Dezlegare la peste si club sandwich

Clar, am inceput sa uit, acum mi-am dat seama ca nu v-am pus poze cu marea, ceva desene noi si sar direct la peste, bai dar a fost greu de facut pohta asta, cum spuneam, ii apuca pe toti evlavia cand e de potol de nu mai gasii eu picior de crap. Asa ca, am dezghetat un pastrav.

Slide1

Cum se procedeaza ca sa executati asa o reteta? Va duceti aiurea la magazine. Pescaria inchisese, terminase toata marfa, hai in Real. Acolo mai avea dorada, pastrav (din asta aveam si acasa), congelaturi si scumpeturi. Semn ca dreptcredinciosii au mancat peste si vor ajunge in rai. Asa ca ciuciu saramura, nu ca nu ar fi mers si din pastrav. Dar l-am dovedit simplu, pe gratar.

Slide1

Mujdei era, mamaliga rece era. Pohta a fost infaptuita pe jumatate si pastravul impartit frateste cu doritorii.

Slide2

Pai da, ca doritori au fost, cu circumstantele atenuante de rigoare, cineva, persoana in varsta, a mancat din nevedere de seama mancarea cainelui. Ca urmare cainele a primit mancarea dumnealui, deci eu azi trebuie sa fac iarasi de potol, cand am zis sa nu mai vad si sa mai aud de potoale.

Si cum foamea nu se potoleste numai cu un peste la mai multi locuitori, am calcat pe bec si am comis un club sandwich cu ce aveam in zona.

Slide2

Chestia galbena e o omleta cu branza de burduf (aia de Napolact, grasa, dar deloc iute).

In rest, straturi cu ce a picat, niste ceafa nesanatoasa, cascaval, unt, verdeata, ardei iute, chiftea.

Slide3

Jap, jap la tigaita mea draguta si basta.

Slide4

Astea fura pohtele, semi-executate in conformitate, adica nu e saramura, e la gratar, nu e cu sunca, e cu ce se nimereste si nu i s-a dat ci i s-a luat.

Mai stiti cuplul de nebuni? Da? Ei bine, din zi in zi mai nebuni.

Slide5

Daca va intrebati daca aia sunt gainati, de pe rama geamului? Da, sunt.

Hai ca mi-am pierdut toate ideile, sper sa nu uit sa pun poze cu marea. Relaxeaza.

rororo

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Dezlegare la peste si club sandwich&8221;

  1. Da, in ceva in genul ala, numai ca o made in Romania (am mai scris eu despre tigaia/gratarul asta, destul de bun/a la pret si foarte reusita calitativ, desi nu e vreo marca de renume).

    Mai, pestele la gratar pe tigaia asta, dureaza nitel, dar tine cont, acum imi pare rau ca nu am pozat si sexyune, pastravul – si nu numai – poate sa zaca bine merci la foc mediu pana prinde crusta aia. Nu se arde carnea si daca e focul mai tare, maxim sa zicem ca pierzi pielea pe drum. Eu l-am lasat cam zece minute (plus, minus, nu e la fix, nu are nimica daca staq mai mult) pe fiecare parte. Si, asa, pentru siguranta, i-am pus o folie peste, nu l-am sigilat, am pus o bucata de olie asa, pleosc. Cat sa mentina temperatura oarecum egala in jurul pestelui. Daca l-as fi sigilat ar fi facut abur si nu vrem.

    Stiu ca poate parea mult, dar iese cum trebuie, cu proxima ocazie pun o poza si cu el luat la intrebari, carnea ramane ferma, nici uscata nici apoasa, ca si la gratar, daca nu ai timpi si foc stabil, dac anu vezi interiorul pestelui, incerci cu degetul, apesi nitel pe el, am mai pus odata o poza si cu asta, daca e consistenta care e intre index si police (dejtul mare si aratator) in partea dinspre incheietura, e cam gata. Imi e greu cateodata sa explic in scris fara sa arat anumite chestii, de aia fac poze neartistice, ca exprima mai mult decat cuvintele, chit ca nu sunt asezate de revista.

  2. Ahaaa 😀 . Multam fain. Eu am facut carne pt burgeri ( adicatlea pe romaneste chiftele mai groase si rotunde) si tot m-am invartit in jurul ei cu emotii si acum cand am vazut pestele intreg m-am mai linistit.
    Azi am facut dovlecei in ea, ca-mi era pofta sa-i mananc cu mujdei de usturoi verde 🙂 . Acum astept sa treaca saptamana, ca arunca astia cu pietre in mine si sa trantesc si eu un peste in ea.

  3. O, la restul de gratare e greu incercat, se misca bine. Si cu chiftele burgeroase mai groase.

    Mujdei de usturoi verde … tuta sunt, nu m-am gandit, ca usturoiul verde zace in apa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s