Mancare rece cu carne de iepure

Ce poate fi mai frumos decat sa ai parte de o zi urata in care te bucuri ca nu ai loc de munca stabil cu orar fix? Da, somajul are parti bune. Citesc aproape zilnic introduceri pe blogosfera: mvai draga, sunt asa de ocupata, nu mai pot de treaba, nu mai fac fata. Nicicum nu e bine, rasa noastra e mereu dezamagita, daca ai de lucru, nu e bine, daca nu ai, iar nu e bine. Ei bine, ieri a fost bine. Bine.

Adicatalea am avut vreme sa pazesc o mancare rece, sper, de data asta, chiar ca la Bacau, desi azi va fi pervertita.

Am mai facut mancare rece, dar niciodata dupa recomandarea pe care am primit-o legat de tipul de carne folosit. Asa ca reiau.

Slide1

Ingrediente, mai putin iepurele care fierbe linistit in oala, sunt: ceapa (minim doua kilograme, ca altfel nu merita sa ne apucam de asa ceva), vin alb sec (o sticla, da, trebuiau doua in reteta originala, una fiind cea pentru instalatia de racire a bucatarului, aici lipseste), ulei (cam o cana, eu mereu pun mai putin), suc de rosii (merge si fara, mie imi place cu), masline, boabe de piper, foi de dafin (maxim doua), lamaie.

Slide2

(hihi, am prajit poza)

Incepem prin a inabusi la foc mic ceapa, taiata mare, cu putina sare, adaugand din cand in cand niste vin, molcom, cu capac, trebuie sa zaca.

Slide3

Cand se inmoaie ceapa se pune carnea, fiarta pe jumatate, boabele de piper si, in continuare, vin si amestecat, amestecat si vin (imediat).

Slide4

Ei, de acum e si iepurele dovedit, punem maslinele, sucul de rosii, foile de dafin, piper, sare, daca mai trebuie. Si iar lasam.

Slide5

Cred ca a durat vreo trei ore, mancare de somer a la lene (am facut si variante rapide, dar am zis sa nu o supar pe Mirela, acum precis are ceva de comentat si la asta 😀 ).

A, da, se serveste, ca am servit-o unui degustator, cu felii de lamaie.

Slide6

Azi va suferi o schimbare la moaca, o sa ii pun ciuperci, ca mi-a marait un comesean ca e buna, dar doar asa putina din atata ceapa? Si unde-s ciupercile?

Apropos de leftovers, mai stiti friptura la gratar?

Ei bine, muschiuletul divizat in trei a stat la frigider cam patru zile, la marinat, eu l-as fi mancat tartar (nu e timpul pierdut, ca o bucatica e la congelator).

Slide7

Nu am facut decat sa il pun intr-un vas antiaderent, sa il sucesc pana cand s-a caramelizat nitel glazura de portocala, sa pun un strop de vin si basta.

Slide8

De data asta nu am mai lasat-o asa insangerata, am facut-o mai roze 😀

Slide9

Mentionez ca sunt slabe sansele ca bucata din imagine sa aiba mai mult de 80 de grame. Deci, nu mai este. E si economic la mese mari, dintr-o bagheta si un muschiulet faci o tona de crostini. Zic si eu.

Afara, in continuare, ninge, asa ca avantajele vietii de somer se vor prelungi cu o pizza buna si ieftina.

Slide10

rororo

10 gânduri despre &8222;Mancare rece cu carne de iepure&8221;

  1. Iepurele puteai sa-l pui direct in oala sa nu-l mai fierbi separat, ca in 20 de minute e gata! As face si eu mancare rece daca si numai daca as avea vreodata in casa 2 kg de ceapa, ceea ce nu o sa vedeti prea des!

  2. Da, e ca la bacau, cu rosii. 😛 Da’ lasa ca te prind eu pe la mine pan’ la urma si ghici ce-ti fac de mancare.
    Daca n-as avea in frigider as lesina de pofta.
    Cofi, merge si dintr-un kil de ceapa. 🙂

  3. Ce „bine” ca mai sta cineva acasa , ca altfel presimt ca nu ar mai fi 2-3 postari pe zi. Mancarea mea de 3-4 ore e varza, cam atat dureaza sa fiarba ( nu stiu ce soiuri mutante sunt pe aici).

  4. ba ar fi, la un singur multinational nu erau, acum cativa ani si, poate nu pe blog, ca puneam pe forumuri, dar acum, cu net peste tot, pot fi si douaj de postari pe zi, ce crezi ca cine sta pe fb toata ziua sta de acasa?

    am vazut si aici mai nou varza creata, am tot zis sa iau, dar nu e graba, portiile de papusi impartite la cativa, numai bine.

  5. Pingback: Leftovers | Aphextwinz's Blog
  6. Pingback: Mancare rece – o alta varianta | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s