Chiftelute de pastrav si ton

Amu de ce pastrav? Pai fiindca din ala aveam si mai trebuie sa ucid si supele alea nenorocite La Casino. Puteti folosi orice peste, fiert si dezosat sa fie.

CHiftelutele? Mmmmm, yummmm, mniah, mniah sau mniam mniam, stiti voi.

Slide1

Ingrediente: niste grame de peste (pastrav) fiert si dezosat si cam aceleasi grame de ton in conserva. Aproximativ. o ceapa mica, doi catei de usturoi, patrunjel, ou, pesmet si capere. Facultativ, adica daca ati terminat facultatea puneti capere, daca nu, nu. (da, stiu, glume de schela, ce vreti, ploua ud)

Slide1

Treaba misto e ca iarasi am facut totul cu economie de ustensile murdarite, anume mixerul si vasul in care le-am scos. A, da si paleta aia sau cum ii zice.

Filmul se deruleaza asa: se pun in robot intai: patrunjelul, usturoiul, caperele, ceapa, sare mare (marina mare sau nemarina dar tot mai mare, ca sa dea bobarnace ingredientelor sa se macine bine). Si piper. Si daca mai vreti si alte condimente, de ce nu.

Dupa ce s-au maruntit se adauga pestele, puneti conserva de ton in ulei cu tot cu ulei. La final se pune oul (sau oolelelele) si pesmet (sau miez de paine). Pesmet puneti, cum ii place necolinei, cat incape sau inghite. Mi-e ca daca ma apuc sa masor vreodata cantitatile imi ies mai ceva ca a celei care a pus o optime de lingurita de praf de copt.

Chiftelele se formeaza si se pun la prajit in ulei incins (sau nu) la foc viu (sau nu).

Slide2

Se intorc atunci cand devin aurii.

Slide3

Asta in cel mai fericit caz, in cazul nefericit in care modelati altfel compozitia ca sa iasa fish sticks, ca daca scrieti fish sticks suna mai cozy asa (unde e bah vremea cand la moda era cuvantul lame?) si va gaseste lumea pe gogule ca sa va spuna un mvai, deci fish sticks daca faceti, nu faceti ca mine.

Se intorc mai repede decat dureaza sa fumati o tigara la calcurator.

Slide4

Daca faceti ca mine dar nu aveti timp deoarece trebuie pregatit bagajul de cunostinte al papagalului si crosetata o zgarda noua, nu va ramane decat sa scoateti toate margelele si ornamentele ca sa faceti sa arate bine fish sticks astea, pentru ca in realitate fix a rahat de eschimos care a iesit din iglu sa defecheze arata.

Slide5

Am uitat ca sunt si persoane sensibile si de aia am taiat ce am scris, da? Sau pentru ca pare interesant asa, e, jmekerie mare. S-au mancat si cele rascoapte. De mine. Eu le-am facut, eu le dovedesc. Sa nu ma fac de castane la unii si altii.

Restul se servesc cum se servesc, eu le pozai pe aragaz inainte sa se intunece si sa ploua ud. Ploaia ma-sii.

Slide6

Rezumatul lucrarii: artistul a vrut sa spuna ca daca urmati aceasta reteta, de chiftele de peste, adica amestecati peste fiert si dezosat, ton din conserva, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, ou si pesmet, apoi prajiti chiftelele modelate, vor iesi niste chiftelute (fie, fish sticks) misto de tot.

rororo

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Chiftelute de pastrav si ton&8221;

  1. BDano, o mica rugaminte la tine. Baiatul meu mic are nevoie de mult soare si multa mare anul asta si ne-am hotarat, in principiu, sa stam 2 saptamani la Eforie Sud. Stiu ca tu mergi destul de des si stii bine locurile. Imi poti da nume de vile ok pentru cazare, de restaurante sau impinge-tava unde putem manca bun si la pret corect? As fi vrut hotel, dar pentru 13-14 nopti e prea mult, plus ca as vrea curte sa se joace maimutele. Sa fie mai aproape de plaja, camere curate, mari, curte ok. Cer mult, stiu, dar tu esti in tema. Ca n-as vrea sa ma duc direct acolo, si sa iau tzeapa la cazare. In plus, chiar imi recomanzi statiunea asta? E in moarte clinica, ca orice statiune romaneasca, dar as vrea sa stam mai multe zile la mare si nu-mi permit 14 zile all inclusive la bulgari. Acolo mergeam de regula, poate chiar Grecia, dar pentru 14 zile e mult si trebuie oricum sa platesc macar pentru 1 copil. Merci mult de orice info!

  2. hai ca ma gandeam la tine chiar acum (luai duo de ciocolata). sunt multe, intr-adevar, ori da-mi un mail (sau lasa-mi aci si sterg eu pe urma) ori un telefon (daca il mai ai). ma interesez. la localuri la pret bun e ok, la cazare trebuie sa inspectez, sunt multe misto chiar pe malul marii, dar nu stiu preturile. in ce luna ai vrea sa mergi cu zgubilicii?

    de fapt cel mai bine luam legatura, sa nu creada lumea ca am mosie la eforie (te-as caza la mine, dar e nitel incomod cu copii, inghesuiala si babele alea). rezolvam.

    nu e chiar in moarte clinica, ba din contra, in sezon misca bine (am tot pus eu poze). da-mi un semn si ne interesam din vreme, ori dau eu o tura la fata locului sa ma aerisesc, ca de la noi facem 2 ore pana in poarta de la eforie, ori sun sa vedem. teapa nu iei precis, dar sa incercam sa fie mai bine decat bine.

    ps: preturile si aci si la bulgari au inceput sa fie cam asemenea in conditiile date, la negociere la multe zile poate gasim chiar mai ieftin, am ochit eu niste vile misto, dar ar trebui sa ma duc acolo sa le iau telefoanele.

  3. Dana, am vrea sa mergem pe la inceputul lui iulie. Nu pot sa zic ca suntem hotarati 100% pe Eforie Sud, am zis sa inspectez intai. Probabil vom ramane in tara anul asta, sa-i ducem pe maimutoi mai mult la mare.
    Daca esti draguta, cand ajungi pe la Eforie, poate te interesezi pe la vilele de pe plaja, cu gradina si aproape de impinge-tava. :)))
    Sigur mai lasa din pret daca stai minim 10 nopti!
    Cand poti tu, ca am incredere in gusturile tale. muah
    Mor de pofta dupa un duo cafe; si mie mi se pare dulce, dar il savurez putin cate putin…:)))

    Merci!
    N-am nr-ul tau de mobil. Uite-l pe-al meu: 0726325+++
    Pupicione,
    Adina.

  4. Pingback: Gustarici | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s