Reginette Carbonara

Cofi zicea ca nu citeste introducerile, eu am sa fac astazi una explicativa pentru cine are ochi sa „auda”. Nu am pretentia ca invat pe cineva ceva, ca am redescoperit cheia de 13 sau ca imi dau aere de bucatar. Pun poze si retete sau pseudoretete pentru ca:

– imi place sa fac poze la haleala;
– imi place sa vad poze cu haleala;
– blogul e ca un jurnal, am memorie fotografica, cealalta e proasta, astfel, daca ma uit pe o poza, fie ea si cu ciolan afumat de acum cativa ani, imi amintesc ce am facut in ziua sau perioada respectiva (e un fel de jurnal public dar in care nu scrie efectiv ce s-ar scrie in jurnal);
– imi amintesc eu de ingrediente, retete, idei;
– imi place sa schimb impresii cu prieteni, amici, cunostinte, despre haleala.

Bun, apreciez ca s-a inteles, mesajele in doi peri cu mistouri ieftine de muncitor pe schela devin acum stupide, asa e?

Sa revenim la pastele noastre.

Slide1

Am facut reteta clasica, amu stiu ca pana si cei ce o respecta maraie, ba ca sa fie oul mai legat, ba ca pecorino, ba ca parmezan, guancialele meu a fost niste slana afumata care seamana extrem de bine cu respectivul, deci in linii mari este reteta clasica, in linii mici, bit me. (nu ca nu stiu sa zic si in romaneste, dar na, ar suna urat si ar fi vorba de pupat in dietro).

De ce reginette? Pai discutia a fost cam asa: as manca totusi si carbonara, ai paste late? am. de care? reginette. aha, scurte, eu voiam lungi.

Si cum ele saracele sunt lungi, le-am ales din panoplia de paste, ca m-am potcovit cu tot felul de modele si, cum fac rar, trag din greu sa scap de un model ca sa trec la altul.

Deci treaba pe care multi o stiti la reteta de carbonara asta italieneasca, spre deosebire de cea romaneasca si de alte adaptari, nu contine smantana, oul se pune intreg, are putine ingrediente si se face repede.

Am prajit slaninuta (guanciale, pancetta, kaizer, blabla sau s.a.m.d.), am pus apa cu sare la fiert. Am ras branza aleasa (ii zisei branza e ca am pus parte pecorino, parte parmezan, merge si una si alta, unii zic doar de pecorino, foarte bine), am amestecat si cu piper (cam mult dar merge), am pus pastele fierte si nescurse peste branzeturi, un ou spart asa cum e el si am amestecat repede (am tinut vasul in care s-au reunit toate la cald).

Cat amestecati si cat de cremos sau omletos vreti sosul, treaba voastra, mie imi place cremos.

Slide2

Fata de reteta de paste cacio e pepe e chiar complicata, nu?

Slide3

Ieri am fost la Xanadu, ca asa s-a repornit cheful de paste, nu am facut poze decat cu ce am luat la pachet (creier pane, au fost sase bucati la portie, sau mai multe). Ce voiam sa va spun ca mi s-a recomandat acolo o garnitura, in general banala: cartofi taranesti. Am luat de curiozitate, mai ales ca exprimarea a fost „cei mai buni cartofi taranesti pe care i-am mancat vreodata”. Asa e. Nu o fi bucatarul ala de stele Michelin, dar stie bine de tot ce face. Si creierul pane a fost bun, normal, apoi au mai fost niste paste cu muschi de vita, la fel, bune, mai spre romanesco-americane asa, deci pentru mine, bune.

Slide4

Apropos de stele Michelin, mi-a mers la suflet o povestire de-a nesuferitului (de mine) de Gordon Ramsay. Spunea cam asa: intr-o zi mi s-a anuntat o vizita VIP la restaurant, cu o zi inainte au venit bodyguarzi, au verificat intrari, iesiri, acoperis, frigiderele, nu au vrut sa imi spuna cine e vedeta, am banuit ca e din familia regala. A doua zi s-a rezervat o masa plus cele din jur, ca sa nu se apropie nimeni de vedeta, la usa s-au postat bodyguarzi inarmati. Cine era? (citez :D): Bloody (pariez ca a vrut sa zica fuckin’) Salman Rushdie. 😀 Niciodata nu mi-au iesit mai repede clientii din restaurant. 😀 😀 😀

Ati ghicit, am aceeasi parere despre „Sir” tiriplici ala cu cartile lui care mi-au mancat timpul, el si Marquez ce m-au marcat, m-am chinuit atata sa le citesc aberatiile sa vad de ce sunt pe val si atunci am realizat: lumea tine musai cu dintii de trenduri, nu neaparat de mesaj si calitate (sa ma ierte iubitorii celor doi, na, e parerea mea). Cum e si trendul ceaiului la pret de long drink sau nenorocitii aia de mufinsi care ma scot din minti cu cupcakesurile lor cu tot.

Apropos, ca sa nu ramaneti inculti, ca eu m-am cultivat azi fara sa dorm pe aratura, am aflat un nou termen culinar: pateu postitor. Daca nu v-ati prins, este vorba de un pateu de post. Cum posteste pateul postitor inca nu am aflat, daca aflati, spuneti-mi si mie, asta bate ciocolatosenile si e in categorie cu dieteticos. Ar trebui sa fac un dictionar de termeni culinari, sa ajut lumea confuza.

rororo

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Reginette Carbonara&8221;

  1. Pai la cum vorbeste mister Ramsay cred ca a fost F..F…F..F… FFFF bloody FFF!! Daca stia romana era mai creativ!! :))

    Si n-au fost buni cartofii?? Recomandare suprema de la mofturosi!

  2. si pe mine ma omoara termenii astia trendiflendi si pun pariu ca unii nici nu au auzit de asa ceva dar daca e moda?!tre’ sa tinem cu dintii de un…[cenzurat] ca asa zic toti !eu propun sa-i trecem in dictionarul roman-roman sa inteleaga si cei mai neaveniti in mediul musthavului 🙂 🙂 🙂

  3. azi e o zi „din aia”, sunt dislexica, arunc mancarea din greseala in gunoi in loc sa o pun in castron si cainele manca ceapa verde, citisem mushtav, ma gandeam la ceva arabesc, cat pe ce sa dau pe gogu sa vad ce e aia pana s-a aprins beculetul cu musthaveul 😀 😀 😀 😀

  4. ah,mi-am adus aminte un cuvant ce m-a traumatizat:”mamicenie”,probabil se doreste o traducere ”inteligenta” de la parenting facuta de niste femei cu mintea in colturi!cred ca sunt aceleasi care se impleticesc cu bebelusii in brate pe tocuri de douj de cm si pozeaza 3 chiftele arse cu margele sa vada toata lumea ce gospodine perfecte au devenit 🙂 :)!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s