Ex-Persia

Ex pentru ca s-a desfiintat localul de la etaj, Persia, de la Timpuri Noi. Nu ca ar fi vreo paguba, impinge-tava de la parter a ramas. Nici ala nu mai e bomba care a fost, ca mancare, dar are chestii destul de multe din care poti sa alegi. Nici preturile nu as putea spune ca sunt mici, ce vedeti in poza (o tochitura cu mamaliga, doua chiftele cu piure de spital si o ciorba, plus o apa, 30 de lei).

Slide1

Mancarea nu are savoarea aia slinoasa de impinge tava pe care o cautam, cel putin din cele de mai sus mai nici una, ciorba cam zeama aiuristica si cu mult otet iar tochitura, clar din resturi, erau bucatele de carne pe gratar, bucati de carne cu os fierte, altele de piept de pui, ce mai, singura chestie care aminteste de o adevarata mancare de cantina ceausista, daca se poate din Busteni.

De baut nu au mai nimic, numai apa cu bolboroci, un model de suc si un model de bere. Si aia cu lamaie (cine o fi inventat asa parascovenie). Asta ca info, ca neinfo e ca mi s-a nascut o problema, ca nu ma hotaram ce sa iau si acum am chef de: spanac (din ala cu bulion si usturoi), mancare de pastai (tot cu bulion si usturoi), piure muuult, de spital sau ba, mamaliga, snitele si pulpe de pui sua, hai, snitele din pulpe de pui si chiftele. Intrebarea e: io ce fac acuma? Ca pot face din toate, portii de papusi, ca sa fac putin din fiecare e balamuc si nu am local de tapas. Si pe urma, cine ar vrea sa manance mamaliga cu piure? Io ce fac?

ps: am vazut un mic impinge tava pe Fizicienilor, dar nu am unde opri masina, am o pasiune pentru localuri din astea, mai am unul de explorat in gara din Mangalia, sper sa ajung cat mai curand si acolo.

rororo

4 gânduri despre &8222;Ex-Persia&8221;

  1. Pai la pranz chiftele cu piure si spanac iar la cina pastai cu pulpe si mamaliga. Cate o chiftea/pulpa/lingura de garnitura de caciula, daca nu:
    -ce ramane se poate combina invers a 2-a zi si deja nu mai sunt intrebari gen ” dar noi ce mai mancam maine?”
    -mamaliga rece merge a 2-a zi indesata intr-un galbenus de ou ochi cu ceva carnaciori fripti si niste telemea

  2. conceptul de pranz si cina cred ca le-am uitat de mult, in rest, mergem pe clasice, desigur, cu inca o mentiune, aia cu „noi ce mai mancam maine” sau „eu ce mai gatesc astazi” iarasi nu mi s-a intamplat, chit ca am ramas odata o armata de oameni cu o ceapa si cativa cartofi 🙂

    multumesc 🙂 oua cu mamaliga rulz, acum am cg\hef si de oo cu maliga 😀

  3. s-ar putea sa aiba dar daca stiu aproximativ ce contine, mai bine imi fac eu, ca e mai ieftin pe degeaba (maioneza dintr-un ou si sos iute am) deci merci oricum de info ca habar nu aveam ce e acela, cand ies din varza si o dau iar in cartoafe imi fac sos samurai, am zis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s