-as pricepe as face cornulete.

rororo

2 gânduri despre &8222;Tris di pasta&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s